Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
313 kcal / 1311 Kj
Fedt::
22.7 g
Heraf mættede fedtsyrer::
5.2 g
Kulhydrat::
18.4 g
Heraf sukkerarter::
1.5 g
Kostfibre::
2.8 g
Protein::
7.7 g
Salt::
0.20 g

Paneer Biryani in Frederiksdal

Paneer Biryani er blot én ud af uendeligt mange måder at lave en lækker Biryani på.

Universel og aldrig den samme

Navnet “Biryani” stammer oprindeligt fra persisk, da dette sprog var det officielle sprog i flere muslimske dynastier rundt omkring i middelalderens Indien. Og selvom der ikke er 100% enighed om rettens oprindelse, peger alt derfor på at den har muslimske rødder.

En gængs teori er at den moderne Biryani opstod ved Mogulrigets hof-køkken i løbet af dette imperies regeringstid i Nordindien. Retten er senere blevet helt utroligt udbredt i resten af Indien, særligt i syd og blandt landets muslimske befolkning.

Retten er så kendt, at den selvfølgelig har sit eget lokale præg alt efter hvor i det enorme land, man får den. Alle Biryanies har dog det til fælles, at retten er en blanding af ris og krydderier med grøntsager, nødder og/eller kød. Kort sagt, alt kan blandes til en komplet Biryani ris-ret.

Den mest kendte Biryani kommer fra Hyderabad, der er hovedstaden i staten Telangana. I midten af det 19. århundrede, blev byen kulturelt omdrejningspunkt for Indien og dets nabolande, hvilket resulterede i en blanding af mange forskellige kulinariske indflydelser samt en popularisering af Hyderabads Biryani, som er bl.a. karakteriseret ved at blive tilberedt i flere lag.

Paneer Biryani på Bindia-måden

Hos Bindia laver vi vores Paneer Biryani med et fokus på frø og nødder. I Bjergrige nordindiske stater som fx Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra, bruges der ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne. I vores Paneer Biryani har vi derfor et særligt fokus på cashew samt den rette temperering.

Sidstnævnte er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges ved meget høje temperaturer. Når krydderierne rammer det brandende varme fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Mens ”Biryani” er navnet på denne kendte ris-ret, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk, som er hovedingrediensen i Paneer Biryani. Denne ost er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Da paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med - som fx mange frø, nødder og kerner i Bindias Paneer Biryani.

Velbekomme!

Smag vores Paneer Biryani i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Frederiksdal - Bangan Burtha in Frederiksdal - Bombay Mix in Frederiksdal - Butter Cauliflower in Frederiksdal - Butter Chicken in Frederiksdal - Butter Lamb in Frederiksdal - Butter Paneer in Frederiksdal - Cauliflower Biryani in Frederiksdal - Cauliflower Jeera Masala in Frederiksdal - Cauliflower Korma in Frederiksdal - Cauliflower Madras in Frederiksdal - Cauliflower Platter in Frederiksdal - Cauliflower Spinach in Frederiksdal - Cauliflower Tikka Masala in Frederiksdal - Channa Masala in Frederiksdal - Chicken Biryani in Frederiksdal - Chicken Jeera Masala in Frederiksdal - Chicken Korma in Frederiksdal - Chicken Madras in Frederiksdal - Chicken Platter in Frederiksdal - Chicken Spinach in Frederiksdal - Chicken Tikka Masala in Frederiksdal - Chutneys in Frederiksdal - Coca-Cola in Frederiksdal - Coca-Cola Zero in Frederiksdal - Coconut Tamarind Cauliflower in Frederiksdal - Coconut Tamarind Chicken in Frederiksdal - Coconut Tamarind Lamb in Frederiksdal - Coconut Tamarind Paneer in Frederiksdal - Kale Salad in Frederiksdal - Kingfisher in Frederiksdal - Lamb Biryani in Frederiksdal - Lamb Jeera Masala in Frederiksdal - Lamb Korma in Frederiksdal - Lamb Madras in Frederiksdal - Lamb Platter in Frederiksdal - Lamb Spinach in Frederiksdal - Lamb Tikka Masala in Frederiksdal - Lemonade in Frederiksdal - Mango Chutney in Frederiksdal - Mango Lassi in Frederiksdal - Mattar Paneer in Frederiksdal - Nan in Frederiksdal - Paneer Biryani in Frederiksdal - Paneer Jeera Masala in Frederiksdal - Paneer Korma in Frederiksdal - Paneer Madras in Frederiksdal - Paneer Platter in Frederiksdal - Paneer Spinach in Frederiksdal - Paneer Tikka Masala in Frederiksdal - Papadums in Frederiksdal - Paratha in Frederiksdal - Pilaoo Rice in Frederiksdal - Raita in Frederiksdal - Sparkling Water in Frederiksdal - Spinach Bhaji in Frederiksdal - Spring Water in Frederiksdal - Yellow Dal in Frederiksdal