Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
203 kcal / 847 Kj
Fedt::
17.7 g
Heraf mættede fedtsyrer::
6.2 g
Kulhydrat::
5.5 g
Heraf sukkerarter::
4.0 g
Kostfibre::
1.6 g
Protein::
5.2 g
Salt::
0.25 g

Butter Lamb in Sundbyøster

Bindias Butter Lamb er mørt New Zealandsk lam i anmelderrost curry.

Nordindiske nødder

Butter Lamb er en ret, der stammer fra Nordindien. Den anvendte curry er, som navnet indikerer, den famøse Butter-curry (eller Makhani), der efterhånden er blevet mere kendt i Vesten, end hvor den faktisk stammer fra.

I Bindia laver vi Makhanien, som man gør i de nordlige, bjergrige egne som Kashmir og Punjab, hvor Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman selv er fra.

Her spiser man typisk meget mildere mad end i Sydindien, og man bruger ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

I vores Butter Lamb har vi derfor et helt særligt fokus på nødder; især cashew.

Ligesom i vores Korma-curry, har vi udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø til vores Butter Lamb, som ikke kun tilføjer retten sunde kalorier, men samtidigt giver en lækker, cremet konsistens. Sammen med de syrlige tomater og honningen, er nøddemixet ydermere med til at give vores Butter Lamb den helt særlige sødme med de subtile nøddeagtige nuancer.

Butter Lamb på Bindia-måden

I tilberedningen af Bindias Butter Lamb findes der dog flere medvirkende faktorer til dens popularitet, bl.a. i den sofistikerede og opmærksomme tilgang til opvarmningen af Sulemans Butter-curry.

På den helt rigtige temperatur, sker der nemlig en kemisk reaktion mellem fedstoffet og tomaterne, der får smagen til at gå op i en højere enhed. Rammer man aldrig denne temperatur, opnår man slet ikke samme smag, mens man risikerer at ruinere retten totalt, hvis man går over, advarer Bindias chefkok.

Herudover skal den smages til på den helt rigtige måde. Dette sker via temperering, som er en særlig smags-manipulation, der er udbredt i Indien og dets nabolande Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka.

Ved temperering lynsteges knuste krydderier ved meget høje temperaturer. Når krydderierne rammer det brandvarme fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Bindias Butter Lamb gennemgår hele fire forskellige tempererings-faser i løbet af dens tilblivelse og vi bruger tilmed en masser krydderier, som man ikke finder i en Butter Lamb andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Mørt og lækkert

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Butter Lamb, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedurer.

Velbekomme!

Smag vores Butter Lamb i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Sundbyøster - Bangan Burtha in Sundbyøster - Bombay Mix in Sundbyøster - Butter Cauliflower in Sundbyøster - Butter Chicken in Sundbyøster - Butter Lamb in Sundbyøster - Butter Paneer in Sundbyøster - Cauliflower Biryani in Sundbyøster - Cauliflower Jeera Masala in Sundbyøster - Cauliflower Korma in Sundbyøster - Cauliflower Madras in Sundbyøster - Cauliflower Platter in Sundbyøster - Cauliflower Spinach in Sundbyøster - Cauliflower Tikka Masala in Sundbyøster - Channa Masala in Sundbyøster - Chicken Biryani in Sundbyøster - Chicken Jeera Masala in Sundbyøster - Chicken Korma in Sundbyøster - Chicken Madras in Sundbyøster - Chicken Platter in Sundbyøster - Chicken Spinach in Sundbyøster - Chicken Tikka Masala in Sundbyøster - Chutneys in Sundbyøster - Coca-Cola in Sundbyøster - Coca-Cola Zero in Sundbyøster - Coconut Tamarind Cauliflower in Sundbyøster - Coconut Tamarind Chicken in Sundbyøster - Coconut Tamarind Lamb in Sundbyøster - Coconut Tamarind Paneer in Sundbyøster - Kale Salad in Sundbyøster - Kingfisher in Sundbyøster - Lamb Biryani in Sundbyøster - Lamb Jeera Masala in Sundbyøster - Lamb Korma in Sundbyøster - Lamb Madras in Sundbyøster - Lamb Platter in Sundbyøster - Lamb Spinach in Sundbyøster - Lamb Tikka Masala in Sundbyøster - Lemonade in Sundbyøster - Mango Chutney in Sundbyøster - Mango Lassi in Sundbyøster - Mattar Paneer in Sundbyøster - Nan in Sundbyøster - Paneer Biryani in Sundbyøster - Paneer Jeera Masala in Sundbyøster - Paneer Korma in Sundbyøster - Paneer Madras in Sundbyøster - Paneer Platter in Sundbyøster - Paneer Spinach in Sundbyøster - Paneer Tikka Masala in Sundbyøster - Papadums in Sundbyøster - Paratha in Sundbyøster - Pilaoo Rice in Sundbyøster - Raita in Sundbyøster - Sparkling Water in Sundbyøster - Spinach Bhaji in Sundbyøster - Spring Water in Sundbyøster - Yellow Dal in Sundbyøster