Take Away & Dine-In

Frederiksberg

Gammel Kongevej 141, 1850 Frb. C.

(+45) 33 31 83 76

Man-søn: 16.00 - 21.00


Sund og lækker indisk take-away i hjertet af Frederiksberg


Dette er den næstældste Bindia, kun overgået af vores restaurant ved Trianglen fra 2003.

Stedet blev købt i 2007, men på grund af den succes vi oplevede i vores store restaurant ved Trianglen og vores daværende take-away-sted på HC Ørstedvej, fik vi først tid og mulighed for at åbne stedet ordentligt i 2009. De efterfølgende 12 år blev lokalerne her samtidigt brugt som vores centralkøkken, indtil vores engroskøkken i Hvidovre blev taget i brug i 2017.

Bindia på Gammel Kongevej bliver for det meste brugt af lokale Frederiksbergborgere som et take-away-sted, men med omtrent 10 siddepladser, er der rigeligt plads til at du kan sidde og nyde en lækker vores populære Butter Chicken eller en af vores vegetariske og veganske retter, mens du observerer det travle liv i en af byens mest ikoniske gader.

Du er velkommen til at benytte dig af vores Orange Prices ved dine-in. Du skal blot bestille og betale på bindia.dk, og skrive i kommentarfeltet, at du ønsker dine-in. Læs mere om at vores dine-in-muligheder her.

Vores butik på Gammel Kongevej fik i 2021 en prominent birolle i finaleafsnittet i sæson 8 af den efterhånden klassiske komedieserie Klovn med Frank Hvam og Casper Christensen i de altdominerende hovedroller. Størstedelen af serien har altid foregået i og omkring denne historiske og kendte forretningsgade på Frederiksberg, og i sæson 8 blev det Bindias tur til at være en del af historien som Franks foretrukne sted til take-away og catering.
Tag en rundtur i vores Bindia på Gammel Kongevej her.

Gaden

Gammel Kongevej, Frederiksbergs formentlig ældste vej, strækker sig i dag fra Frederiksberg Rådhus, ca. 500 meter fra Bindias take-away og dine-in, og ned forbi den sydligste del af Søerne ved Sankt Jørgens Sø og Planetariet.

Gadens nuværende længde er dog kun en brøkdel af hvad den var i sine første år. Dengang forsatte den videre ud af de strækninger, som vi i dag kender som Smallegade og Peter Bangs Vej, forbi Damhussøen og videre mod Roskilde. Dette er årsagen til at man kan støde på betegnelsen Roskildegaden fra begyndelsen af 1600-talet.

Først senere i samme århundrede blev vejen kendt som Kongevejen eller Ny Kongevej, da den var forbeholdt som de royales vej ud af byen. På daværende tidspunkt gik titlen som ”Gammel Kongevej” nemlig til strækningen fra Peblinge Sø og Sankt Jørgens Sø til den daværende landsby Islev, som vi i dag kender som Rosenørns Alle, Rolighedsvej og Godthåbsvej.

Fra Ny til Gammel Kongevej

Det var først i 1705, da Kong Frederik IV anlagde det, vi i dag kender som Frederiksberg Allé som sin private vej til sin kongelige have (i dag kendt som Frederiksberg Have), at Gammel Kongevej fik sit nuværende navn og samtidigt blev åbnet for civil trafik.

Det var dog stadig langt fra den handelsgade, som vi kender i dag. Vejen var for størstedelen øde og svært at befærde, hvilket bl.a. skyldes at det indtil 1852 var ulovligt at bygge større huse i området, da man ønskede at bedre kunne forsvare det København, som lå indenfor søerne og voldene. Det var først da de militære beskyttelseszoner (også kendt som deklamationslinjerne) blev ophævet i 1852, at Gammel Kongevej begyndte at tage form.

Først blev store villaer, ofte med plads til flere familier, opført, men snart begyndte deciderede etageejendomme at skyde op langs Gammel Kongevej, som grundet byggeboomet samtidigt fik en masse små sideveje. Det var dog først i slutningen af det 19. århundrede at vejen begyndte tage den form, som vi kender i dag, da mange villaer blev revet ned for at gøre plads til flere etageejendomme. Da man samtidigt anlagde butikslokaler i næsten samtlige stueetager, var en af Københavns mest travle og ikoniske butiksgader født - og vi er stolte over Bindias take-away og dine-in har været en del af gadens handelsliv og historie siden 2009!

Take-away der holder!

Uanset hvad dit ærinde er på Gammel Kongevej, står vi klar til at assistere dig i nr. 141 med de bedste retter fra det indiske køkken, skabt på Bindia-måden.

Vi serverer store, sunde portioner, der samtidigt egner sig særdeles godt til at komme på køl og varmes igen. Læs vores anbefaling til hvordan du bedst genopvarmer vores take-away her.

De gode, gammeldags metoder i det indiske køkken, som vi med stolthed viderefører i Bindia, giver nemlig maden en naturlig og bæredygtig holdbarhed og er derfor medvirkende til at du, sammen med os, kan være med til at formindske madspild.

En ægte indisk curry tager lang tid at lave, da den skal stå og simre hele dagen. Den allersidste del af madlavningen klares dog først, når vi har modtaget din ordre – og vi bruger aldrig mere, end det du får.

I Bindia har vi faktisk så lidt madspil, at bevægelsen mod madspild, Too Good To Go, fandt det aldeles unødvendigt at inkludere os på deres app og platform, på trods af en underskrevet kontrakt om samarbejde.

Mere bæredygtigt take-away

Siden 2015 har vi haft Det Økologiske Spisemærke, da vi, som det første indiske køkken i Skandinavien, satte fokus på økologien og bæredygtighed. Herudover bruger vi hverken konserveringsmidler, tilsætningsstoffer, farvestoffer eller friture i vores madlavning.

Vi har en målsætning om forsat at blive endnu grønnere og i 2020 besluttede vi os derfor for at gøre vores emballage mere miljøvenligt. Alt fra vores bæreposer, menukort og take-away-skåle er nu fremstillet af 100% genanvendt, ubleget papir. Både vores poser og menukort kan sorteres som papir - men vi anbefaler at man genanvender posen så meget som muligt først. For at skålene skal kunne tåle den varme, flydende mad, er en tynd plast-coating på indersiden nødvendig. Derfor skal skåle og tilhørende låg sorteres som almindeligt husholdningsaffald.

Så kan du nyde landets bedste indiske take-away med ren samvittighed.

Bestil vores lækre take-away her!

Læs mere om vores filosofi og værdier her.