Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
16.7 g
Heraf mættede fedtsyrer::
4.9 g
Kulhydrat::
4.5 g
Heraf sukkerarter::
2.6 g
Kostfibre::
1.7 g
Protein::
7.2 g
Salt::
0.22 g

Chicken Tikka Masala in Tårbæk

Bindias Chicken Tikka Masala balancerer elegant mellem cremet og nøddeagtig med et frisk bid af ingefær og spidskommen samt marineret og grillet inderfilet.

Den migrerende Tikka Masala

I Vesten er det ikke atypisk at næsten sætte lighedstegn mellem indisk mad og Chicken Tikka Masala. Men selvom der ikke findes nogen entydig enighed om, hvor og hvordan retten er opstået, findes der noget nær en enstemmig konsensus om at retten er skabt i Storbritannien af emigranter fra Indien eller Bangladesh som et resultat af multikulturalisme og kulinarisk opfindsomhed. Selvom få mener at den stammer fra Indien, er én ting sikker: i modsætning til i Vesten, lever Chicken Tikka Masala en ganske ukendt tilværelse indenfor Indiens grænser.

”Tikka” er en madlavningstradition, der stammer helt tilbage fra Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. ”Tikka” referer til små stykker af kød eller grøntsager, som marineres, puttes på et spyd og grilles i en meget varm tandoor-ovn.

”Chicken Tikka” hentyder derfor til små stykker af marineret og grillet kylling, mens ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som både sælges på markedet eller selv laves i de indiske hjem.

Selvom retten, efter al sandsynlighed, er skabt på improvisation og held (som så meget andet), er den på få årtier blevet helt usandsynligt populær. I Storbritannien, hvor den opstod, er den så udbredt at landets daværende udenrigsminister Robin Cook i 2001 udnævnte Chicken Tikka Masala til en britisk nationalret. Cook begrundede denne uofficielle udnævnelse med at retten perfekt illustrerede, hvordan Storbritannien absorberer og tilpasser eksterne indflydelser.

Chicken Tikka Masala på Bindia-måden

Hvordan den i sin tid er improviseret, virker i bagklogskabens lys lige til: man marinerer og griller noget kylling og putter det i en curry (sovs).

Bindias Chicken Tikka Masala virker, for det utrænede øje, da også næsten lige så enkel, som den er lækker: først marinerer vi kylllinge-inderfilet i vores helt egen marinade af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Den curry, der bruges til Bindias Chicken Tikka Masala, har lidt mere bid af ingefær og spidskommen, men er samtidigt cremet og nødderig, for at tage toppen af den ellers dominerende ingefær og balancere den endelig ret.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Tikka Masala i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Tårbæk - Bangan Burtha in Tårbæk - Bombay Mix in Tårbæk - Butter Cauliflower in Tårbæk - Butter Chicken in Tårbæk - Butter Lamb in Tårbæk - Butter Paneer in Tårbæk - Cauliflower Biryani in Tårbæk - Cauliflower Jeera Masala in Tårbæk - Cauliflower Korma in Tårbæk - Cauliflower Madras in Tårbæk - Cauliflower Platter in Tårbæk - Cauliflower Spinach in Tårbæk - Cauliflower Tikka Masala in Tårbæk - Channa Masala in Tårbæk - Chicken Biryani in Tårbæk - Chicken Jeera Masala in Tårbæk - Chicken Korma in Tårbæk - Chicken Madras in Tårbæk - Chicken Platter in Tårbæk - Chicken Spinach in Tårbæk - Chicken Tikka Masala in Tårbæk - Chutneys in Tårbæk - Coca-Cola in Tårbæk - Coca-Cola Zero in Tårbæk - Coconut Tamarind Cauliflower in Tårbæk - Coconut Tamarind Chicken in Tårbæk - Coconut Tamarind Lamb in Tårbæk - Coconut Tamarind Paneer in Tårbæk - Garlic Nan in Tårbæk - Kale Salad in Tårbæk - Kingfisher in Tårbæk - Lamb Biryani in Tårbæk - Lamb Jeera Masala in Tårbæk - Lamb Korma in Tårbæk - Lamb Madras in Tårbæk - Lamb Platter in Tårbæk - Lamb Spinach in Tårbæk - Lamb Tikka Masala in Tårbæk - Lemonade in Tårbæk - Mango Chutney in Tårbæk - Mango Lassi in Tårbæk - Mattar Paneer in Tårbæk - Nan in Tårbæk - Paneer Biryani in Tårbæk - Paneer Jeera Masala in Tårbæk - Paneer Korma in Tårbæk - Paneer Madras in Tårbæk - Paneer Platter in Tårbæk - Paneer Spinach in Tårbæk - Paneer Tikka Masala in Tårbæk - Papadums in Tårbæk - Paratha in Tårbæk - Pilaoo Rice in Tårbæk - Raita in Tårbæk - Sparkling Water in Tårbæk - Spinach Bhaji in Tårbæk - Spring Water in Tårbæk - Yellow Dal in Tårbæk