Take Away

Lyngby

Lyngby Hovedgade 72E, 2800 Kgs. Lyngby

(+45) 35 37 15 15

Man-søn: 16.00 - 21.00


Lækker og sund take-away på Lyngby Hovedgade


I det nok mest travle handelsområde nord for København, ligger en af vores mindre take-away-steder, der har leveret take-away til de mange handlende og lokale siden 2012.

Da vi overtog lokalet fra en optiker, krævede det i første omgang en total ombygning, men i dag står der en lille og funky take-away og dine-in på Lyngby Hovedgade 72E. Indenfor er der plads til omkring 6 gæster kan vente på deres take-away eller spise en af vores retter som fx vores populære Butter Chicken eller en af vores vegetariske og veganske retter.
Kig indenfor i Bindia i Lyngby her.

Det er dog i sommerhalvåret at vores Bindia i Lyngby og resten af Lyngby Hovedgade for alvor kommer til sin ret. Her har vi nemlig borde og stole stående foran butikken på gadens brede, brolagte fortov lige ved siden af en flot og stor blomsterhandel. Med masser af plads til både siddende gæster og forbipasserende samt gadens mange grønne træer, passer Lyngby Hovedgade perfekt til både udendørsservering eller hurtig og nem take-away til den travle handlende. Det er svært at forestille sig en bedre placering til vores take-away og dine-in.

Du er velkommen til at benytte dig af vores Orange Prices ved dine-in. Du skal blot bestille og betale på bindia.dk, og skrive i kommentarfeltet, at du ønsker dine-in. Læs mere om dine-in her.

Fra Kongevej til handelsgade

Lyngby Hovedgade, som i 1888 blev den første gade i Danmark med elektrisk belysning, er i særdeleshed en gade, der både rummer liv og danmarkshistorie.

Oprindeligt var gaden en del af den store, historiske Kongevej fra 1584, der gik fra København til Frederiksborg Slot, og som i dag er afspejlet i at Lyngby Hovedgade skifter navn til Kongevejen ved Sorgenfri Slot.

Faktisk kan den nysgerrige finde flere historiske og fredede bygninger på og omkring Lyngby Hovedgade, heriblandt de to gamle vandmøller Nordre og Søndre Mølle, der tilsammen har udgjort Lyngby Mølle, og som højst sandsynligt er endnu ældre end Kongevejen.

I dag er gaden befærdet på en helt anden måde, og man oplever især en masse handlende fodgængere omkring de mange små butikker i gaden. Dette skyldes at man i en lokalplan fra 1982 ønskede at sikre den del af Lyngby Hovedgade, hvor Bindia ligger, for de små detailhandlende, og man forbød derfor etablering af fx større industri, banker og kontorer. Gadens hyggelige og særegne udtryk kom af den omfangsrige brolægning af gaden, der fandt sted mellem 1996 og 1998.

I dag mødes meget af Nordsjælland her for at købe stort og småt ind i en af gadens mange små specialbutikker eller i Magasin eller Lyngby Storcenter, der ligger lige rundt om hjørnet på Klampenborgvej.

Bindias take-away og dine-in passer perfekt til Lyngby Hovedgade - en historisk og ejendommelig handelsgade, der inviterer til at man sænker farten og nyder vores gode mad.

Take-away i Lyngby

Ønsker man derimod at nyde vores gode indiske mad et andet sted end den hyggelige, men til tider travle, handelsgade, er der heldigvis masser af steder i nærområdet, hvor du kan nyde både naturen og Bindias gode take-away.

Hvis du fortsætter syd ad Lyngby Hovedgade til hvor den skifter navn til Lyngbyvejen, finder du Mariebjerg Kirkegård. Denne smukke kirkegård, der er udtænkt af arkitekten G.N. Brandt, blev en del af den Danske Kulturkanon fra 2005 sammen med 107 andre værker bedømt som essentielle for den danske kulturarv. Brandt blev også selv ved flere lejligheder hyldet og belønnet for dette pragtværk i dansk landskabsarkitektur. Her er der rigeligt med plads og ro til at nyde naturen og arkitekturen, og finde et behageligt sted at nyde vores take-away.

Ønsker du endnu mere natur, skal du i stedet gå nord ad Lyngby Hovedgade, og du vil snart komme til den store og flotte Lyngby Sø, hvor du finder et væld af billedskønne steder at nyde din medbragte take-away, som fx Lyngby Folkepark ikke langt fra Lyngby Hovedgade.

I sommerhalvåret kan du også sejle med Baadfarten på Lyngby Sø og opad Mølleåen, der med sine omkring 30 km løber igennem Furesø, Farum Sø og Lyngby Sø, for til sidst at ende i Øresund. Denne vigtige å er også hvad der i sin tid, har muliggjort opblomstringen møller og efterfølgende industrier i området, heriblandt de to vandmøller Nordre og Søndre Mølle ved Lyngby Hovedgade.

En sejltur med Baadfarten har været muligt siden 1890’erne og deres flotte og karakteristiske både er stadig i brug på ruten – og det er faktisk tilladt at nyde vores lækre take-away på denne smukke tur.

Intet spildt

Uanset om er en af de mange travle shopppere eller ønsker at sænke farten og nyde området med vores take-away under armen, er du altid velkommen i Bindia på Lyngby Hovedgade 72E!

Vi serverer store, sunde portioner, der samtidigt egner sig særdeles godt til at komme på køl og varmes igen. Læs vores anbefaling til hvordan du bedst genopvarmer vores take-away her.

De gode, gammeldags metoder i det indiske køkken, som vi med stolthed viderefører i Bindia, giver nemlig maden en naturlig og bæredygtig holdbarhed og er derfor medvirkende til at du, sammen med os, kan være med til at formindske madspild.

En ægte indisk curry tager lang tid at lave, da den skal stå og simre hele dagen. Den allersidste del af madlavningen klares dog først, når vi har modtaget din ordre – og vi bruger aldrig mere, end det du får.

I Bindia har vi faktisk så lidt madspil, at bevægelsen mod madspild, Too Good To Go, fandt det aldeles unødvendigt at inkludere os på deres app og platform, på trods af en underskrevet kontrakt om samarbejde.

Mere bæredygtigt take-away

Siden 2015 har vi haft Det Økologiske Spisemærke, da vi, som det første indiske køkken i Skandinavien, satte fokus på økologien og bæredygtighed. Herudover bruger vi hverken konserveringsmidler, tilsætningsstoffer, farvestoffer eller friture i vores madlavning.

Vi har en målsætning om forsat at blive endnu grønnere og i 2020 besluttede vi os derfor for at gøre vores emballage mere miljøvenligt. Alt fra vores bæreposer, menukort og take-away-skåle er nu fremstillet af 100% genanvendt, ubleget papir. Både vores poser og menukort kan sorteres som papir - men vi anbefaler at man genanvender posen så meget som muligt først. For at skålene skal kunne tåle den varme, flydende mad, er en tynd plast-coating på indersiden nødvendig. Derfor skal skåle og tilhørende låg sorteres som almindeligt husholdningsaffald.

Så kan du nyde landets bedste indiske take-away med ren samvittighed.

Bestil vores lækre take-away her!

Læs mere om vores filosofi og værdier her.