Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
16.7 g
Heraf mættede fedtsyrer::
4.9 g
Kulhydrat::
4.5 g
Heraf sukkerarter::
2.6 g
Kostfibre::
1.7 g
Protein::
7.2 g
Salt::
0.22 g

Chicken Tikka Masala in Nordhavn

Bindias Chicken Tikka Masala balancerer elegant mellem cremet og nøddeagtig med et frisk bid af ingefær og spidskommen samt marineret og grillet inderfilet.

Den migrerende Tikka Masala

I Vesten er det ikke atypisk at næsten sætte lighedstegn mellem indisk mad og Chicken Tikka Masala. Men selvom der ikke findes nogen entydig enighed om, hvor og hvordan retten er opstået, findes der noget nær en enstemmig konsensus om at retten er skabt i Storbritannien af emigranter fra Indien eller Bangladesh som et resultat af multikulturalisme og kulinarisk opfindsomhed. Selvom få mener at den stammer fra Indien, er én ting sikker: i modsætning til i Vesten, lever Chicken Tikka Masala en ganske ukendt tilværelse indenfor Indiens grænser.

”Tikka” er en madlavningstradition, der stammer helt tilbage fra Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. ”Tikka” referer til små stykker af kød eller grøntsager, som marineres, puttes på et spyd og grilles i en meget varm tandoor-ovn.

”Chicken Tikka” hentyder derfor til små stykker af marineret og grillet kylling, mens ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som både sælges på markedet eller selv laves i de indiske hjem.

Selvom retten, efter al sandsynlighed, er skabt på improvisation og held (som så meget andet), er den på få årtier blevet helt usandsynligt populær. I Storbritannien, hvor den opstod, er den så udbredt at landets daværende udenrigsminister Robin Cook i 2001 udnævnte Chicken Tikka Masala til en britisk nationalret. Cook begrundede denne uofficielle udnævnelse med at retten perfekt illustrerede, hvordan Storbritannien absorberer og tilpasser eksterne indflydelser.

Chicken Tikka Masala på Bindia-måden

Hvordan den i sin tid er improviseret, virker i bagklogskabens lys lige til: man marinerer og griller noget kylling og putter det i en curry (sovs).

Bindias Chicken Tikka Masala virker, for det utrænede øje, da også næsten lige så enkel, som den er lækker: først marinerer vi kylllinge-inderfilet i vores helt egen marinade af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Den curry, der bruges til Bindias Chicken Tikka Masala, har lidt mere bid af ingefær og spidskommen, men er samtidigt cremet og nødderig, for at tage toppen af den ellers dominerende ingefær og balancere den endelig ret.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Tikka Masala i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Nordhavn - Bangan Burtha in Nordhavn - Bombay Mix in Nordhavn - Butter Cauliflower in Nordhavn - Butter Cauliflower Platter in Nordhavn - Butter Chicken in Nordhavn - Butter Chicken Platter in Nordhavn - Butter Lamb in Nordhavn - Butter Lamb Platter in Nordhavn - Butter Paneer in Nordhavn - Butter Paneer Platter in Nordhavn - Cauliflower Biryani in Nordhavn - Cauliflower Jeera Masala in Nordhavn - Cauliflower Korma in Nordhavn - Cauliflower Madras in Nordhavn - Cauliflower Spinach in Nordhavn - Cauliflower Tikka Masala in Nordhavn - Channa Masala in Nordhavn - Chicken Biryani in Nordhavn - Chicken Jeera Masala in Nordhavn - Chicken Korma in Nordhavn - Chicken Madras in Nordhavn - Chicken Spinach in Nordhavn - Chicken Tikka Masala in Nordhavn - Chutneys in Nordhavn - Coca-Cola in Nordhavn - Coca-Cola Zero in Nordhavn - Coconut Tamarind Cauliflower in Nordhavn - Coconut Tamarind Chicken in Nordhavn - Coconut Tamarind Lamb in Nordhavn - Coconut Tamarind Paneer in Nordhavn - Garlic Nan in Nordhavn - Kale Salad in Nordhavn - Kingfisher in Nordhavn - Lamb Biryani in Nordhavn - Lamb Jeera Masala in Nordhavn - Lamb Korma in Nordhavn - Lamb Madras in Nordhavn - Lamb Spinach in Nordhavn - Lamb Tikka Masala in Nordhavn - Lemonade in Nordhavn - Mango Chutney in Nordhavn - Mango Lassi in Nordhavn - Mango Mint Smoothie in Nordhavn - Mattar Paneer in Nordhavn - Nan in Nordhavn - Paneer Biryani in Nordhavn - Paneer Jeera Masala in Nordhavn - Paneer Korma in Nordhavn - Paneer Madras in Nordhavn - Paneer Spinach in Nordhavn - Paneer Tikka Masala in Nordhavn - Papadums in Nordhavn - Paratha in Nordhavn - Pilaoo Rice in Nordhavn - Raita in Nordhavn - Sparkling Water in Nordhavn - Spinach Bhaji in Nordhavn - Spring Water in Nordhavn - Yellow Dal in Nordhavn