Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
16.7 g
Heraf mættede fedtsyrer::
4.9 g
Kulhydrat::
4.5 g
Heraf sukkerarter::
2.6 g
Kostfibre::
1.7 g
Protein::
7.2 g
Salt::
0.22 g

Chicken Tikka Masala in Kastrup

Bindias Chicken Tikka Masala balancerer elegant mellem cremet og nøddeagtig med et frisk bid af ingefær og spidskommen samt marineret og grillet inderfilet.

Den migrerende Tikka Masala

I Vesten er det ikke atypisk at næsten sætte lighedstegn mellem indisk mad og Chicken Tikka Masala. Men selvom der ikke findes nogen entydig enighed om, hvor og hvordan retten er opstået, findes der noget nær en enstemmig konsensus om at retten er skabt i Storbritannien af emigranter fra Indien eller Bangladesh som et resultat af multikulturalisme og kulinarisk opfindsomhed. Selvom få mener at den stammer fra Indien, er én ting sikker: i modsætning til i Vesten, lever Chicken Tikka Masala en ganske ukendt tilværelse indenfor Indiens grænser.

”Tikka” er en madlavningstradition, der stammer helt tilbage fra Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. ”Tikka” referer til små stykker af kød eller grøntsager, som marineres, puttes på et spyd og grilles i en meget varm tandoor-ovn.

”Chicken Tikka” hentyder derfor til små stykker af marineret og grillet kylling, mens ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som både sælges på markedet eller selv laves i de indiske hjem.

Selvom retten, efter al sandsynlighed, er skabt på improvisation og held (som så meget andet), er den på få årtier blevet helt usandsynligt populær. I Storbritannien, hvor den opstod, er den så udbredt at landets daværende udenrigsminister Robin Cook i 2001 udnævnte Chicken Tikka Masala til en britisk nationalret. Cook begrundede denne uofficielle udnævnelse med at retten perfekt illustrerede, hvordan Storbritannien absorberer og tilpasser eksterne indflydelser.

Chicken Tikka Masala på Bindia-måden

Hvordan den i sin tid er improviseret, virker i bagklogskabens lys lige til: man marinerer og griller noget kylling og putter det i en curry (sovs).

Bindias Chicken Tikka Masala virker, for det utrænede øje, da også næsten lige så enkel, som den er lækker: først marinerer vi kylllinge-inderfilet i vores helt egen marinade af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Den curry, der bruges til Bindias Chicken Tikka Masala, har lidt mere bid af ingefær og spidskommen, men er samtidigt cremet og nødderig, for at tage toppen af den ellers dominerende ingefær og balancere den endelig ret.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Tikka Masala i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Kastrup - Bangan Burtha in Kastrup - Bombay Mix in Kastrup - Butter Cauliflower in Kastrup - Butter Chicken in Kastrup - Butter Lamb in Kastrup - Butter Paneer in Kastrup - Cauliflower Biryani in Kastrup - Cauliflower Jeera Masala in Kastrup - Cauliflower Korma in Kastrup - Cauliflower Madras in Kastrup - Cauliflower Platter in Kastrup - Cauliflower Spinach in Kastrup - Cauliflower Tikka Masala in Kastrup - Channa Masala in Kastrup - Chicken Biryani in Kastrup - Chicken Jeera Masala in Kastrup - Chicken Korma in Kastrup - Chicken Madras in Kastrup - Chicken Platter in Kastrup - Chicken Spinach in Kastrup - Chicken Tikka Masala in Kastrup - Chutneys in Kastrup - Coca-Cola in Kastrup - Coca-Cola Zero in Kastrup - Coconut Tamarind Cauliflower in Kastrup - Coconut Tamarind Chicken in Kastrup - Coconut Tamarind Lamb in Kastrup - Coconut Tamarind Paneer in Kastrup - Kale Salad in Kastrup - Kingfisher in Kastrup - Lamb Biryani in Kastrup - Lamb Jeera Masala in Kastrup - Lamb Korma in Kastrup - Lamb Madras in Kastrup - Lamb Platter in Kastrup - Lamb Spinach in Kastrup - Lamb Tikka Masala in Kastrup - Lemonade in Kastrup - Mango Chutney in Kastrup - Mango Lassi in Kastrup - Mattar Paneer in Kastrup - Nan in Kastrup - Paneer Biryani in Kastrup - Paneer Jeera Masala in Kastrup - Paneer Korma in Kastrup - Paneer Madras in Kastrup - Paneer Platter in Kastrup - Paneer Spinach in Kastrup - Paneer Tikka Masala in Kastrup - Papadums in Kastrup - Paratha in Kastrup - Pilaoo Rice in Kastrup - Raita in Kastrup - Sparkling Water in Kastrup - Spinach Bhaji in Kastrup - Spring Water in Kastrup - Yellow Dal in Kastrup