Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
313 kcal / 1311 Kj
Fedt::
22.7 g
Heraf mættede fedtsyrer::
5.2 g
Kulhydrat::
18.4 g
Heraf sukkerarter::
1.5 g
Kostfibre::
2.8 g
Protein::
7.7 g
Salt::
0.20 g

Paneer Biryani in Kongens Lyngby

Paneer Biryani er blot én ud af uendeligt mange måder at lave en lækker Biryani på.

Universel og aldrig den samme

Navnet “Biryani” stammer oprindeligt fra persisk, da dette sprog var det officielle sprog i flere muslimske dynastier rundt omkring i middelalderens Indien. Og selvom der ikke er 100% enighed om rettens oprindelse, peger alt derfor på at den har muslimske rødder.

En gængs teori er at den moderne Biryani opstod ved Mogulrigets hof-køkken i løbet af dette imperies regeringstid i Nordindien. Retten er senere blevet helt utroligt udbredt i resten af Indien, særligt i syd og blandt landets muslimske befolkning.

Retten er så kendt, at den selvfølgelig har sit eget lokale præg alt efter hvor i det enorme land, man får den. Alle Biryanies har dog det til fælles, at retten er en blanding af ris og krydderier med grøntsager, nødder og/eller kød. Kort sagt, alt kan blandes til en komplet Biryani ris-ret.

Den mest kendte Biryani kommer fra Hyderabad, der er hovedstaden i staten Telangana. I midten af det 19. århundrede, blev byen kulturelt omdrejningspunkt for Indien og dets nabolande, hvilket resulterede i en blanding af mange forskellige kulinariske indflydelser samt en popularisering af Hyderabads Biryani, som er bl.a. karakteriseret ved at blive tilberedt i flere lag.

Paneer Biryani på Bindia-måden

Hos Bindia laver vi vores Paneer Biryani med et fokus på frø og nødder. I Bjergrige nordindiske stater som fx Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra, bruges der ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne. I vores Paneer Biryani har vi derfor et særligt fokus på cashew samt den rette temperering.

Sidstnævnte er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges ved meget høje temperaturer. Når krydderierne rammer det brandende varme fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Mens ”Biryani” er navnet på denne kendte ris-ret, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk, som er hovedingrediensen i Paneer Biryani. Denne ost er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Da paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med - som fx mange frø, nødder og kerner i Bindias Paneer Biryani.

Velbekomme!

Smag vores Paneer Biryani i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Kongens Lyngby - Bangan Burtha in Kongens Lyngby - Bombay Mix in Kongens Lyngby - Butter Cauliflower in Kongens Lyngby - Butter Chicken in Kongens Lyngby - Butter Lamb in Kongens Lyngby - Butter Paneer in Kongens Lyngby - Cauliflower Biryani in Kongens Lyngby - Cauliflower Jeera Masala in Kongens Lyngby - Cauliflower Korma in Kongens Lyngby - Cauliflower Madras in Kongens Lyngby - Cauliflower Platter in Kongens Lyngby - Cauliflower Spinach in Kongens Lyngby - Cauliflower Tikka Masala in Kongens Lyngby - Channa Masala in Kongens Lyngby - Chicken Biryani in Kongens Lyngby - Chicken Jeera Masala in Kongens Lyngby - Chicken Korma in Kongens Lyngby - Chicken Madras in Kongens Lyngby - Chicken Platter in Kongens Lyngby - Chicken Spinach in Kongens Lyngby - Chicken Tikka Masala in Kongens Lyngby - Chutneys in Kongens Lyngby - Coca-Cola in Kongens Lyngby - Coca-Cola Zero in Kongens Lyngby - Coconut Tamarind Cauliflower in Kongens Lyngby - Coconut Tamarind Chicken in Kongens Lyngby - Coconut Tamarind Lamb in Kongens Lyngby - Coconut Tamarind Paneer in Kongens Lyngby - Garlic Nan in Kongens Lyngby - Kale Salad in Kongens Lyngby - Kingfisher in Kongens Lyngby - Lamb Biryani in Kongens Lyngby - Lamb Jeera Masala in Kongens Lyngby - Lamb Korma in Kongens Lyngby - Lamb Madras in Kongens Lyngby - Lamb Platter in Kongens Lyngby - Lamb Spinach in Kongens Lyngby - Lamb Tikka Masala in Kongens Lyngby - Lemonade in Kongens Lyngby - Mango Chutney in Kongens Lyngby - Mango Lassi in Kongens Lyngby - Mango Mint Smoothie in Kongens Lyngby - Mattar Paneer in Kongens Lyngby - Nan in Kongens Lyngby - Paneer Biryani in Kongens Lyngby - Paneer Jeera Masala in Kongens Lyngby - Paneer Korma in Kongens Lyngby - Paneer Madras in Kongens Lyngby - Paneer Platter in Kongens Lyngby - Paneer Spinach in Kongens Lyngby - Paneer Tikka Masala in Kongens Lyngby - Papadums in Kongens Lyngby - Paratha in Kongens Lyngby - Pilaoo Rice in Kongens Lyngby - Raita in Kongens Lyngby - Sparkling Water in Kongens Lyngby - Spinach Bhaji in Kongens Lyngby - Spring Water in Kongens Lyngby - Yellow Dal in Kongens Lyngby