Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
12.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.8 g
Kulhydrat::
16.2 g
Heraf sukkerarter::
2.2 g
Kostfibre::
0.9 g
Protein::
4.3 g
Salt::
0.22 g

Lamb Platter in Husum

”Lamb Platter” (groft sagt ”lamme-tallerken” på engelsk) er en reference til sydindisk madkultur, hvor en stor tallerken (en såkaldt ”thali”) med forskellige små retter er et udbredt fænomen. I Sydindien har man generelt et mere simpelt køkken og det er derfor normalt at servere en større tallerken med flere simple ting på. Bindias Platters er inspireret af denne sydindiske tradition.

I Nordindien, hvor Bindias grundlægger og chefkok Amer Suleman selv er fra, er det omvendt kutyme at invitere sine gæster på noget, der mere minder om en buffet, hvor alt maden ligger i midten af det opdækkede bord, og alle bare tager det, de har lyst til.

”Det er en luksus og en tradition, som godt kan overraske en del vesterlændinge”, siger Amer Suleman. Bindias Platters er derfor en måde at samle lidt forskelligt på én tallerken, for både at gøre det mere simpelt, billigt og forståeligt for især den vestlige gæst.

Lamb Platter på Bindia-måden

På vores Lamb Platter serveres vores famøse Butter curry med mørt new zealandsk lam og aromatiske basmatiris.

Bindias Butter-curry gennemgår hele fire forskellige tilsmagnings-faser (en indisk kogekunst kaldet temperering (eller tarka)) i løbet af dens tilblivelse, og vi bruger tilmed en masse krydderier, som man ikke finder i en Butter-curry andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Platter, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedure.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Platter i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Husum - Bangan Burtha in Husum - Bombay Mix in Husum - Butter Cauliflower in Husum - Butter Chicken in Husum - Butter Lamb in Husum - Butter Paneer in Husum - Cauliflower Biryani in Husum - Cauliflower Jeera Masala in Husum - Cauliflower Korma in Husum - Cauliflower Madras in Husum - Cauliflower Platter in Husum - Cauliflower Spinach in Husum - Cauliflower Tikka Masala in Husum - Channa Masala in Husum - Chicken Biryani in Husum - Chicken Jeera Masala in Husum - Chicken Korma in Husum - Chicken Madras in Husum - Chicken Platter in Husum - Chicken Spinach in Husum - Chicken Tikka Masala in Husum - Chutneys in Husum - Coca-Cola in Husum - Coca-Cola Zero in Husum - Coconut Tamarind Cauliflower in Husum - Coconut Tamarind Chicken in Husum - Coconut Tamarind Lamb in Husum - Coconut Tamarind Paneer in Husum - Kale Salad in Husum - Kingfisher in Husum - Lamb Biryani in Husum - Lamb Jeera Masala in Husum - Lamb Korma in Husum - Lamb Madras in Husum - Lamb Platter in Husum - Lamb Spinach in Husum - Lamb Tikka Masala in Husum - Lemonade in Husum - Mango Chutney in Husum - Mango Lassi in Husum - Mattar Paneer in Husum - Nan in Husum - Paneer Biryani in Husum - Paneer Jeera Masala in Husum - Paneer Korma in Husum - Paneer Madras in Husum - Paneer Platter in Husum - Paneer Spinach in Husum - Paneer Tikka Masala in Husum - Papadums in Husum - Paratha in Husum - Pilaoo Rice in Husum - Raita in Husum - Sparkling Water in Husum - Spinach Bhaji in Husum - Spring Water in Husum - Yellow Dal in Husum