Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
183 kcal / 764 Kj
Fedt::
14.1 g
Heraf mættede fedtsyrer::
4.3 g
Kulhydrat::
6.5 g
Heraf sukkerarter::
3.4 g
Kostfibre::
1.7 g
Protein::
7.3 g
Salt::
0.29 g

Chicken Korma in Brede

Bindias Chicken Korma er en avanceret indisk ret, der kræver tid, talent og tålmodighed fra kokkens side. Til gengæld er den cremede Chicken Korma altid besværet og ventetiden værd!

Nordindiske nødder

Kormaen er en kendt indisk curry (gryderet/sovs), der kan spores helt tilbage til det 16. århundrede og Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. Denne curry var en yndet ret ved dynastiets hof og skulle efter sigende være serveret i en særlig hvid version ved indvielsen af Taj Mahal.

I Bindia laver vi Chicken Korma, som man gør i de bjergrige egne som Kashmir og Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra. Her spiser man typisk meget mildere mad end i Sydindien, og man bruger ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

I vores Chicken Korma har vi derfor et helt særligt fokus på nødder; især cashew.

Ligesom i vores Butter-curry, har vi også udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø til vores Korma, som ikke kun tilføjer retten nogle sunde kalorier, men samtidigt giver en lækker cremet konsistens og en helt speciel sødme med subtile nøddeagtige nuancer.

Chicken Korma er samlet set en ret kompleks ret, der både forlanger know-how og tålmodighed af kokken. Udover nødder og know-how, kræver denne curry også masser af løg, som både er centrale i opbygningen af curryens grundlæggende base og tilsættes gavmildt i løbet af tilberedningen.

Chicken Korma på Bindia-måden

I Bindias Korma er der meget duft og varme, som især kommer af flere tempereringer med ’varme’ krydderier som nellike og kardemomme.

Temperering er en særlig krydrings-teknik, udbredt i Indien og dets nabolande Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka. Ved temperering lynsteges knuste krydderier ved brandende varme temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Sidst, men ikke mindst, bruger vi inderfilet fra danske kyllinger i vores Chicken Korma. Dissse marinerer vi først i vores helt egen marinade af af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Korma i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Brede - Bangan Burtha in Brede - Bombay Mix in Brede - Butter Cauliflower in Brede - Butter Cauliflower Platter in Brede - Butter Chicken in Brede - Butter Chicken Platter in Brede - Butter Lamb in Brede - Butter Lamb Platter in Brede - Butter Paneer in Brede - Butter Paneer Platter in Brede - Cauliflower Biryani in Brede - Cauliflower Jeera Masala in Brede - Cauliflower Korma in Brede - Cauliflower Madras in Brede - Cauliflower Spinach in Brede - Cauliflower Tikka Masala in Brede - Channa Masala in Brede - Chicken Biryani in Brede - Chicken Jeera Masala in Brede - Chicken Korma in Brede - Chicken Madras in Brede - Chicken Spinach in Brede - Chicken Tikka Masala in Brede - Chutneys in Brede - Coca-Cola in Brede - Coca-Cola Zero in Brede - Coconut Tamarind Cauliflower in Brede - Coconut Tamarind Chicken in Brede - Coconut Tamarind Lamb in Brede - Coconut Tamarind Paneer in Brede - Garlic Nan in Brede - Kale Salad in Brede - Kingfisher in Brede - Lamb Biryani in Brede - Lamb Jeera Masala in Brede - Lamb Korma in Brede - Lamb Madras in Brede - Lamb Spinach in Brede - Lamb Tikka Masala in Brede - Lemonade in Brede - Mango Chutney in Brede - Mango Lassi in Brede - Mango Mint Smoothie in Brede - Mattar Paneer in Brede - Nan in Brede - Paneer Biryani in Brede - Paneer Jeera Masala in Brede - Paneer Korma in Brede - Paneer Madras in Brede - Paneer Spinach in Brede - Paneer Tikka Masala in Brede - Papadums in Brede - Paratha in Brede - Pilaoo Rice in Brede - Raita in Brede - Sparkling Water in Brede - Spinach Bhaji in Brede - Spring Water in Brede - Yellow Dal in Brede