Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
194 kcal / 812 Kj
Fedt::
14.1 g
Heraf mættede fedtsyrer::
2.8 g
Kulhydrat::
40.0 g
Heraf sukkerarter::
0.0 g
Kostfibre::
3.7 g
Protein::
6.9 g
Salt::
1.20 g

Paratha in Holmen

Paratha er et ugæret fladbrød, der stammer fra det indiske subkontinent. Dets navn er Hindi, men kommer oprindeligt fra Sanskrit og betyder ”lag af bagt dej”, da dejen foldes i processen, så det færdige brød ender med at have flere tynde lag.

Paratha findes dog ikke kun i Indien og dets nabolande som fx Sri Lanka og Pakistan, men også endnu længere væk i lande som fx Trinidad & Tobago, Singapore, Fiji og Malaysia – og med mere eller mindre det samme navn.

Brødet associeres i høj grad med det nordindiske køkken og særligt Punjab-regionen, hvor Bindias grundlægger og chefkok selv er fra. I hans barndom, var Paratha et luksusbrød, som de kun spiste en gang imellem i weekenderne.

Til en Paratha-dej, skal der ikke bruges andet end groft fuldkornsmel og vand. Af den færdige dej, laver man en kugle, som man ruller flad som en pandekage. For at få de karakteristiske tynde lag og for at undgå brødet ikke bliver tørt som et Chapati-brød, smører man overfladen med en relativ fed smørelse som fx smør og ghee, men det kan også være en fed nøddesmørelse, eller, som i Bindias Paratha, vegetabilsk olie. Den smurte dej foldes og rulles flad igen, så de smurte lag på denne måde, ligger inde i brødet. Via denne teknik kan man også putte fyld i sin Paratha-dej inde mellem lagene. Den mest kendte version er nok Aloo Paratha med moste og krydrede kartofler.

Paratha kan både tilberedes i en Tandoor-ovn eller på en pande, men da brødet kan have en tendens til at tørre for meget ud i en ovn, er vores Paratha en såkaldt ’pande-Paratha’.

Da vi har fokus på vores curries og andre hovedretter, serverer vi den helt almindelige Paratha, der fungerer rigtigt godt til at dyppe i vores curries.

Velbekomme!

Smag vores Paratha i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Holmen - Bangan Burtha in Holmen - Bombay Mix in Holmen - Butter Cauliflower in Holmen - Butter Chicken in Holmen - Butter Lamb in Holmen - Butter Paneer in Holmen - Cauliflower Biryani in Holmen - Cauliflower Jeera Masala in Holmen - Cauliflower Korma in Holmen - Cauliflower Madras in Holmen - Cauliflower Platter in Holmen - Cauliflower Spinach in Holmen - Cauliflower Tikka Masala in Holmen - Channa Masala in Holmen - Chicken Biryani in Holmen - Chicken Jeera Masala in Holmen - Chicken Korma in Holmen - Chicken Madras in Holmen - Chicken Platter in Holmen - Chicken Spinach in Holmen - Chicken Tikka Masala in Holmen - Chutneys in Holmen - Coca-Cola in Holmen - Coca-Cola Zero in Holmen - Coconut Tamarind Cauliflower in Holmen - Coconut Tamarind Chicken in Holmen - Coconut Tamarind Lamb in Holmen - Coconut Tamarind Paneer in Holmen - Kale Salad in Holmen - Kingfisher in Holmen - Lamb Biryani in Holmen - Lamb Jeera Masala in Holmen - Lamb Korma in Holmen - Lamb Madras in Holmen - Lamb Platter in Holmen - Lamb Spinach in Holmen - Lamb Tikka Masala in Holmen - Lemonade in Holmen - Mango Chutney in Holmen - Mango Lassi in Holmen - Mattar Paneer in Holmen - Nan in Holmen - Paneer Biryani in Holmen - Paneer Jeera Masala in Holmen - Paneer Korma in Holmen - Paneer Madras in Holmen - Paneer Platter in Holmen - Paneer Spinach in Holmen - Paneer Tikka Masala in Holmen - Papadums in Holmen - Paratha in Holmen - Pilaoo Rice in Holmen - Raita in Holmen - Sparkling Water in Holmen - Spinach Bhaji in Holmen - Spring Water in Holmen - Yellow Dal in Holmen