Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
219 kcal / 916 Kj
Fedt::
17.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.5 g
Kulhydrat::
3.3 g
Heraf sukkerarter::
0.7 g
Kostfibre::
0.9 g
Protein::
11.2 g
Salt::
0.35 g

Paratha in Østervold

Ligesom Bindias grundlægger og chefkok, stammer Tandoori Chicken fra Punjab i det nordlige Indien.

Et hul i jorden

Som navnet hentyder til, er Tandoori Chicken kylling, der bliver tilberedt i en tandoor-ovn. Denne type ovn har været brugt i det nordlige Indien i over 4.000 år. En rigtig gammeldags tandoor-ovn er mere eller mindre et stort hul i jorden med vægge af ler og brændende kul eller træ i bunden, der kan skabe varmegrader på op til næsten 500 °C.

En tandoor har flere funktioner til forskellige typer af mad: man kan fx grille kød eller grøntsager på syd (a la shish kebab) eller man kan presse en naan-dej fast til ovnenes brandvarme vægge, hvor den kan sidde og bage sig selv til man piller den af væggen igen.

Tandoor-mad tilberedes via eksponering for en række processer som fx den grillende varme fra den levende ild, varmluft-bagning og røgning. En tandoor giver derfor maden en helt særlig smag, som hverken er decideret bagt eller grillet.

Bindias grundlægger, Amer Suleman erindrer tandoorens helt centrale plads i sin barndom i Punjab - både som kulinarisk schweizerkniv og socialt omdrejningspunkt.

Man tog sin egen dej og anden tandoor-klar mad med ned til den lokale tandoor-ovn, hvor man betalte ovnens ejer for at tilberede det efter alle kunstens regler. Her mødtes man med familie, venner og andre lokale, mens børnene legede og tandooren bagte. En gammeldags tandoor var derfor ofte tændt hele dagen og kunne være lidt af et tilløbsstykke.

Tandoori Chicken på Bindia-måden

Normalt forbindes Tandoori Chicken med et helt kyllingelår i den karakteristiske orange-røde farve, som oprindeligt stammede fra brug af masser af paprika i marinaden. Farven blev nærmest synonymt med Tandoori Chicken og kom derfor til at handle mere om æstetik end decideret smag. Som Tandoori Chicken blev mere og mere populær, især uden for Indiens grænser, blev det normalt at efterligne paprikaen med farvestoffer, for at få det til at virke ægte og autentisk.

Hos Bindia tager vi afstand for brugen af farvestoffer i maden. Vi foretrækker at lave maden, på de gammeldags måder, som den var tiltænkt, med de ingredienser og procedurer, som det indebærer. Vi marinerer derfor kyllingen i vores egen yoghurtbaserede marinade af tandoori-krydderier (også kendt som en ”Tandoori Masala”), som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Velbekomme!

Smag vores Tandoori Chicken i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Østervold - Bangan Burtha in Østervold - Bombay Mix in Østervold - Butter Cauliflower in Østervold - Butter Cauliflower Platter in Østervold - Butter Chicken in Østervold - Butter Chicken Platter in Østervold - Butter Lamb in Østervold - Butter Lamb Platter in Østervold - Butter Paneer in Østervold - Butter Paneer Platter in Østervold - Cauliflower Biryani in Østervold - Cauliflower Jeera Masala in Østervold - Cauliflower Korma in Østervold - Cauliflower Madras in Østervold - Cauliflower Spinach in Østervold - Cauliflower Tikka Masala in Østervold - Channa Masala in Østervold - Chicken Biryani in Østervold - Chicken Jeera Masala in Østervold - Chicken Korma in Østervold - Chicken Madras in Østervold - Chicken Spinach in Østervold - Chicken Tikka Masala in Østervold - Chutneys in Østervold - Coca-Cola in Østervold - Coca-Cola Zero in Østervold - Coconut Tamarind Cauliflower in Østervold - Coconut Tamarind Chicken in Østervold - Coconut Tamarind Lamb in Østervold - Coconut Tamarind Paneer in Østervold - Garlic Nan in Østervold - Kale Salad in Østervold - Kingfisher in Østervold - Lamb Biryani in Østervold - Lamb Jeera Masala in Østervold - Lamb Korma in Østervold - Lamb Madras in Østervold - Lamb Spinach in Østervold - Lamb Tikka Masala in Østervold - Lemonade in Østervold - Mango Chutney in Østervold - Mango Lassi in Østervold - Mango Mint Smoothie in Østervold - Mattar Paneer in Østervold - Nan in Østervold - Paneer Biryani in Østervold - Paneer Jeera Masala in Østervold - Paneer Korma in Østervold - Paneer Madras in Østervold - Paneer Spinach in Østervold - Paneer Tikka Masala in Østervold - Papadums in Østervold - Paratha in Østervold - Pilaoo Rice in Østervold - Raita in Østervold - Sparkling Water in Østervold - Spinach Bhaji in Østervold - Spring Water in Østervold - Yellow Dal in Østervold