Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
196 kcal / 821 Kj
Fedt::
6.9 g
Heraf mættede fedtsyrer::
0.6 g
Kulhydrat::
31.4 g
Heraf sukkerarter::
15.6 g
Kostfibre::
2.6 g
Protein::
1.7 g
Salt::
2.86 g

Chutneys in Gladsaxe

Chutney er en indisk dyppelse, der opstod for omkring 2.500 år siden, og som Romerne og Briterne senere tog til sig, efter deres ophold på det indiske subkontinent.

De indiske chutneys minder meget om det, vi ville kalde en syltning herhjemme, og består typisk af frugt eller grøntsager most med krydderier og naturligt konserveret med fx eddike, sukker eller salt. Disse er meget populære i især Sydindien, hvor det er normalt at man nyder flere små komplimenterende chutneys til en stor tallerken med flere små simple rette (en såkaldt ”Thali”). Bindia har her samlet 4 forskellige chutneys for at give vores kunder muligheden for selv at prøve denne sydindiske skik.

Mint Chutney

Denne chutney består mynte, koriander, chili og sur, grøn og rå mango. Denne chutney kan spises rent eller blandes med yoghurt og lidt grønt til en Raita. Indholdet i Bindias Mint Chutney spiller ikke kun godt sammen smagsmæssigt, men fungerer også virkeligt godt for maven og fordøjelsen.

Tamarind Chutney

Med få simple og lækre ingredienser, er det tamarind, der er i fokus. Den har i sig selv et spændende smagsspil, da sur tamarinden har et surt og sødt spil i sig. Den bliver her blandet med Jaggery, som er et koncentrat af rå sukkerør, der stammer fra Indien, men bruges som sødemiddel flere steder i Asien. Med få krydderier tilsat, giver Tamarind og Jaggery et kontrastfyldt, men harmonisk udtryk.

Mixed Pickles chutney

I Inden kaldes denne klassiker typisk bare ”Mixed Pickles”. Den består af syltede sæsonfrugter som bl.a. mango. Bindias Mixed Pickles kommer med mange spændende krydderier som nigellafrø, anis, sennepsfrø, korianderfrø, løgfrø, m.v.

Mango Chutney

Den mest kendte Chutney (i Vesten i hvert fald) må siges at være Mango Chutney.

Lige inden den er er helt moden og selv falder af træet, plukkes mangoen og dens kød skæres i mindre stykker eller hakkes fuldstændigt. Frugtkødet bliver herefter lagret i sukker med muligheden for at tilføje lidt ekstra surt eller syrligt til den søde frugt.

Mangoen er en sæsonfrugt, så når man lagrer den, som man gør i Indien, kan den spises året rundt i mindre bidder. Det er derfor ikke noget man spiser så tit eller i de mængder, som man kan have en tilbøjelighed til at tro i Vesten.

Bindias Mango Chutney adskiller sig med at den indeholder mindre sukker end en typisk Mango Chutney. Til gengæld er der mindst lige så meget smag bl.a. med hjælp fra frisk mynte og sortkommen. Den skal prøves!

Velbekomme!

Smag vores Chutneys i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Gladsaxe - Bangan Burtha in Gladsaxe - Bombay Mix in Gladsaxe - Butter Cauliflower in Gladsaxe - Butter Chicken in Gladsaxe - Butter Lamb in Gladsaxe - Butter Paneer in Gladsaxe - Cauliflower Biryani in Gladsaxe - Cauliflower Jeera Masala in Gladsaxe - Cauliflower Korma in Gladsaxe - Cauliflower Madras in Gladsaxe - Cauliflower Platter in Gladsaxe - Cauliflower Spinach in Gladsaxe - Cauliflower Tikka Masala in Gladsaxe - Channa Masala in Gladsaxe - Chicken Biryani in Gladsaxe - Chicken Jeera Masala in Gladsaxe - Chicken Korma in Gladsaxe - Chicken Madras in Gladsaxe - Chicken Platter in Gladsaxe - Chicken Spinach in Gladsaxe - Chicken Tikka Masala in Gladsaxe - Chutneys in Gladsaxe - Coca-Cola in Gladsaxe - Coca-Cola Zero in Gladsaxe - Coconut Tamarind Cauliflower in Gladsaxe - Coconut Tamarind Chicken in Gladsaxe - Coconut Tamarind Lamb in Gladsaxe - Coconut Tamarind Paneer in Gladsaxe - Kale Salad in Gladsaxe - Kingfisher in Gladsaxe - Lamb Biryani in Gladsaxe - Lamb Jeera Masala in Gladsaxe - Lamb Korma in Gladsaxe - Lamb Madras in Gladsaxe - Lamb Platter in Gladsaxe - Lamb Spinach in Gladsaxe - Lamb Tikka Masala in Gladsaxe - Lemonade in Gladsaxe - Mango Chutney in Gladsaxe - Mango Lassi in Gladsaxe - Mattar Paneer in Gladsaxe - Nan in Gladsaxe - Paneer Biryani in Gladsaxe - Paneer Jeera Masala in Gladsaxe - Paneer Korma in Gladsaxe - Paneer Madras in Gladsaxe - Paneer Platter in Gladsaxe - Paneer Spinach in Gladsaxe - Paneer Tikka Masala in Gladsaxe - Papadums in Gladsaxe - Paratha in Gladsaxe - Pilaoo Rice in Gladsaxe - Raita in Gladsaxe - Sparkling Water in Gladsaxe - Spinach Bhaji in Gladsaxe - Spring Water in Gladsaxe - Yellow Dal in Gladsaxe