Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
203 kcal / 847 Kj
Fedt::
17.3 g
Heraf mættede fedtsyrer::
7.9 g
Kulhydrat::
5.5 g
Heraf sukkerarter::
4.0 g
Kostfibre::
1.4 g
Protein::
6.0 g
Salt::
0.18 g

Butter Paneer in Bellahøj

Bindias Butter Paneer er en anmelderrost curry med populær frisk, umodnet ost.

Nordindiske nødder

Butter Paneer er en ret, der stammer fra Nordindien. Den anvendte curry er, som navnet indikerer, den famøse Butter-curry (eller Makhani), der efterhånden er blevet mere kendt i Vesten, end hvor den faktisk stammer fra.

I Bindia laver vi Makhanien, som man gør i de nordlige, bjergrige egne som Kashmir og Punjab, hvor Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman selv er fra.

Her spiser man typisk meget mildere mad end i Sydindien, og man bruger ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

I vores Butter Paneer har vi derfor et helt særligt fokus på nødder; især cashew.

Ligesom i vores Korma-curry, har vi udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø til vores Butter Paneer, som ikke kun tilføjer retten sunde kalorier, men samtidigt giver en lækker, cremet konsistens. Sammen med de syrlige tomater og honningen, er nøddemixet ydermere med til at give vores Butter Paneer den helt særlige sødme med de subtile nøddeagtige nuancer.

Butter Paneer på Bindia-måden

I tilberedningen af Bindias Butter Paneer findes der dog flere medvirkende faktorer til dens popularitet, bl.a. i den sofistikerede og opmærksomme tilgang til opvarmningen af Sulemans Butter-curry.

På den helt rigtige temperatur, sker der nemlig en kemisk reaktion mellem fedstoffet og tomaterne, der får smagen til at gå op i en højere enhed. Rammer man aldrig denne temperatur, opnår man slet ikke samme smag, mens man risikerer at ruinere retten totalt, hvis man går over, advarer Bindias chefkok.

Herudover skal den smages til på den helt rigtige måde. Dette sker via temperering, som er en særlig smags-manipulation, der er udbredt i Indien og dets nabolande Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka.

Ved temperering lynsteges knuste krydderier ved meget høje temperaturer. Når krydderierne rammer det brandvarme fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Bindias Butter Paneer gennemgår hele fire forskellige tempererings-faser i løbet af dens tilblivelse og vi bruger tilmed en masser krydderier, som man ikke finder i en Butter Paneer andre steder.

Mens ”Butter” er navnet på curryen, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk, som er hovedingrediensen i Butter Paneer. Denne ost er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Da paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med - som fx de syrlige tomater, den søde honning og den nøddeagtige Butter-curry.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Velbekomme!

Smag vores Butter Paneer i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Bellahøj - Bangan Burtha in Bellahøj - Bombay Mix in Bellahøj - Butter Cauliflower in Bellahøj - Butter Chicken in Bellahøj - Butter Lamb in Bellahøj - Butter Paneer in Bellahøj - Cauliflower Biryani in Bellahøj - Cauliflower Jeera Masala in Bellahøj - Cauliflower Korma in Bellahøj - Cauliflower Madras in Bellahøj - Cauliflower Platter in Bellahøj - Cauliflower Spinach in Bellahøj - Cauliflower Tikka Masala in Bellahøj - Channa Masala in Bellahøj - Chicken Biryani in Bellahøj - Chicken Jeera Masala in Bellahøj - Chicken Korma in Bellahøj - Chicken Madras in Bellahøj - Chicken Platter in Bellahøj - Chicken Spinach in Bellahøj - Chicken Tikka Masala in Bellahøj - Chutneys in Bellahøj - Coca-Cola in Bellahøj - Coca-Cola Zero in Bellahøj - Coconut Tamarind Cauliflower in Bellahøj - Coconut Tamarind Chicken in Bellahøj - Coconut Tamarind Lamb in Bellahøj - Coconut Tamarind Paneer in Bellahøj - Kale Salad in Bellahøj - Kingfisher in Bellahøj - Lamb Biryani in Bellahøj - Lamb Jeera Masala in Bellahøj - Lamb Korma in Bellahøj - Lamb Madras in Bellahøj - Lamb Platter in Bellahøj - Lamb Spinach in Bellahøj - Lamb Tikka Masala in Bellahøj - Lemonade in Bellahøj - Mango Chutney in Bellahøj - Mango Lassi in Bellahøj - Mattar Paneer in Bellahøj - Nan in Bellahøj - Paneer Biryani in Bellahøj - Paneer Jeera Masala in Bellahøj - Paneer Korma in Bellahøj - Paneer Madras in Bellahøj - Paneer Platter in Bellahøj - Paneer Spinach in Bellahøj - Paneer Tikka Masala in Bellahøj - Papadums in Bellahøj - Paratha in Bellahøj - Pilaoo Rice in Bellahøj - Raita in Bellahøj - Sparkling Water in Bellahøj - Spinach Bhaji in Bellahøj - Spring Water in Bellahøj - Yellow Dal in Bellahøj