Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
12.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.8 g
Kulhydrat::
16.2 g
Heraf sukkerarter::
2.2 g
Kostfibre::
0.9 g
Protein::
4.3 g
Salt::
0.22 g

Lamb Platter in Charlottenlund

”Lamb Platter” (groft sagt ”lamme-tallerken” på engelsk) er en reference til sydindisk madkultur, hvor en stor tallerken (en såkaldt ”thali”) med forskellige små retter er et udbredt fænomen. I Sydindien har man generelt et mere simpelt køkken og det er derfor normalt at servere en større tallerken med flere simple ting på. Bindias Platters er inspireret af denne sydindiske tradition.

I Nordindien, hvor Bindias grundlægger og chefkok Amer Suleman selv er fra, er det omvendt kutyme at invitere sine gæster på noget, der mere minder om en buffet, hvor alt maden ligger i midten af det opdækkede bord, og alle bare tager det, de har lyst til.

”Det er en luksus og en tradition, som godt kan overraske en del vesterlændinge”, siger Amer Suleman. Bindias Platters er derfor en måde at samle lidt forskelligt på én tallerken, for både at gøre det mere simpelt, billigt og forståeligt for især den vestlige gæst.

Lamb Platter på Bindia-måden

På vores Lamb Platter serveres vores famøse Butter curry med mørt new zealandsk lam og aromatiske basmatiris.

Bindias Butter-curry gennemgår hele fire forskellige tilsmagnings-faser (en indisk kogekunst kaldet temperering (eller tarka)) i løbet af dens tilblivelse, og vi bruger tilmed en masse krydderier, som man ikke finder i en Butter-curry andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Platter, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedure.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Platter i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Charlottenlund - Bangan Burtha in Charlottenlund - Bombay Mix in Charlottenlund - Butter Cauliflower in Charlottenlund - Butter Chicken in Charlottenlund - Butter Lamb in Charlottenlund - Butter Paneer in Charlottenlund - Cauliflower Biryani in Charlottenlund - Cauliflower Jeera Masala in Charlottenlund - Cauliflower Korma in Charlottenlund - Cauliflower Madras in Charlottenlund - Cauliflower Platter in Charlottenlund - Cauliflower Spinach in Charlottenlund - Cauliflower Tikka Masala in Charlottenlund - Channa Masala in Charlottenlund - Chicken Biryani in Charlottenlund - Chicken Jeera Masala in Charlottenlund - Chicken Korma in Charlottenlund - Chicken Madras in Charlottenlund - Chicken Platter in Charlottenlund - Chicken Spinach in Charlottenlund - Chicken Tikka Masala in Charlottenlund - Chutneys in Charlottenlund - Coca-Cola in Charlottenlund - Coca-Cola Zero in Charlottenlund - Coconut Tamarind Cauliflower in Charlottenlund - Coconut Tamarind Chicken in Charlottenlund - Coconut Tamarind Lamb in Charlottenlund - Coconut Tamarind Paneer in Charlottenlund - Garlic Nan in Charlottenlund - Kale Salad in Charlottenlund - Kingfisher in Charlottenlund - Lamb Biryani in Charlottenlund - Lamb Jeera Masala in Charlottenlund - Lamb Korma in Charlottenlund - Lamb Madras in Charlottenlund - Lamb Platter in Charlottenlund - Lamb Spinach in Charlottenlund - Lamb Tikka Masala in Charlottenlund - Lemonade in Charlottenlund - Mango Chutney in Charlottenlund - Mango Lassi in Charlottenlund - Mattar Paneer in Charlottenlund - Nan in Charlottenlund - Paneer Biryani in Charlottenlund - Paneer Jeera Masala in Charlottenlund - Paneer Korma in Charlottenlund - Paneer Madras in Charlottenlund - Paneer Platter in Charlottenlund - Paneer Spinach in Charlottenlund - Paneer Tikka Masala in Charlottenlund - Papadums in Charlottenlund - Paratha in Charlottenlund - Pilaoo Rice in Charlottenlund - Raita in Charlottenlund - Sparkling Water in Charlottenlund - Spinach Bhaji in Charlottenlund - Spring Water in Charlottenlund - Yellow Dal in Charlottenlund