Åbningstider
-
Man - Søn
16:00 - 21:00
-
Kun lukket
24/12 & 31/12
Hovedparten af vores menukort stammer fra Nordindien - specifikt Punjab-regionen - men vi serverer også enkelte retter fra Sydindien som fx vores Madras Curry.
Det nordindiske køkken er typisk baseret på lamme- eller kyllingeretter med brød som tilbehør.
I Punjab har muslimer og hinduer levet side om side i hundredvis af år. Nøglen til denne sameksistens har bl.a. været en gensidig respekt for hinandens religioner og skikke. Da muslimer ikke spiser svin og hinduer ikke spiser oksekød, er disse to ingredienser ikke at finde i det nordindiske køkken. Selvom Punjab blev delt samtidigt med separationen af Indien og Pakistan i 1947, forblev de lokale, kulinariske skikke intakte. I overensstemmelse med Bindias kulinariske ophav serverer vi derfor hverken okse- eller svindekød.
Alle Bindias kokke kommer enten fra Indien, Pakistan eller Nepal og er udlært i det nordindiske køkken. Da der ikke fandtes nogen officiel uddannelse inden for det nordindiske køkken indtil for få år siden, er det ikke alle vores kokke, som har officielle papir på deres ekspertise. Til gengæld har de alle tonsvis af praktisk erfaring - ofte fra årtier - i det indiske køkken.
Ordet "butter" har ikke noget med smørindholdet i retten at gøre. Butter hentyder til, at kødet skal være så mørt, at det føles som at skære i smør.
”Kebab” betyder oprindelig bare grillet kød. Den kebab der serveres hos os, er den indiske form for kebab, og minder ikke om den man fx får i en sharwamagrillbar. Vi tilbereder vores kebab ved selv at hakke kødet, blande grønsager og krydderier i, for derefter at forme kødet og grille det.
I Nordindien har muslimer og hinduer levet side om side i århundreder. Denne sameksistens er bl.a. baseret på fælles kultur og madskikke. Derfor er der også tradition for at spise halalkød. For at afspejle denne tradition, har vi valgt på Bindia kun at bruge halalslagtet kød.
Indien er et stort land, som består af mange små regioner med deres egne kulinariske traditioner. Derfor er det normalt, at man selv kan vælge mellem mange forskellige typer af tilbehør som fx ris, brød, kartofler, raita, chutney eller salat. Hvis vi som standard gav ris med til retterne, så ville vi fjerne folks mulighed for at prøve alle de andre gode typer tilbehør, som man spiser i Indien.
Hvidløg er en meget vigtig ingrediens i curryens fundament. Hvis du er allergisk over for hvidløg, kan du dog stadig spise vores Butter- og Korma-retter. Hvis du derimod er bange for at komme til at lugte af hvidløg, så kan vi berolige dig med, at man i det indiske køkken steger hvidløg og blander det med andre krydderier. Derfor undgår du den karakteristiske lugt af rå hvidløg efter at have spist vores mad.
For at give risene den gode smag, koger vi dem i en hjemmeblandet bouillon skabt af udvalgte krydderier, som vi først steger og derefter blander med vand.
Der bliver drysset frisk koriander på mange retter, og vores salat indeholder en dressing baseret på koriander. Hvis du er allergisk, eller bare ikke bryder dig on koriander, skal vi derfor bede dig om at meddele det til kokken, når du bestiller.
Bindias orientalske nøddemix består udvalgte nødder, frø og krydderier, som vi bruger når vi laver vores Korma og Butter curries. Denne fremgangsmåde giver curryen en særlig, cremet konsitens og sødlig smag. Brugen af nøddemix i curries er en kulinarisk tradition, der stammer fra de koldere, bjergrige områder i Nordindien som Punjab Himalya. Her bruger man nødder i madlavningen, i stedet for animalsk fedt, for at gøre curryen nærende og kalorierig. Disse nordindiske curries har en særegen, subtil, nøddeagtig smag og er mildere end dem, man finder i Sydindien. Ligesom man finder forskellige nøddemix alt efter, hvor man befinder sig i Nordindien, har vi omhyggeligt kreeret vores helt egen Bindia-version.
