Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
291 kcal / 1216 Kj
Fedt::
20.2 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.5 g
Kulhydrat::
18.2 g
Heraf sukkerarter::
1.4 g
Kostfibre::
2.7 g
Protein::
8.1 g
Salt::
0.20 g

Chicken Biryani in Utterslev

Chicken Biryani er blot én ud af uendeligt mange måder at lave en lækker Biryani på.

Universel og aldrig den samme

Navnet “Biryani” stammer oprindeligt fra persisk, da dette sprog var det officielle sprog i flere muslimske dynastier rundt omkring i middelalderens Indien. Og selvom der ikke er 100% enighed om rettens oprindelse, peger alt derfor på at den har muslimske rødder.

En gængs teori er at den moderne Biryani opstod ved Mogulrigets hof-køkken i løbet af dette imperies regeringstid i Nordindien. Retten er senere blevet helt utroligt udbredt i resten af Indien, særligt i syd og blandt landets muslimske befolkning.

Retten er så kendt, at den selvfølgelig har sit eget lokale præg alt efter hvor i det enorme land, man får den. Alle Biryanies har dog det til fælles, at retten er en blanding af ris og krydderier med grøntsager, nødder og/eller kød. Kort sagt, alt kan blandes til en komplet Biryani ris-ret.

Den mest kendte Biryani kommer fra Hyderabad, der er hovedstaden i staten Telangana. I midten af det 19. århundrede, blev byen kulturelt omdrejningspunkt for Indien og dets nabolande, hvilket resulterede i en blanding af mange forskellige kulinariske indflydelser samt en popularisering af Hyderabads Biryani, som er bl.a. karakteriseret ved at blive tilberedt i flere lag.

Chicken Biryani på Bindia-måden

Hos Bindia laver vi vores Biryani med et fokus på frø og nødder. I Bjergrige nordindiske stater som fx Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra, bruges der ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne. I vores Biryani har vi derfor et særligt fokus på cashew samt den rette temperering.

Sidstnævnte er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges i brandende varm ghee (eller olier, der tåler så høje temperaturer). Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Sidst, men ikke mindst, bruger vi inderfilet fra danske kyllinger, som vi først marinerer i vores helt egen marinade af bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn, og herefter griller ved meget høje temperaturer, så kødet ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Biryani i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Utterslev - Bangan Burtha in Utterslev - Bombay Mix in Utterslev - Butter Cauliflower in Utterslev - Butter Cauliflower Platter in Utterslev - Butter Chicken in Utterslev - Butter Chicken Platter in Utterslev - Butter Lamb in Utterslev - Butter Lamb Platter in Utterslev - Butter Paneer in Utterslev - Butter Paneer Platter in Utterslev - Cauliflower Biryani in Utterslev - Cauliflower Jeera Masala in Utterslev - Cauliflower Korma in Utterslev - Cauliflower Madras in Utterslev - Cauliflower Spinach in Utterslev - Cauliflower Tikka Masala in Utterslev - Channa Masala in Utterslev - Chicken Biryani in Utterslev - Chicken Jeera Masala in Utterslev - Chicken Korma in Utterslev - Chicken Madras in Utterslev - Chicken Spinach in Utterslev - Chicken Tikka Masala in Utterslev - Chutneys in Utterslev - Coca-Cola in Utterslev - Coca-Cola Zero in Utterslev - Coconut Tamarind Cauliflower in Utterslev - Coconut Tamarind Chicken in Utterslev - Coconut Tamarind Lamb in Utterslev - Coconut Tamarind Paneer in Utterslev - Garlic Nan in Utterslev - Kale Salad in Utterslev - Kingfisher in Utterslev - Lamb Biryani in Utterslev - Lamb Jeera Masala in Utterslev - Lamb Korma in Utterslev - Lamb Madras in Utterslev - Lamb Spinach in Utterslev - Lamb Tikka Masala in Utterslev - Lemonade in Utterslev - Mango Chutney in Utterslev - Mango Lassi in Utterslev - Mango Mint Smoothie in Utterslev - Mattar Paneer in Utterslev - Nan in Utterslev - Paneer Biryani in Utterslev - Paneer Jeera Masala in Utterslev - Paneer Korma in Utterslev - Paneer Madras in Utterslev - Paneer Spinach in Utterslev - Paneer Tikka Masala in Utterslev - Papadums in Utterslev - Paratha in Utterslev - Pilaoo Rice in Utterslev - Raita in Utterslev - Sparkling Water in Utterslev - Spinach Bhaji in Utterslev - Spring Water in Utterslev - Yellow Dal in Utterslev