Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
183 kcal / 764 Kj
Fedt::
14.1 g
Heraf mættede fedtsyrer::
4.3 g
Kulhydrat::
6.5 g
Heraf sukkerarter::
3.4 g
Kostfibre::
1.7 g
Protein::
7.3 g
Salt::
0.29 g

Chicken Korma in Ørestad

Bindias Chicken Korma er en avanceret indisk ret, der kræver tid, talent og tålmodighed fra kokkens side. Til gengæld er den cremede Chicken Korma altid besværet og ventetiden værd!

Nordindiske nødder

Kormaen er en kendt indisk curry (gryderet/sovs), der kan spores helt tilbage til det 16. århundrede og Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. Denne curry var en yndet ret ved dynastiets hof og skulle efter sigende være serveret i en særlig hvid version ved indvielsen af Taj Mahal.

I Bindia laver vi Chicken Korma, som man gør i de bjergrige egne som Kashmir og Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra. Her spiser man typisk meget mildere mad end i Sydindien, og man bruger ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

I vores Chicken Korma har vi derfor et helt særligt fokus på nødder; især cashew.

Ligesom i vores Butter-curry, har vi også udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø til vores Korma, som ikke kun tilføjer retten nogle sunde kalorier, men samtidigt giver en lækker cremet konsistens og en helt speciel sødme med subtile nøddeagtige nuancer.

Chicken Korma er samlet set en ret kompleks ret, der både forlanger know-how og tålmodighed af kokken. Udover nødder og know-how, kræver denne curry også masser af løg, som både er centrale i opbygningen af curryens grundlæggende base og tilsættes gavmildt i løbet af tilberedningen.

Chicken Korma på Bindia-måden

I Bindias Korma er der meget duft og varme, som især kommer af flere tempereringer med ’varme’ krydderier som nellike og kardemomme.

Temperering er en særlig krydrings-teknik, udbredt i Indien og dets nabolande Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka. Ved temperering lynsteges knuste krydderier ved brandende varme temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Sidst, men ikke mindst, bruger vi inderfilet fra danske kyllinger i vores Chicken Korma. Dissse marinerer vi først i vores helt egen marinade af af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Korma i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Ørestad - Bangan Burtha in Ørestad - Bombay Mix in Ørestad - Butter Cauliflower in Ørestad - Butter Chicken in Ørestad - Butter Lamb in Ørestad - Butter Paneer in Ørestad - Cauliflower Biryani in Ørestad - Cauliflower Jeera Masala in Ørestad - Cauliflower Korma in Ørestad - Cauliflower Madras in Ørestad - Cauliflower Platter in Ørestad - Cauliflower Spinach in Ørestad - Cauliflower Tikka Masala in Ørestad - Channa Masala in Ørestad - Chicken Biryani in Ørestad - Chicken Jeera Masala in Ørestad - Chicken Korma in Ørestad - Chicken Madras in Ørestad - Chicken Platter in Ørestad - Chicken Spinach in Ørestad - Chicken Tikka Masala in Ørestad - Chutneys in Ørestad - Coca-Cola in Ørestad - Coca-Cola Zero in Ørestad - Coconut Tamarind Cauliflower in Ørestad - Coconut Tamarind Chicken in Ørestad - Coconut Tamarind Lamb in Ørestad - Coconut Tamarind Paneer in Ørestad - Garlic Nan in Ørestad - Kale Salad in Ørestad - Kingfisher in Ørestad - Lamb Biryani in Ørestad - Lamb Jeera Masala in Ørestad - Lamb Korma in Ørestad - Lamb Madras in Ørestad - Lamb Platter in Ørestad - Lamb Spinach in Ørestad - Lamb Tikka Masala in Ørestad - Lemonade in Ørestad - Mango Chutney in Ørestad - Mango Lassi in Ørestad - Mango Mint Smoothie in Ørestad - Mattar Paneer in Ørestad - Nan in Ørestad - Paneer Biryani in Ørestad - Paneer Jeera Masala in Ørestad - Paneer Korma in Ørestad - Paneer Madras in Ørestad - Paneer Platter in Ørestad - Paneer Spinach in Ørestad - Paneer Tikka Masala in Ørestad - Papadums in Ørestad - Paratha in Ørestad - Pilaoo Rice in Ørestad - Raita in Ørestad - Sparkling Water in Ørestad - Spinach Bhaji in Ørestad - Spring Water in Ørestad - Yellow Dal in Ørestad