Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
291 kcal / 1216 Kj
Fedt::
20.2 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.5 g
Kulhydrat::
18.2 g
Heraf sukkerarter::
1.4 g
Kostfibre::
2.7 g
Protein::
8.1 g
Salt::
0.20 g

Chicken Biryani in Amager Fælled

Chicken Biryani er blot én ud af uendeligt mange måder at lave en lækker Biryani på.

Universel og aldrig den samme

Navnet “Biryani” stammer oprindeligt fra persisk, da dette sprog var det officielle sprog i flere muslimske dynastier rundt omkring i middelalderens Indien. Og selvom der ikke er 100% enighed om rettens oprindelse, peger alt derfor på at den har muslimske rødder.

En gængs teori er at den moderne Biryani opstod ved Mogulrigets hof-køkken i løbet af dette imperies regeringstid i Nordindien. Retten er senere blevet helt utroligt udbredt i resten af Indien, særligt i syd og blandt landets muslimske befolkning.

Retten er så kendt, at den selvfølgelig har sit eget lokale præg alt efter hvor i det enorme land, man får den. Alle Biryanies har dog det til fælles, at retten er en blanding af ris og krydderier med grøntsager, nødder og/eller kød. Kort sagt, alt kan blandes til en komplet Biryani ris-ret.

Den mest kendte Biryani kommer fra Hyderabad, der er hovedstaden i staten Telangana. I midten af det 19. århundrede, blev byen kulturelt omdrejningspunkt for Indien og dets nabolande, hvilket resulterede i en blanding af mange forskellige kulinariske indflydelser samt en popularisering af Hyderabads Biryani, som er bl.a. karakteriseret ved at blive tilberedt i flere lag.

Chicken Biryani på Bindia-måden

Hos Bindia laver vi vores Biryani med et fokus på frø og nødder. I Bjergrige nordindiske stater som fx Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra, bruges der ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne. I vores Biryani har vi derfor et særligt fokus på cashew samt den rette temperering.

Sidstnævnte er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges i brandende varm ghee (eller olier, der tåler så høje temperaturer). Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Sidst, men ikke mindst, bruger vi inderfilet fra danske kyllinger, som vi først marinerer i vores helt egen marinade af bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn, og herefter griller ved meget høje temperaturer, så kødet ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Biryani i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Amager Fælled - Bangan Burtha in Amager Fælled - Bombay Mix in Amager Fælled - Butter Cauliflower in Amager Fælled - Butter Chicken in Amager Fælled - Butter Lamb in Amager Fælled - Butter Paneer in Amager Fælled - Cauliflower Biryani in Amager Fælled - Cauliflower Jeera Masala in Amager Fælled - Cauliflower Korma in Amager Fælled - Cauliflower Madras in Amager Fælled - Cauliflower Platter in Amager Fælled - Cauliflower Spinach in Amager Fælled - Cauliflower Tikka Masala in Amager Fælled - Channa Masala in Amager Fælled - Chicken Biryani in Amager Fælled - Chicken Jeera Masala in Amager Fælled - Chicken Korma in Amager Fælled - Chicken Madras in Amager Fælled - Chicken Platter in Amager Fælled - Chicken Spinach in Amager Fælled - Chicken Tikka Masala in Amager Fælled - Chutneys in Amager Fælled - Coca-Cola in Amager Fælled - Coca-Cola Zero in Amager Fælled - Coconut Tamarind Cauliflower in Amager Fælled - Coconut Tamarind Chicken in Amager Fælled - Coconut Tamarind Lamb in Amager Fælled - Coconut Tamarind Paneer in Amager Fælled - Garlic Nan in Amager Fælled - Kale Salad in Amager Fælled - Kingfisher in Amager Fælled - Lamb Biryani in Amager Fælled - Lamb Jeera Masala in Amager Fælled - Lamb Korma in Amager Fælled - Lamb Madras in Amager Fælled - Lamb Platter in Amager Fælled - Lamb Spinach in Amager Fælled - Lamb Tikka Masala in Amager Fælled - Lemonade in Amager Fælled - Mango Chutney in Amager Fælled - Mango Lassi in Amager Fælled - Mattar Paneer in Amager Fælled - Nan in Amager Fælled - Paneer Biryani in Amager Fælled - Paneer Jeera Masala in Amager Fælled - Paneer Korma in Amager Fælled - Paneer Madras in Amager Fælled - Paneer Platter in Amager Fælled - Paneer Spinach in Amager Fælled - Paneer Tikka Masala in Amager Fælled - Papadums in Amager Fælled - Paratha in Amager Fælled - Pilaoo Rice in Amager Fælled - Raita in Amager Fælled - Sparkling Water in Amager Fælled - Spinach Bhaji in Amager Fælled - Spring Water in Amager Fælled - Yellow Dal in Amager Fælled