Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
236 kcal / 987 Kj
Fedt::
20.2 g
Heraf mættede fedtsyrer::
5.1 g
Kulhydrat::
6.3 g
Heraf sukkerarter::
2.4 g
Kostfibre::
2.3 g
Protein::
6.2 g
Salt::
0.30 g

Mattar Paneer in Amagerbro

Bindias Mattar Paneer er en vegetarisk klassiker serveret i en nøddet og cremet nordindisk curry.

Vegetarisk proteinbombe

Mens ”Mattar” betyder ærter, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk. Paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med.

Paneer er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Ingen ved helt hvorfor Mattar Paneer først blev så udbredt i Indien, men ærter og paneer fungerer rigtigt godt sammen, og er begge populære proteinkilder for de mange vegetarer i Indien, der, ifølge statistiker fra FN, har verdens laveste rate af kødforbrug.

Nærmest alle Indiens større religioner som Hinduismen, Buddhismen, Sikhismen og Jainismen samt verdens ældste medicinsystem Ayurveda enten advokerer for en kødfri kost eller direkte forbyder kødforbrug.

En undersøgelse fra 2021 indikerer da også, at omkring 40% af landets befolkning identificerer sig som vegetarer, mens dette tal er langt højere i enkelte stater, som fx landets geografisk største Rajastan, hvor det gælder for 3 ud af 4.

Hos Bindia kan man derfor få samtlige af vores lækre curries i en vegetarisk version - i tillæg til 9 deciderede vegetariske og veganske retter som vores vegetariske Mattar Paneer.

Mattar Paneer på Bindia-måden

Mattar Paneer laves på mange forskellige måder i Indien, alt efter hvor i det enorme land, man befinder sig. Hos Bindia laver vi vores Mattar Paneer på Punjab-måden, hvor Bindias grundlægger selv er fra.

I mange nordindiske stater som Punjab og Kashmir, bruger man ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

Ligesom i vores Korma-curry, har vi til denne curry udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø, som samtidigt giver en lækker cremet konsistens. Sammen med syrlige tomater og honning giver nøddemixet ydermere denne ret en helt særlig sødme med subtile nøddeagtige nuancer.

Herudover skal den smages til på den helt rigtige måde. Dette sker via temperering, som er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges ved brandende varm temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Bindias Mattar Paneer gennemgår hele fire forskellige tempererings-faser i løbet af dens tilblivelse og vi bruger i alt 23 forskellige ingredienser lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Velbekomme!

Smag vores Mattar Paneer i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Amagerbro - Bangan Burtha in Amagerbro - Bombay Mix in Amagerbro - Butter Cauliflower in Amagerbro - Butter Chicken in Amagerbro - Butter Lamb in Amagerbro - Butter Paneer in Amagerbro - Cauliflower Biryani in Amagerbro - Cauliflower Jeera Masala in Amagerbro - Cauliflower Korma in Amagerbro - Cauliflower Madras in Amagerbro - Cauliflower Platter in Amagerbro - Cauliflower Spinach in Amagerbro - Cauliflower Tikka Masala in Amagerbro - Channa Masala in Amagerbro - Chicken Biryani in Amagerbro - Chicken Jeera Masala in Amagerbro - Chicken Korma in Amagerbro - Chicken Madras in Amagerbro - Chicken Platter in Amagerbro - Chicken Spinach in Amagerbro - Chicken Tikka Masala in Amagerbro - Chutneys in Amagerbro - Coca-Cola in Amagerbro - Coca-Cola Zero in Amagerbro - Coconut Tamarind Cauliflower in Amagerbro - Coconut Tamarind Chicken in Amagerbro - Coconut Tamarind Lamb in Amagerbro - Coconut Tamarind Paneer in Amagerbro - Kale Salad in Amagerbro - Kingfisher in Amagerbro - Lamb Biryani in Amagerbro - Lamb Jeera Masala in Amagerbro - Lamb Korma in Amagerbro - Lamb Madras in Amagerbro - Lamb Platter in Amagerbro - Lamb Spinach in Amagerbro - Lamb Tikka Masala in Amagerbro - Lemonade in Amagerbro - Mango Chutney in Amagerbro - Mango Lassi in Amagerbro - Mattar Paneer in Amagerbro - Nan in Amagerbro - Paneer Biryani in Amagerbro - Paneer Jeera Masala in Amagerbro - Paneer Korma in Amagerbro - Paneer Madras in Amagerbro - Paneer Platter in Amagerbro - Paneer Spinach in Amagerbro - Paneer Tikka Masala in Amagerbro - Papadums in Amagerbro - Paratha in Amagerbro - Pilaoo Rice in Amagerbro - Raita in Amagerbro - Sparkling Water in Amagerbro - Spinach Bhaji in Amagerbro - Spring Water in Amagerbro - Yellow Dal in Amagerbro