Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
194 kcal / 812 Kj
Fedt::
14.1 g
Heraf mættede fedtsyrer::
2.8 g
Kulhydrat::
40.0 g
Heraf sukkerarter::
0.0 g
Kostfibre::
3.7 g
Protein::
6.9 g
Salt::
1.20 g

Paratha in Bellahøj

Paratha er et ugæret fladbrød, der stammer fra det indiske subkontinent. Dets navn er Hindi, men kommer oprindeligt fra Sanskrit og betyder ”lag af bagt dej”, da dejen foldes i processen, så det færdige brød ender med at have flere tynde lag.

Paratha findes dog ikke kun i Indien og dets nabolande som fx Sri Lanka og Pakistan, men også endnu længere væk i lande som fx Trinidad & Tobago, Singapore, Fiji og Malaysia – og med mere eller mindre det samme navn.

Brødet associeres i høj grad med det nordindiske køkken og særligt Punjab-regionen, hvor Bindias grundlægger og chefkok selv er fra. I hans barndom, var Paratha et luksusbrød, som de kun spiste en gang imellem i weekenderne.

Til en Paratha-dej, skal der ikke bruges andet end groft fuldkornsmel og vand. Af den færdige dej, laver man en kugle, som man ruller flad som en pandekage. For at få de karakteristiske tynde lag og for at undgå brødet ikke bliver tørt som et Chapati-brød, smører man overfladen med en relativ fed smørelse som fx smør og ghee, men det kan også være en fed nøddesmørelse, eller, som i Bindias Paratha, vegetabilsk olie. Den smurte dej foldes og rulles flad igen, så de smurte lag på denne måde, ligger inde i brødet. Via denne teknik kan man også putte fyld i sin Paratha-dej inde mellem lagene. Den mest kendte version er nok Aloo Paratha med moste og krydrede kartofler.

Paratha kan både tilberedes i en Tandoor-ovn eller på en pande, men da brødet kan have en tendens til at tørre for meget ud i en ovn, er vores Paratha en såkaldt ’pande-Paratha’.

Da vi har fokus på vores curries og andre hovedretter, serverer vi den helt almindelige Paratha, der fungerer rigtigt godt til at dyppe i vores curries.

Velbekomme!

Smag vores Paratha i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Bellahøj - Bangan Burtha in Bellahøj - Bombay Mix in Bellahøj - Butter Cauliflower in Bellahøj - Butter Chicken in Bellahøj - Butter Lamb in Bellahøj - Butter Paneer in Bellahøj - Cauliflower Biryani in Bellahøj - Cauliflower Jeera Masala in Bellahøj - Cauliflower Korma in Bellahøj - Cauliflower Madras in Bellahøj - Cauliflower Platter in Bellahøj - Cauliflower Spinach in Bellahøj - Cauliflower Tikka Masala in Bellahøj - Channa Masala in Bellahøj - Chicken Biryani in Bellahøj - Chicken Jeera Masala in Bellahøj - Chicken Korma in Bellahøj - Chicken Madras in Bellahøj - Chicken Platter in Bellahøj - Chicken Spinach in Bellahøj - Chicken Tikka Masala in Bellahøj - Chutneys in Bellahøj - Coca-Cola in Bellahøj - Coca-Cola Zero in Bellahøj - Coconut Tamarind Cauliflower in Bellahøj - Coconut Tamarind Chicken in Bellahøj - Coconut Tamarind Lamb in Bellahøj - Coconut Tamarind Paneer in Bellahøj - Kale Salad in Bellahøj - Kingfisher in Bellahøj - Lamb Biryani in Bellahøj - Lamb Jeera Masala in Bellahøj - Lamb Korma in Bellahøj - Lamb Madras in Bellahøj - Lamb Platter in Bellahøj - Lamb Spinach in Bellahøj - Lamb Tikka Masala in Bellahøj - Lemonade in Bellahøj - Mango Chutney in Bellahøj - Mango Lassi in Bellahøj - Mattar Paneer in Bellahøj - Nan in Bellahøj - Paneer Biryani in Bellahøj - Paneer Jeera Masala in Bellahøj - Paneer Korma in Bellahøj - Paneer Madras in Bellahøj - Paneer Platter in Bellahøj - Paneer Spinach in Bellahøj - Paneer Tikka Masala in Bellahøj - Papadums in Bellahøj - Paratha in Bellahøj - Pilaoo Rice in Bellahøj - Raita in Bellahøj - Sparkling Water in Bellahøj - Spinach Bhaji in Bellahøj - Spring Water in Bellahøj - Yellow Dal in Bellahøj