Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
291 kcal / 1216 Kj
Fedt::
20.2 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.5 g
Kulhydrat::
18.2 g
Heraf sukkerarter::
1.4 g
Kostfibre::
2.7 g
Protein::
8.1 g
Salt::
0.20 g

Chicken Biryani in Hellerup

Chicken Biryani er blot én ud af uendeligt mange måder at lave en lækker Biryani på.

Universel og aldrig den samme

Navnet “Biryani” stammer oprindeligt fra persisk, da dette sprog var det officielle sprog i flere muslimske dynastier rundt omkring i middelalderens Indien. Og selvom der ikke er 100% enighed om rettens oprindelse, peger alt derfor på at den har muslimske rødder.

En gængs teori er at den moderne Biryani opstod ved Mogulrigets hof-køkken i løbet af dette imperies regeringstid i Nordindien. Retten er senere blevet helt utroligt udbredt i resten af Indien, særligt i syd og blandt landets muslimske befolkning.

Retten er så kendt, at den selvfølgelig har sit eget lokale præg alt efter hvor i det enorme land, man får den. Alle Biryanies har dog det til fælles, at retten er en blanding af ris og krydderier med grøntsager, nødder og/eller kød. Kort sagt, alt kan blandes til en komplet Biryani ris-ret.

Den mest kendte Biryani kommer fra Hyderabad, der er hovedstaden i staten Telangana. I midten af det 19. århundrede, blev byen kulturelt omdrejningspunkt for Indien og dets nabolande, hvilket resulterede i en blanding af mange forskellige kulinariske indflydelser samt en popularisering af Hyderabads Biryani, som er bl.a. karakteriseret ved at blive tilberedt i flere lag.

Chicken Biryani på Bindia-måden

Hos Bindia laver vi vores Biryani med et fokus på frø og nødder. I Bjergrige nordindiske stater som fx Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra, bruges der ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne. I vores Biryani har vi derfor et særligt fokus på cashew samt den rette temperering.

Sidstnævnte er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges i brandende varm ghee (eller olier, der tåler så høje temperaturer). Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Sidst, men ikke mindst, bruger vi inderfilet fra danske kyllinger, som vi først marinerer i vores helt egen marinade af bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn, og herefter griller ved meget høje temperaturer, så kødet ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Biryani i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Hellerup - Bangan Burtha in Hellerup - Bombay Mix in Hellerup - Butter Cauliflower in Hellerup - Butter Chicken in Hellerup - Butter Lamb in Hellerup - Butter Paneer in Hellerup - Cauliflower Biryani in Hellerup - Cauliflower Jeera Masala in Hellerup - Cauliflower Korma in Hellerup - Cauliflower Madras in Hellerup - Cauliflower Platter in Hellerup - Cauliflower Spinach in Hellerup - Cauliflower Tikka Masala in Hellerup - Channa Masala in Hellerup - Chicken Biryani in Hellerup - Chicken Jeera Masala in Hellerup - Chicken Korma in Hellerup - Chicken Madras in Hellerup - Chicken Platter in Hellerup - Chicken Spinach in Hellerup - Chicken Tikka Masala in Hellerup - Chutneys in Hellerup - Coca-Cola in Hellerup - Coca-Cola Zero in Hellerup - Coconut Tamarind Cauliflower in Hellerup - Coconut Tamarind Chicken in Hellerup - Coconut Tamarind Lamb in Hellerup - Coconut Tamarind Paneer in Hellerup - Kale Salad in Hellerup - Kingfisher in Hellerup - Lamb Biryani in Hellerup - Lamb Jeera Masala in Hellerup - Lamb Korma in Hellerup - Lamb Madras in Hellerup - Lamb Platter in Hellerup - Lamb Spinach in Hellerup - Lamb Tikka Masala in Hellerup - Lemonade in Hellerup - Mango Chutney in Hellerup - Mango Lassi in Hellerup - Mattar Paneer in Hellerup - Nan in Hellerup - Paneer Biryani in Hellerup - Paneer Jeera Masala in Hellerup - Paneer Korma in Hellerup - Paneer Madras in Hellerup - Paneer Platter in Hellerup - Paneer Spinach in Hellerup - Paneer Tikka Masala in Hellerup - Papadums in Hellerup - Paratha in Hellerup - Pilaoo Rice in Hellerup - Raita in Hellerup - Sparkling Water in Hellerup - Spinach Bhaji in Hellerup - Spring Water in Hellerup - Yellow Dal in Hellerup