Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
313 kcal / 1310 Kj
Fedt::
22.9 g
Heraf mættede fedtsyrer::
4.3 g
Kulhydrat::
18.4 g
Heraf sukkerarter::
1.5 g
Kostfibre::
2.9 g
Protein::
7.2 g
Salt::
0.24 g

Lamb Biryani in Skovshoved

Lamb Biryani er blot én ud af uendeligt mange måder at lave en lækker Biryani på.

Universal og aldrig den samme

Navnet “Biryani” stammer oprindeligt fra persisk, da dette sprog var det officielle sprog i flere muslimske dynastier rundt omkring i middelalderens Indien. Og selvom der ikke er 100% enighed om rettens oprindelse, peger alt derfor på at den har muslimske rødder.

En gængs teori er at den moderne Biryani opstod ved Mogulrigets hof-køkken i løbet af dette imperies regeringstid i Nordindien. Retten er senere blevet helt utroligt udbredt i resten af Indien, særligt i syd og blandt landets muslimske befolkning.

Retten er så kendt, at den selvfølgelig har sit eget lokale præg alt efter hvor i det enorme land, man får den. Alle Biryanies har dog det til fælles, at retten er en blanding af ris og krydderier med grøntsager, nødder og/eller kød. Kort sagt, alt kan blandes til en komplet Biryani ris-ret.

Den mest kendte Biryani kommer fra Hyderabad, der er hovedstaden i staten Telangana. I midten af det 19. århundrede, blev byen kulturelt omdrejningspunkt for Indien og dets nabolande, hvilket resulterede i en blanding af mange forskellige kulinariske indflydelser samt en popularisering af Hyderabads Biryani, som er bl.a. karakteriseret ved at blive tilberedt i flere lag.

Lamb Biryani på Bindia-måden

Hos Bindia laver vi vores Lamb Biryani med et fokus på frø og nødder. I Bjergrige nordindiske stater som fx Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra, bruges der ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne. I vores Lamb Biryani har vi derfor et særligt fokus på cashew samt den rette temperering.

Sidstnævnte er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges ved meget høje temperaturer. Når krydderierne rammer det brandvarme fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Biryani, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedure.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Biryani i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Skovshoved - Bangan Burtha in Skovshoved - Bombay Mix in Skovshoved - Butter Cauliflower in Skovshoved - Butter Chicken in Skovshoved - Butter Lamb in Skovshoved - Butter Paneer in Skovshoved - Cauliflower Biryani in Skovshoved - Cauliflower Jeera Masala in Skovshoved - Cauliflower Korma in Skovshoved - Cauliflower Madras in Skovshoved - Cauliflower Platter in Skovshoved - Cauliflower Spinach in Skovshoved - Cauliflower Tikka Masala in Skovshoved - Channa Masala in Skovshoved - Chicken Biryani in Skovshoved - Chicken Jeera Masala in Skovshoved - Chicken Korma in Skovshoved - Chicken Madras in Skovshoved - Chicken Platter in Skovshoved - Chicken Spinach in Skovshoved - Chicken Tikka Masala in Skovshoved - Chutneys in Skovshoved - Coca-Cola in Skovshoved - Coca-Cola Zero in Skovshoved - Coconut Tamarind Cauliflower in Skovshoved - Coconut Tamarind Chicken in Skovshoved - Coconut Tamarind Lamb in Skovshoved - Coconut Tamarind Paneer in Skovshoved - Garlic Nan in Skovshoved - Kale Salad in Skovshoved - Kingfisher in Skovshoved - Lamb Biryani in Skovshoved - Lamb Jeera Masala in Skovshoved - Lamb Korma in Skovshoved - Lamb Madras in Skovshoved - Lamb Platter in Skovshoved - Lamb Spinach in Skovshoved - Lamb Tikka Masala in Skovshoved - Lemonade in Skovshoved - Mango Chutney in Skovshoved - Mango Lassi in Skovshoved - Mango Mint Smoothie in Skovshoved - Mattar Paneer in Skovshoved - Nan in Skovshoved - Paneer Biryani in Skovshoved - Paneer Jeera Masala in Skovshoved - Paneer Korma in Skovshoved - Paneer Madras in Skovshoved - Paneer Platter in Skovshoved - Paneer Spinach in Skovshoved - Paneer Tikka Masala in Skovshoved - Papadums in Skovshoved - Paratha in Skovshoved - Pilaoo Rice in Skovshoved - Raita in Skovshoved - Sparkling Water in Skovshoved - Spinach Bhaji in Skovshoved - Spring Water in Skovshoved - Yellow Dal in Skovshoved