Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
146 kcal / 611 Kj
Fedt::
11.0 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.2 g
Kulhydrat::
5.3 g
Heraf sukkerarter::
2.6 g
Kostfibre::
1.9 g
Protein::
6.3 g
Salt::
0.29 g

Chicken Madras in Amager Fælled

Bindias Chicken Madras er vores chefkoks stærke hyldest til Sydindien – og det sundeste på menuen.

Den sydindiske diæt

Chicken Madras har sit navn fra sit oprindelsessted, nemlig den sydindiske millionby Madras, i dag også kendt som Chennai. Ifølge sagnet fik retten sit navn, da engelske købmænd ankom til byen i 1640.

I Sydindien spiser man typisk meget stærkere mad end i Nordindien. Derfor er vores Chicken Madras meget stærkere end vores nordindiske curries som vores Korma og Butter Curry. Faktisk er Bindias Madras, det stærkeste vi har på menukortet.

I flere sydindiske stater, er der mange religiøse og spirituelle fællesskaber og traditioner, som ikke spiser kød. Den nok ’strengeste’ diæt finder man hos tilhørerne af Jain-religionen. Her forbydes ikke kun kød, fisk, æg samt andre animalske produkter, men også rodfrugter, hvilket derfor ekskluderer mange hyppigt anvendte ingredienser i det indiske køkken som gurkemeje, ingefær, hvidløg og løg; sidstnævnte er noget nær et grundelement i det nordindiske køkken.

Selvom det langt fra er flertallet, der tilhører denne religiøse minoritet, har deres ældgamle forskrifter haft stor indflydelse på mange regionale køkkener. Derfor fokuserer det sydindiske køkken på ingredienser som tomater, kokos, tamarind, sennepsfrø, sennepsblade og, ikke mindst, karryblade, der, trods navnet, ikke har nogen direkte forbindelse til karrypulver.

”Den søde Neem”

Karryblade giver maden noter af noget, der minder om lime, basilikum og citrus, men de er mindst lige så kendte for deres helbredende egenskaber. Disse blade er fx rige på en række vitaminer samt jern og calcium. De bliver derfor brugt flittigt i Ayurveda til behandling af en række lidelser.

Karrytræet bliver også kaldt ”den søde Neem” med reference til neemtræet, der har en hel central – og nærmest hellig – rolle i Ayurveda. Alt lige fra træets blade, frugt, kerner, blomster, rødder og bark bruges i Ayurveda til behandlingen af en lang række sygdomme.

I nyere tid, er dette træ derfor blevet et fokusområde indenfor moderne medicin, hvor mere end 140 aktive stoffer er blevet isoleret fra alle steder på dette fantastiske træ. Men selvom neemtræet har så mange fantastiske egenskaber, er dets blade generelt alt for bitre til madlavning. Bladene fra karrytræet, derimod, kan både bruges i madlavning og som forebyggende medicin – derfor navnet ”den søde Neem.”

Chicken på Bindia-måden

”Min morfar var Ayurveda-læge” fortæller Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman. ”Hans behandlinger var altid baseret på tilpasning af ens kost.” Bindias madfilosofi hviler derfor på en dyb respekt og forståelse for Ayurveda og kostens betydning for vores sundhed og velvære.

”Jeg er meget inspireret af det Sydindiske køkken, dets vegetariske fokus og har meget stor respekt for kulturen og særligt ingredienser som kokos, tomat, karryblade, tamarind”, fortæller Amer Suleman. ”Smagen såvel som sundheden, der ligger i disse ingredienser og retter er utroligt fascinerende. Min Madras er en hyldest til det sydindiske køkken og det sundeste, vi har på menukortet.”

Smagen såvel som sundheden skyldes især karrybladene, men også asafoetida, som er et krydderi, der udvindes af planten Ferula Asafoetida (på dansk: Dyvelsdræk).

Asafoetida har en masses sunde egenskaber, er fyldt med antioxidanter og bliver især brugt til at hjælpe med fordøjelsen. Det bruges ofte i dal-retter. Herudover fungerer Asafoetida som smagsforstærker og er derfor en uundværlig del i de tempereringer, som vores Madras gennemgår.

Temperering er en indiske krydrings-teknik, hvor knuste krydderier lynsteges ved brandvarme temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Sammen med hele karryblade, bruger vi desuden hele stegte chilier i vores Chicken Madras, som, sammen med mere substans, giver en mere afrundet smag end bare chilipulver.

Sidst, men ikke mindst, bruger vi inderfilet fra danske kyllinger i vores Chicken Madras, som vi først marinerer i vores helt egen marinade af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Madras i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Amager Fælled - Bangan Burtha in Amager Fælled - Bombay Mix in Amager Fælled - Butter Cauliflower in Amager Fælled - Butter Chicken in Amager Fælled - Butter Lamb in Amager Fælled - Butter Paneer in Amager Fælled - Cauliflower Biryani in Amager Fælled - Cauliflower Jeera Masala in Amager Fælled - Cauliflower Korma in Amager Fælled - Cauliflower Madras in Amager Fælled - Cauliflower Platter in Amager Fælled - Cauliflower Spinach in Amager Fælled - Cauliflower Tikka Masala in Amager Fælled - Channa Masala in Amager Fælled - Chicken Biryani in Amager Fælled - Chicken Jeera Masala in Amager Fælled - Chicken Korma in Amager Fælled - Chicken Madras in Amager Fælled - Chicken Platter in Amager Fælled - Chicken Spinach in Amager Fælled - Chicken Tikka Masala in Amager Fælled - Chutneys in Amager Fælled - Coca-Cola in Amager Fælled - Coca-Cola Zero in Amager Fælled - Coconut Tamarind Cauliflower in Amager Fælled - Coconut Tamarind Chicken in Amager Fælled - Coconut Tamarind Lamb in Amager Fælled - Coconut Tamarind Paneer in Amager Fælled - Garlic Nan in Amager Fælled - Kale Salad in Amager Fælled - Kingfisher in Amager Fælled - Lamb Biryani in Amager Fælled - Lamb Jeera Masala in Amager Fælled - Lamb Korma in Amager Fælled - Lamb Madras in Amager Fælled - Lamb Platter in Amager Fælled - Lamb Spinach in Amager Fælled - Lamb Tikka Masala in Amager Fælled - Lemonade in Amager Fælled - Mango Chutney in Amager Fælled - Mango Lassi in Amager Fælled - Mattar Paneer in Amager Fælled - Nan in Amager Fælled - Paneer Biryani in Amager Fælled - Paneer Jeera Masala in Amager Fælled - Paneer Korma in Amager Fælled - Paneer Madras in Amager Fælled - Paneer Platter in Amager Fælled - Paneer Spinach in Amager Fælled - Paneer Tikka Masala in Amager Fælled - Papadums in Amager Fælled - Paratha in Amager Fælled - Pilaoo Rice in Amager Fælled - Raita in Amager Fælled - Sparkling Water in Amager Fælled - Spinach Bhaji in Amager Fælled - Spring Water in Amager Fælled - Yellow Dal in Amager Fælled