Vi har to curries, der er meget milde, nemlig Butter og Korma. Disse er begge velegnede til børn.
Det velkendte Nanbrød er bagt med hvedemel og gær, mens Paratha er bagt med fuldkornsmel og uden gær.
Chutney er typisk frugt most med krydderier og naturligt konserveret med fx eddike, sukker eller salt. I Indien vil man opleve, at der findes utallige slags chutneys. På samme måde udskifter vi løbende vores chutneys, for at give folk mulighed for at smage nogle af alle de forskellige slags der findes. Dog vil de mest kendte, som Mango Chutney eller Mixed Pickles, altid være at finde i vores sortiment.
Vores salatdressing består af forskellige nødder, olier, grønsager og koriander.
Vores Mango Lassi består af indisk mangofrugtkød, sødmælksyoghurt og vand. Der er hverken tilsat farve eller sukker.
En god indisk curry tager lang tid at lave, da den skal stå og simre i mange timer. Derfor bliver den første, langsomme del af tilberedelsen gjort i vores centralkøkken i Hvidovre, mens den sidste del klares i take away-butikkerne, så snart din ordre er afgivet.
Alt vores primære emballage er fremstillet af 100% ubleget og klimasmart papir. Både vores poser og
menukort kan sorteres som papir. For at skålene skal kunne tåle den varme, flydende mad, er en tynd
plast-coating på indersiden nødvendig. Da Københavns Kommune endnu ikke har sortering på dette
punkt, skal skåle og tilhørende låg sorteres som almindeligt husholdningsaffald. Vi anbefaler også
at man genanvender posen så meget som muligt først.
Vores flasker kan genanvendes som en vandflaske eller lignende i lang tid uden problemer.
Bindias primære emballage og poser er alle lavet af kraftpapir, produceret af ufarvede træfibre, coated med en tynd oliebestandig PP-belægning, der gør at den er fødevaresikker.
Alt papir brugt i emballagen er klassificeret som en fornybar råvare, da skoven genplantes og høstes med hensyn til biodiversitet. I følge en nordisk undersøgelse fra IVL er brugen af papir til fremstilling af emballage og poser mere klimasmart end at bruge emballage af glas eller plast.
Vores leverandør har i samarbejde med den svenske klima-tænketank RISE lavet den største undersøgelse nogensinde for engangsemballage nogensinde - Klimatkompassen® - for at hjælpe virksomheder med at vælge den mest klimasmarte løsning. I denne undersøgelse har vores nye emballage 3,7/5, hvilket er det højeste af den type emballage. Derudover kan emballagen også genanvendes til mikroovn eller fryses ned.
Vi samarbejder også med Plastic Change for at minimere vores brug af plastik.
Vores mad kan sagtens kommes på køl og varmes op dagen efter.Se her hvordan man gør.
Vores bakker og låg tåler IKKE varmen fra en almindelig ovn. Vores bakker kan tåle kortvarig opvarmning i mikroovn.
For at minimere spildet kan du gøre disse små ting når du har modtaget din mad fra Bindia.
Sørg meget gerne for at sortere korrekt. Pose, menukort og evt. andet materiale af papir og pap skal sorteres som pap. Flaskerne skal sorteres som plastik, så de kan genanvendes til nye materialer. Bakke og låg fra mad skal desværre pt sorteres som restaffald – også selvom de er renset – da Københavns Kommune endnu ikke har mulighed for at sortere dette.
Er du i tvivl om hvordan du skal sortere så tjek din kommunes sorteringsguide herunder:
Man - Søn
16:00 - 21:00
Kun lukket
24/12 & 31/12
© 2003 - 2025 Bindia. Alle rettigheder forbeholdt.