Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
148 kcal / 618 Kj
Fedt::
11.1 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.4 g
Kulhydrat::
5.3 g
Heraf sukkerarter::
1.4 g
Kostfibre::
2.0 g
Protein::
6.5 g
Salt::
0.23 g

Coconut Tamarind Chicken in Kastrup

Bindias Coconut Tamarind Chicken er en ægte hjemmelavet kulinarisk opfindelse, som du kun finder hos Bindia. Coconut Tamarind Chicken er et eksperiment i indisk madlavning og en måde at fusionere nord og syd på. 100% Bindias egen, men vi synes at alle skal prøve den.

Nordlig sødme

At prøve at sige noget entydigt om indisk mad, er nærmest en umulig opgave. I Indien er der nemlig lige så mange køkkener og kulinariske traditioner, som der er regioner, hvilket skyldes landets store diversitet i klima, landbrug, lokale skikke og ingredienser.

I det nordlige Indien i de bjergrige områder ved Himalaya, hvor Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman selv er fra, er der fx tradition for at bruge et mix af nødder, frø og kerner som en central del af curry-tilberedningen. Dette gør både curryen cremet og sødlig og tilføjer en masse sunde og nærende kalorier, som er essentielle i disse koldere egne. Eksempler på ægte nøddefyldte, nordindske retter inkluderer vores anmelderroste Butter Chicken eller Bindias cremede Korma-curry

Sydlig inspiration

I Sydindien finder man derimod ofte meget stærke curries som den tomat-baserede Madras Curry, der er det stærkeste, vi har på menukortet hos Bindia. I flere sydindiske stater, er der mange religiøse og spirituelle fællesskaber, som ikke spiser kød. Den nok ’strengeste’ diæt finder man hos tilhørerne af Jain-religionen. Her forbydes ikke kun kød, fisk, æg samt andre animalske produkter, men også rodfrugter, hvilket derfor ekskluderer mange hyppigt anvendte ingredienser i det indiske køkken som gurkemeje, ingefær, hvidløg og løg. Sidstnævnte er noget nær et grundelement i det nordindiske køkken.

Selvom det langt fra er flertallet, der tilhører denne religiøse minoritet, har deres ældgamle forskrifter haft stor indflydelse på mange regionale køkkener. Derfor fokuserer det sydindiske køkken på ingredienser som tomater, kokos, tamarind, sennepsfrø, sennepsblade og karryblade.

”Jeg er meget inspireret af det Sydindiske køkken, særligt ingredienser som kokos og tamarind”, fortæller Amer Suleman. ”Smagen såvel som sundheden, der ligger i kokos og tamarind er virkeligt fascinerende for en nysgerrig kok. Så inspirationen til Coconut Tamarind var simpelthen tanken ”mon ikke jeg kan lave en god curry ud af de her?””

Coconut Tamarind Chicken på Bindia-måden

Med få simple og lækre ingredienser, er det kokos og tamarind, der er i fokus. De står for et spændende smagsspil, da tamarinden både har et surt og sødt spil i sig, mens kokos giver en fyldighed og rigdom i sin friske og fede smag.

På den ene side af Bindia-spektret finder man de milde nordindiske Korma- og Butter-curries, mens man i den anden ende af spektret, finder den stærke sydindiske Madras-curry.

Coconut Tamarind Chicken er mere balanceret. Den har samme smagsunivers som Madras-curryen, men uden samme intensitet eller mængde chili og sennepsfrø. Den kan måske endda ses som ”Sydindien for begyndere” - halvstærk men med søde indiske toner.

Kyllingen i vores Coconut Tamarind Chicken består inderfilet fra danske kyllinger, som vi først marinerer i vores helt egen marinade af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Velbekomme!

Smag vores Coconut Tamarind Chicken i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Kastrup - Bangan Burtha in Kastrup - Bombay Mix in Kastrup - Butter Cauliflower in Kastrup - Butter Chicken in Kastrup - Butter Lamb in Kastrup - Butter Paneer in Kastrup - Cauliflower Biryani in Kastrup - Cauliflower Jeera Masala in Kastrup - Cauliflower Korma in Kastrup - Cauliflower Madras in Kastrup - Cauliflower Platter in Kastrup - Cauliflower Spinach in Kastrup - Cauliflower Tikka Masala in Kastrup - Channa Masala in Kastrup - Chicken Biryani in Kastrup - Chicken Jeera Masala in Kastrup - Chicken Korma in Kastrup - Chicken Madras in Kastrup - Chicken Platter in Kastrup - Chicken Spinach in Kastrup - Chicken Tikka Masala in Kastrup - Chutneys in Kastrup - Coca-Cola in Kastrup - Coca-Cola Zero in Kastrup - Coconut Tamarind Cauliflower in Kastrup - Coconut Tamarind Chicken in Kastrup - Coconut Tamarind Lamb in Kastrup - Coconut Tamarind Paneer in Kastrup - Garlic Nan in Kastrup - Kale Salad in Kastrup - Kingfisher in Kastrup - Lamb Biryani in Kastrup - Lamb Jeera Masala in Kastrup - Lamb Korma in Kastrup - Lamb Madras in Kastrup - Lamb Platter in Kastrup - Lamb Spinach in Kastrup - Lamb Tikka Masala in Kastrup - Lemonade in Kastrup - Mango Chutney in Kastrup - Mango Lassi in Kastrup - Mattar Paneer in Kastrup - Nan in Kastrup - Paneer Biryani in Kastrup - Paneer Jeera Masala in Kastrup - Paneer Korma in Kastrup - Paneer Madras in Kastrup - Paneer Platter in Kastrup - Paneer Spinach in Kastrup - Paneer Tikka Masala in Kastrup - Papadums in Kastrup - Paratha in Kastrup - Pilaoo Rice in Kastrup - Raita in Kastrup - Sparkling Water in Kastrup - Spinach Bhaji in Kastrup - Spring Water in Kastrup - Yellow Dal in Kastrup