Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
291 kcal / 1216 Kj
Fedt::
20.2 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.5 g
Kulhydrat::
18.2 g
Heraf sukkerarter::
1.4 g
Kostfibre::
2.7 g
Protein::
8.1 g
Salt::
0.20 g

Chicken Biryani in Sluseholmen

Chicken Biryani er blot én ud af uendeligt mange måder at lave en lækker Biryani på.

Universel og aldrig den samme

Navnet “Biryani” stammer oprindeligt fra persisk, da dette sprog var det officielle sprog i flere muslimske dynastier rundt omkring i middelalderens Indien. Og selvom der ikke er 100% enighed om rettens oprindelse, peger alt derfor på at den har muslimske rødder.

En gængs teori er at den moderne Biryani opstod ved Mogulrigets hof-køkken i løbet af dette imperies regeringstid i Nordindien. Retten er senere blevet helt utroligt udbredt i resten af Indien, særligt i syd og blandt landets muslimske befolkning.

Retten er så kendt, at den selvfølgelig har sit eget lokale præg alt efter hvor i det enorme land, man får den. Alle Biryanies har dog det til fælles, at retten er en blanding af ris og krydderier med grøntsager, nødder og/eller kød. Kort sagt, alt kan blandes til en komplet Biryani ris-ret.

Den mest kendte Biryani kommer fra Hyderabad, der er hovedstaden i staten Telangana. I midten af det 19. århundrede, blev byen kulturelt omdrejningspunkt for Indien og dets nabolande, hvilket resulterede i en blanding af mange forskellige kulinariske indflydelser samt en popularisering af Hyderabads Biryani, som er bl.a. karakteriseret ved at blive tilberedt i flere lag.

Chicken Biryani på Bindia-måden

Hos Bindia laver vi vores Biryani med et fokus på frø og nødder. I Bjergrige nordindiske stater som fx Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra, bruges der ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne. I vores Biryani har vi derfor et særligt fokus på cashew samt den rette temperering.

Sidstnævnte er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges i brandende varm ghee (eller olier, der tåler så høje temperaturer). Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Sidst, men ikke mindst, bruger vi inderfilet fra danske kyllinger, som vi først marinerer i vores helt egen marinade af bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn, og herefter griller ved meget høje temperaturer, så kødet ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Biryani i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Sluseholmen - Bangan Burtha in Sluseholmen - Bombay Mix in Sluseholmen - Butter Cauliflower in Sluseholmen - Butter Chicken in Sluseholmen - Butter Lamb in Sluseholmen - Butter Paneer in Sluseholmen - Cauliflower Biryani in Sluseholmen - Cauliflower Jeera Masala in Sluseholmen - Cauliflower Korma in Sluseholmen - Cauliflower Madras in Sluseholmen - Cauliflower Platter in Sluseholmen - Cauliflower Spinach in Sluseholmen - Cauliflower Tikka Masala in Sluseholmen - Channa Masala in Sluseholmen - Chicken Biryani in Sluseholmen - Chicken Jeera Masala in Sluseholmen - Chicken Korma in Sluseholmen - Chicken Madras in Sluseholmen - Chicken Platter in Sluseholmen - Chicken Spinach in Sluseholmen - Chicken Tikka Masala in Sluseholmen - Chutneys in Sluseholmen - Coca-Cola in Sluseholmen - Coca-Cola Zero in Sluseholmen - Coconut Tamarind Cauliflower in Sluseholmen - Coconut Tamarind Chicken in Sluseholmen - Coconut Tamarind Lamb in Sluseholmen - Coconut Tamarind Paneer in Sluseholmen - Kale Salad in Sluseholmen - Kingfisher in Sluseholmen - Lamb Biryani in Sluseholmen - Lamb Jeera Masala in Sluseholmen - Lamb Korma in Sluseholmen - Lamb Madras in Sluseholmen - Lamb Platter in Sluseholmen - Lamb Spinach in Sluseholmen - Lamb Tikka Masala in Sluseholmen - Lemonade in Sluseholmen - Mango Chutney in Sluseholmen - Mango Lassi in Sluseholmen - Mattar Paneer in Sluseholmen - Nan in Sluseholmen - Paneer Biryani in Sluseholmen - Paneer Jeera Masala in Sluseholmen - Paneer Korma in Sluseholmen - Paneer Madras in Sluseholmen - Paneer Platter in Sluseholmen - Paneer Spinach in Sluseholmen - Paneer Tikka Masala in Sluseholmen - Papadums in Sluseholmen - Paratha in Sluseholmen - Pilaoo Rice in Sluseholmen - Raita in Sluseholmen - Sparkling Water in Sluseholmen - Spinach Bhaji in Sluseholmen - Spring Water in Sluseholmen - Yellow Dal in Sluseholmen