Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
179 kcal / 747 Kj
Fedt::
15.1 g
Heraf mættede fedtsyrer::
4.4 g
Kulhydrat::
5.8 g
Heraf sukkerarter::
2.7 g
Kostfibre::
2.1 g
Protein::
4.7 g
Salt::
0.36 g

Lamb Madras in Utterslev

Bindias Lamb Madras er vores chefkoks stærke hyldest til Sydindien – og det sundeste på menuen.

Den sydindiske diæt

Lamb Madras har sit navn fra sit oprindelsessted, nemlig den sydindiske millionby Madras, i dag også kendt som Chennai. Ifølge sagnet fik retten sit navn, da engelske købmænd ankom til byen i 1640.

I Sydindien spiser man typisk meget stærkere mad end i Nordindien. Derfor er Lamb Madras meget stærkere end vores nordindiske curries som vores Korma og Butter Curry. Faktisk er Bindias Madras, det stærkeste vi har på menukortet.

Den sydindiske diæt

I flere sydindiske stater, er der mange religiøse og spirituelle fællesskaber og traditioner, som ikke spiser kød. Den nok ’strengeste’ diæt finder man hos tilhørerne af Jain-religionen. Her forbydes ikke kun kød, fisk, æg samt andre animalske produkter, men også rodfrugter, hvilket derfor ekskluderer mange hyppigt anvendte ingredienser i det indiske køkken som gurkemeje, ingefær, hvidløg og løg; sidstnævnte er noget nær et grundelement i det nordindiske køkken.

Selvom det langt fra er flertallet, der tilhører denne religiøse minoritet, har deres ældgamle forskrifter haft stor indflydelse på mange regionale køkkener. Derfor fokuserer det sydindiske køkken på ingredienser som tomater, kokos, tamarind, sennepsfrø, sennepsblade og, ikke mindst, karryblade, der, trods navnet, ikke har nogen direkte forbindelse til karrypulver.

”Den søde Neem”

Karryblade giver maden noter af noget, der minder om lime, basilikum og citrus, men de er mindst lige så kendte for deres helbredende egenskaber. Disse blade er fx rige på en række vitaminer samt jern og calcium. De bliver derfor brugt flittigt i Ayurveda til behandling af en række lidelser.

Karrytræet bliver også kaldt ”den søde Neem” med reference til neemtræet, der har en hel central – og nærmest hellig – rolle i Ayurveda. Alt lige fra træets blade, frugt, kerner, blomster, rødder og bark bruges i Ayurveda til behandlingen af en lang række sygdomme.

I nyere tid, er dette træ derfor blevet et fokusområde indenfor moderne medicin, hvor mere end 140 aktive stoffer er blevet isoleret fra alle steder på dette fantastiske træ. Men selvom neemtræet har så mange fantastiske egenskaber, er dets blade generelt alt for bitre til madlavning. Bladene fra karrytræet, derimod, kan både bruges i madlavning og som forebyggende medicin – derfor navnet ”den søde Neem.”

Lamb Madras på Bindia-måden

”Min morfar var Ayurveda-læge” fortæller Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman. ”Hans behandlinger var altid baseret på tilpasning af ens kost.” Bindias madfilosofi hviler derfor på en dyb respekt og forståelse for Ayurveda og kostens betydning for vores sundhed og velvære.

”Jeg er meget inspireret af det Sydindiske køkken, dets vegetariske fokus og har meget stor respekt for kulturen og særligt ingredienser som kokos, tomat, karryblade, tamarind”, fortæller Amer Suleman. ”Smagen såvel som sundheden, der ligger i disse ingredienser og retter er utroligt fascinerende. Min Madras er en hyldest til det sydindiske køkken og det sundeste, vi har på menukortet.”

Smagen såvel som sundheden skyldes især karrybladene, men også asafoetida, som er et krydderi, der udvindes af planten Ferula Asafoetida (på dansk: Dyvelsdræk).

Asafoetida har en masses sunde egenskaber, er fyldt med antioxidanter og bliver især brugt til at hjælpe med fordøjelsen. Det bruges ofte i dal-retter. Herudover fungerer Asafoetida som smagsforstærker og er derfor en uundværlig del i de tempereringer, som vores Lamb Madras gennemgår.

Temperering er en indiske krydrings-teknik, hvor knuste krydderier lynsteges ved brandende varme temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Sammen med hele karryblade, bruger vi desuden hele stegte chilier i vores Lamb Madras, som, sammen med mere substans, giver en mere afrundet smag end bare chilipulver.

Mørt og lækkert

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Madras, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedurer.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Madras i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Utterslev - Bangan Burtha in Utterslev - Bombay Mix in Utterslev - Butter Cauliflower in Utterslev - Butter Chicken in Utterslev - Butter Lamb in Utterslev - Butter Paneer in Utterslev - Cauliflower Biryani in Utterslev - Cauliflower Jeera Masala in Utterslev - Cauliflower Korma in Utterslev - Cauliflower Madras in Utterslev - Cauliflower Platter in Utterslev - Cauliflower Spinach in Utterslev - Cauliflower Tikka Masala in Utterslev - Channa Masala in Utterslev - Chicken Biryani in Utterslev - Chicken Jeera Masala in Utterslev - Chicken Korma in Utterslev - Chicken Madras in Utterslev - Chicken Platter in Utterslev - Chicken Spinach in Utterslev - Chicken Tikka Masala in Utterslev - Chutneys in Utterslev - Coca-Cola in Utterslev - Coca-Cola Zero in Utterslev - Coconut Tamarind Cauliflower in Utterslev - Coconut Tamarind Chicken in Utterslev - Coconut Tamarind Lamb in Utterslev - Coconut Tamarind Paneer in Utterslev - Kale Salad in Utterslev - Kingfisher in Utterslev - Lamb Biryani in Utterslev - Lamb Jeera Masala in Utterslev - Lamb Korma in Utterslev - Lamb Madras in Utterslev - Lamb Platter in Utterslev - Lamb Spinach in Utterslev - Lamb Tikka Masala in Utterslev - Lemonade in Utterslev - Mango Chutney in Utterslev - Mango Lassi in Utterslev - Mattar Paneer in Utterslev - Nan in Utterslev - Paneer Biryani in Utterslev - Paneer Jeera Masala in Utterslev - Paneer Korma in Utterslev - Paneer Madras in Utterslev - Paneer Platter in Utterslev - Paneer Spinach in Utterslev - Paneer Tikka Masala in Utterslev - Papadums in Utterslev - Paratha in Utterslev - Pilaoo Rice in Utterslev - Raita in Utterslev - Sparkling Water in Utterslev - Spinach Bhaji in Utterslev - Spring Water in Utterslev - Yellow Dal in Utterslev