Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
196 kcal / 821 Kj
Fedt::
6.9 g
Heraf mættede fedtsyrer::
0.6 g
Kulhydrat::
31.4 g
Heraf sukkerarter::
15.6 g
Kostfibre::
2.6 g
Protein::
1.7 g
Salt::
2.86 g

Chutneys in Vesterbro (København V)

Chutney er en indisk dyppelse, der opstod for omkring 2.500 år siden, og som Romerne og Briterne senere tog til sig, efter deres ophold på det indiske subkontinent.

De indiske chutneys minder meget om det, vi ville kalde en syltning herhjemme, og består typisk af frugt eller grøntsager most med krydderier og naturligt konserveret med fx eddike, sukker eller salt. Disse er meget populære i især Sydindien, hvor det er normalt at man nyder flere små komplimenterende chutneys til en stor tallerken med flere små simple rette (en såkaldt ”Thali”). Bindia har her samlet 4 forskellige chutneys for at give vores kunder muligheden for selv at prøve denne sydindiske skik.

Mint Chutney

Denne chutney består mynte, koriander, chili og sur, grøn og rå mango. Denne chutney kan spises rent eller blandes med yoghurt og lidt grønt til en Raita. Indholdet i Bindias Mint Chutney spiller ikke kun godt sammen smagsmæssigt, men fungerer også virkeligt godt for maven og fordøjelsen.

Tamarind Chutney

Med få simple og lækre ingredienser, er det tamarind, der er i fokus. Den har i sig selv et spændende smagsspil, da sur tamarinden har et surt og sødt spil i sig. Den bliver her blandet med Jaggery, som er et koncentrat af rå sukkerør, der stammer fra Indien, men bruges som sødemiddel flere steder i Asien. Med få krydderier tilsat, giver Tamarind og Jaggery et kontrastfyldt, men harmonisk udtryk.

Mixed Pickles chutney

I Inden kaldes denne klassiker typisk bare ”Mixed Pickles”. Den består af syltede sæsonfrugter som bl.a. mango. Bindias Mixed Pickles kommer med mange spændende krydderier som nigellafrø, anis, sennepsfrø, korianderfrø, løgfrø, m.v.

Mango Chutney

Den mest kendte Chutney (i Vesten i hvert fald) må siges at være Mango Chutney.

Lige inden den er er helt moden og selv falder af træet, plukkes mangoen og dens kød skæres i mindre stykker eller hakkes fuldstændigt. Frugtkødet bliver herefter lagret i sukker med muligheden for at tilføje lidt ekstra surt eller syrligt til den søde frugt.

Mangoen er en sæsonfrugt, så når man lagrer den, som man gør i Indien, kan den spises året rundt i mindre bidder. Det er derfor ikke noget man spiser så tit eller i de mængder, som man kan have en tilbøjelighed til at tro i Vesten.

Bindias Mango Chutney adskiller sig med at den indeholder mindre sukker end en typisk Mango Chutney. Til gengæld er der mindst lige så meget smag bl.a. med hjælp fra frisk mynte og sortkommen. Den skal prøves!

Velbekomme!

Smag vores Chutneys i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Vesterbro (København V) - Bangan Burtha in Vesterbro (København V) - Bombay Mix in Vesterbro (København V) - Butter Cauliflower in Vesterbro (København V) - Butter Chicken in Vesterbro (København V) - Butter Lamb in Vesterbro (København V) - Butter Paneer in Vesterbro (København V) - Cauliflower Biryani in Vesterbro (København V) - Cauliflower Jeera Masala in Vesterbro (København V) - Cauliflower Korma in Vesterbro (København V) - Cauliflower Madras in Vesterbro (København V) - Cauliflower Platter in Vesterbro (København V) - Cauliflower Spinach in Vesterbro (København V) - Cauliflower Tikka Masala in Vesterbro (København V) - Channa Masala in Vesterbro (København V) - Chicken Biryani in Vesterbro (København V) - Chicken Jeera Masala in Vesterbro (København V) - Chicken Korma in Vesterbro (København V) - Chicken Madras in Vesterbro (København V) - Chicken Platter in Vesterbro (København V) - Chicken Spinach in Vesterbro (København V) - Chicken Tikka Masala in Vesterbro (København V) - Chutneys in Vesterbro (København V) - Coca-Cola in Vesterbro (København V) - Coca-Cola Zero in Vesterbro (København V) - Coconut Tamarind Cauliflower in Vesterbro (København V) - Coconut Tamarind Chicken in Vesterbro (København V) - Coconut Tamarind Lamb in Vesterbro (København V) - Coconut Tamarind Paneer in Vesterbro (København V) - Kale Salad in Vesterbro (København V) - Kingfisher in Vesterbro (København V) - Lamb Biryani in Vesterbro (København V) - Lamb Jeera Masala in Vesterbro (København V) - Lamb Korma in Vesterbro (København V) - Lamb Madras in Vesterbro (København V) - Lamb Platter in Vesterbro (København V) - Lamb Spinach in Vesterbro (København V) - Lamb Tikka Masala in Vesterbro (København V) - Lemonade in Vesterbro (København V) - Mango Chutney in Vesterbro (København V) - Mango Lassi in Vesterbro (København V) - Mattar Paneer in Vesterbro (København V) - Nan in Vesterbro (København V) - Paneer Biryani in Vesterbro (København V) - Paneer Jeera Masala in Vesterbro (København V) - Paneer Korma in Vesterbro (København V) - Paneer Madras in Vesterbro (København V) - Paneer Platter in Vesterbro (København V) - Paneer Spinach in Vesterbro (København V) - Paneer Tikka Masala in Vesterbro (København V) - Papadums in Vesterbro (København V) - Paratha in Vesterbro (København V) - Pilaoo Rice in Vesterbro (København V) - Raita in Vesterbro (København V) - Sparkling Water in Vesterbro (København V) - Spinach Bhaji in Vesterbro (København V) - Spring Water in Vesterbro (København V) - Yellow Dal in Vesterbro (København V)