FAQ

Du kan læse om Bindias historie her.

Vores køkken

Hvilken slags indisk mad er det, Bindia serverer?

Hovedparten af vores menukort stammer fra Nordindien - specifikt Punjab-regionen - men vi serverer også enkelte retter fra Sydindien som fx vores Madras Curry.

Hvad kendetegner det nordindiske (Punjab) køkken?

Det nordindiske køkken er typisk baseret på lamme- eller kyllingeretter med brød som tilbehør.

Hvorfor er det ikke muligt at få okse- eller svinekød hos Bindia?

I Punjab har muslimer og hinduer levet side om side i hundredvis af år. Nøglen til denne sameksistens har bl.a. været en gensidig respekt for hinandens religioner og skikke. Da muslimer ikke spiser svin og hinduer ikke spiser oksekød, er disse to ingredienser ikke at finde i det nordindiske køkken.
Selvom Punjab blev delt samtidigt med separationen af Indien og Pakistan i 1947, forblev de lokale, kulinariske skikke intakte.
I overensstemmelse med Bindias kulinariske ophav serverer vi derfor hverken okse- eller svindekød.

Vores køkkenteam

Hvor kommer kokkene fra?

Alle Bindias kokke kommer enten fra Indien, Pakistan eller Nepal og er udlært i det nordindiske køkken. Da der ikke fandtes nogen officiel uddannelse inden for det nordindiske køkken indtil for få år siden, er det ikke alle vores kokke, som har officielle papir på deres ekspertise.

Til gengæld har de alle tonsvis af praktisk erfaring - ofte fra årtier - i det indiske køkken.

Mad

Bruger Bindia Ghee?

I overensstemmelse med indiske traditioner bruger vi Ghee i al vores madlavning.

Hvad er Ghee?

Ghee er 100% klaret bøffel/ko-smør og en essentiel del af indisk madlavning, da det er med til at give curryen den helt rigtige smag.

Er der meget smør i en Butter Chicken?

Ordet "butter" har ikke noget med smørindholdet i retten at gøre. Butter hentyder til, at kødet skal være så mørt, at det føles som at skære i smør.

Kan jeg undgå hvidløg?

Hvidløg er en meget vigtig ingrediens i curryens fundament.
Hvis du er allergisk over for hvidløg, kan du dog stadig spise vores Butter- og Korma-retter. Hvis du derimod er bange for at komme til at lugte af hvidløg, så kan vi berolige dig med, at man i det indiske køkken steger hvidløg og blander det med andre krydderier.
Derfor undgår du den karakteristiske lugt af rå hvidløg efter at have spist vores mad.

Hvilke retter indeholder koriander?

Der bliver drysset frisk koriander på mange retter, og vores salat indeholder en dressing baseret på koriander. Hvis du er allergisk, eller bare ikke bryder dig on koriander, skal vi derfor bede dig om at meddele det til kokken, når du bestiller.

Hvad er orientalsk nøddemix?

Bindias orientalske nøddemix består udvalgte nødder, frø og krydderier, som vi bruger når vi laver vores Korma og Butter curries. Denne fremgangsmåde giver curryen en særlig, cremet konsitens og sødlig smag.

Brugen af nøddemix i curries er en kulinarisk tradition, der stammer fra de koldere, bjergrige områder i Nordindien som Punjab Himalya. Her bruger man nødder i madlavningen, i stedet for animalsk fedt, for at gøre curryen nærende og kalorierig. Disse nordindiske curries har en særegen, subtil, nøddeagtig smag og er mildere end dem, man finder i Sydindien.

Ligesom man finder forskellige nøddemix alt efter, hvor man befinder sig i Nordindien, har vi omhyggeligt kreeret vores helt egen Bindia-version.

Hvad er Bindias kebab?

”Kebab” betyder oprindelig bare grillet kød. Den kebab der serveres hos os, er den indiske form for kebab, og minder ikke om den man fx får i en sharwamagrillbar. Vi tilbereder vores kebab ved selv at hakke kødet, blande grønsager og krydderier i, for derefter at forme kødet og grille det.

Er maden Halal?

I Nordindien har muslimer og hinduer levet side om side i århundreder. Denne sameksistens er bl.a. baseret på fælles kultur og madskikke. Derfor er der også tradition for at spise halalkød. For at afspejle denne tradition, har vi valgt på Bindia kun at bruge halalslagtet kød.

Hvilke retter er børnevenlige?

Vi har to curries, der er meget milde, nemlig Butter og Korma. Disse er begge velegnede til børn.

Hvad er forskellen på de forskellige brød?

Det velkendte Nanbrød er bagt med hvedemel og gær, mens Paratha er bagt med fuldkornsmel og uden gær.

Hvordan krydres risene?

For at give risene den gode smag, koger vi dem i en hjemmeblandet bouillon skabt af udvalgte krydderier, som vi først steger og derefter blander med vand.

Hvorfor følger der ikke ris med retterne?

Indien er et stort land, som består af mange små regioner med deres egne kulinariske traditioner. Derfor er det normalt, at man selv kan vælge mellem mange forskellige typer af tilbehør som fx ris, brød, kartofler, raita, chutney eller salat. Hvis vi som standard gav ris med til retterne, så ville vi fjerne folks mulighed for at prøve alle de andre gode typer tilbehør, som man spiser i Indien.

Hvad består de forskellige chutneys af?

Chutney er typisk frugt most med krydderier og naturligt konserveret med fx eddike, sukker eller salt. I Indien vil man opleve, at der findes utallige slags chutneys. På samme måde udskifter vi løbende vores chutneys, for at give folk mulighed for at smage nogle af alle de forskellige slags der findes. Dog vil de mest kendte, som Mango Chutney eller Mixed Pickles, altid være at finde i vores sortiment.

Hvad består salatdressingen af?

Vores salatdressing består af forskellige nødder, olier, grønsager og koriander.

Hvad er Mango Lassi?

Vores Mango Lassi består af indisk mangofrugtkød, sødmælksyoghurt og vand. Der er hverken tilsat farve eller sukker.

Tilberedning

Er det bare færdiglavet mad, som varmes op i take away-butikkerne?

En god indisk curry tager lang tid at lave, da den skal stå og simre i mange timer. Derfor bliver den første, langsomme del af tilberedelsen gjort i vores centralkøkken i Hvidovre, mens den sidste del klares i take away-butikkerne, så snart din ordre er afgivet.

Pakning og servering

Kan maden varmes op dagens efter?

Vores mad kan sagtens kommes på køl og varmes op dagen efter. Se her hvordan man gør.

Kan take away-bakker og -låg tåle opvarmning i almindelig ovn eller mikroovn?

The boxes and lids can NOT tolerate the heat in a conventional oven. They are also not suited for extended heating in a microwave, but they do, however, tolerate light heating in a microwave. Vores bakker og låg tåler IKKE varmen fra en almindelig ovn. De er heller ikke velegnede til langvarig, opvarmning i mikroovn, men tåler dog kortvarig opvarmning i mikroovn.