Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
170 kcal / 709 Kj
Fedt::
13.5 g
Heraf mættede fedtsyrer::
5.0 g
Kulhydrat::
5.2 g
Heraf sukkerarter::
3.9 g
Kostfibre::
1.4 g
Protein::
6.9 g
Salt::
0.18 g

Butter Chicken in Frederiksberg

Bindia’s Butter Chicken er vores anmelderroste darling og mest populære ret.

Øjeblikkelig succes

Da vi åbnede den første Bindia i 2003 ved Trianglen i København, blev vores lækre Butter Chicken med det samme en klar publikumsfavorit. Vi har siden åbnet 6 butikker i alt på Nørrebro, Østerbro, Frederiksberg, Amager samt i Lyngby og Søborg, men én ting forbliver det samme: Vores Butter Chicken er stadig Bindias mest populære ret – og det er ikke uden grund!

”Himmelsk” skrev Jyllandspostens anmelder om Bindias Butter Chicken, mens AOKs anmelder mente at vores Butter Chicken ”burde være på listen over ulovlige, vanedannende stoffer”.

Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman blev i første omgang en smule overrasket over hvor populær hans Butter Chicken blev (og stadig er). Men når man forstår hans sans for detalje og den omtanke, der er lagt i udarbejdningen af Bindias Butter Chicken, er det faktisk slet ikke så mærkeligt.

Er det ligefrem Københavns bedste Butter Chicken? Det tror vi faktisk…

Nordindiske nødder

Butter Chicken (Murgh Makhani) er en ret, der stammer fra Nordindien. Den anvendte curry er, som navnet angiver, den famøse Butter-curry (eller Makhani), der efterhånden er blevet mere kendt i Vesten, end hvor den faktisk stammer fra.

I Bindia laver vi Makhanien, som man gør i de nordlige, bjergrige egne som Kashmir og Punjab, hvor Amer Suleman selv er fra.

Her spiser man typisk meget mildere mad end i Sydindien, og man bruger ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

I vores Butter-curry har vi derfor et helt særligt fokus på nødder; især cashew.

Ligesom i vores Korma-curry, har vi udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø til vores Butter-curry, som ikke kun tilføjer retten sunde kalorier, men samtidigt giver en lækker, cremet konsistens. Sammen med de syrlige tomater og honningen, er nøddemixet ydermere med til at give vores Butter Chicken den helt særlige sødme med de subtile nøddeagtige nuancer.

Butter Chicken på Bindia-måden

I tilberedningen af Bindias Butter Chicken findes der dog flere medvirkende faktorer til dens popularitet, bl.a. i den sofistikerede og opmærksomme tilgang til opvarmningen af Sulemans Makhani-curry.

På den helt rigtige temperatur, sker der nemlig en kemisk reaktion mellem fedstoffet og tomaterne, der får smagen til at gå op i en højere enhed. Rammer man aldrig denne temperatur, opnår man slet ikke samme smag, mens man risikerer at ruinere retten totalt, hvis man går over, advarer Bindias chefkok.

Herudover skal den smages til på den helt rigtige måde. Dette sker via temperering, som er en særlig smags-manipulation, der er udbredt i Indien og dets nabolande Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka.

Ved temperering lynsteges knuste krydderier i en brandende varm ghee (eller olier, der tåler så høje temperaturer). Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Bindias Butter Chicken gennemgår hele fire forskellige tempererings-faser i løbet af dens tilblivelse og vi bruger tilmed en masser krydderier, som man ikke finder i en Butter Chicken andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Sidst, men ikke mindst, bruger vi inderfilet fra danske kyllinger, som vi først marinerer i vores helt egen marinade af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

”Resultatet er vanedannende lækkert!” mente Berlingske Tidenes anmelder i hvert fald, men bedøm selv ved kigge forbi din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil her.

Aloo Gobi in Frederiksberg - Bangan Burtha in Frederiksberg - Bombay Mix in Frederiksberg - Butter Cauliflower in Frederiksberg - Butter Chicken in Frederiksberg - Butter Lamb in Frederiksberg - Butter Paneer in Frederiksberg - Cauliflower Biryani in Frederiksberg - Cauliflower Jeera Masala in Frederiksberg - Cauliflower Korma in Frederiksberg - Cauliflower Madras in Frederiksberg - Cauliflower Platter in Frederiksberg - Cauliflower Spinach in Frederiksberg - Cauliflower Tikka Masala in Frederiksberg - Channa Masala in Frederiksberg - Chicken Biryani in Frederiksberg - Chicken Jeera Masala in Frederiksberg - Chicken Korma in Frederiksberg - Chicken Madras in Frederiksberg - Chicken Platter in Frederiksberg - Chicken Spinach in Frederiksberg - Chicken Tikka Masala in Frederiksberg - Chutneys in Frederiksberg - Coca-Cola in Frederiksberg - Coca-Cola Zero in Frederiksberg - Coconut Tamarind Cauliflower in Frederiksberg - Coconut Tamarind Chicken in Frederiksberg - Coconut Tamarind Lamb in Frederiksberg - Coconut Tamarind Paneer in Frederiksberg - Garlic Nan in Frederiksberg - Kale Salad in Frederiksberg - Kingfisher in Frederiksberg - Lamb Biryani in Frederiksberg - Lamb Jeera Masala in Frederiksberg - Lamb Korma in Frederiksberg - Lamb Madras in Frederiksberg - Lamb Platter in Frederiksberg - Lamb Spinach in Frederiksberg - Lamb Tikka Masala in Frederiksberg - Lemonade in Frederiksberg - Mango Chutney in Frederiksberg - Mango Lassi in Frederiksberg - Mango Mint Smoothie in Frederiksberg - Mattar Paneer in Frederiksberg - Nan in Frederiksberg - Paneer Biryani in Frederiksberg - Paneer Jeera Masala in Frederiksberg - Paneer Korma in Frederiksberg - Paneer Madras in Frederiksberg - Paneer Platter in Frederiksberg - Paneer Spinach in Frederiksberg - Paneer Tikka Masala in Frederiksberg - Papadums in Frederiksberg - Paratha in Frederiksberg - Pilaoo Rice in Frederiksberg - Raita in Frederiksberg - Sparkling Water in Frederiksberg - Spinach Bhaji in Frederiksberg - Spring Water in Frederiksberg - Yellow Dal in Frederiksberg