Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
194 kcal / 812 Kj
Fedt::
14.1 g
Heraf mættede fedtsyrer::
2.8 g
Kulhydrat::
40.0 g
Heraf sukkerarter::
0.0 g
Kostfibre::
3.7 g
Protein::
6.9 g
Salt::
1.20 g

Paratha in Hjortekær

Paratha er et ugæret fladbrød, der stammer fra det indiske subkontinent. Dets navn er Hindi, men kommer oprindeligt fra Sanskrit og betyder ”lag af bagt dej”, da dejen foldes i processen, så det færdige brød ender med at have flere tynde lag.

Paratha findes dog ikke kun i Indien og dets nabolande som fx Sri Lanka og Pakistan, men også endnu længere væk i lande som fx Trinidad & Tobago, Singapore, Fiji og Malaysia – og med mere eller mindre det samme navn.

Brødet associeres i høj grad med det nordindiske køkken og særligt Punjab-regionen, hvor Bindias grundlægger og chefkok selv er fra. I hans barndom, var Paratha et luksusbrød, som de kun spiste en gang imellem i weekenderne.

Til en Paratha-dej, skal der ikke bruges andet end groft fuldkornsmel og vand. Af den færdige dej, laver man en kugle, som man ruller flad som en pandekage. For at få de karakteristiske tynde lag og for at undgå brødet ikke bliver tørt som et Chapati-brød, smører man overfladen med en relativ fed smørelse som fx smør og ghee, men det kan også være en fed nøddesmørelse, eller, som i Bindias Paratha, vegetabilsk olie. Den smurte dej foldes og rulles flad igen, så de smurte lag på denne måde, ligger inde i brødet. Via denne teknik kan man også putte fyld i sin Paratha-dej inde mellem lagene. Den mest kendte version er nok Aloo Paratha med moste og krydrede kartofler.

Paratha kan både tilberedes i en Tandoor-ovn eller på en pande, men da brødet kan have en tendens til at tørre for meget ud i en ovn, er vores Paratha en såkaldt ’pande-Paratha’.

Da vi har fokus på vores curries og andre hovedretter, serverer vi den helt almindelige Paratha, der fungerer rigtigt godt til at dyppe i vores curries.

Velbekomme!

Smag vores Paratha i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Hjortekær - Bangan Burtha in Hjortekær - Bombay Mix in Hjortekær - Butter Cauliflower in Hjortekær - Butter Chicken in Hjortekær - Butter Lamb in Hjortekær - Butter Paneer in Hjortekær - Cauliflower Biryani in Hjortekær - Cauliflower Jeera Masala in Hjortekær - Cauliflower Korma in Hjortekær - Cauliflower Madras in Hjortekær - Cauliflower Platter in Hjortekær - Cauliflower Spinach in Hjortekær - Cauliflower Tikka Masala in Hjortekær - Channa Masala in Hjortekær - Chicken Biryani in Hjortekær - Chicken Jeera Masala in Hjortekær - Chicken Korma in Hjortekær - Chicken Madras in Hjortekær - Chicken Platter in Hjortekær - Chicken Spinach in Hjortekær - Chicken Tikka Masala in Hjortekær - Chutneys in Hjortekær - Coca-Cola in Hjortekær - Coca-Cola Zero in Hjortekær - Coconut Tamarind Cauliflower in Hjortekær - Coconut Tamarind Chicken in Hjortekær - Coconut Tamarind Lamb in Hjortekær - Coconut Tamarind Paneer in Hjortekær - Kale Salad in Hjortekær - Kingfisher in Hjortekær - Lamb Biryani in Hjortekær - Lamb Jeera Masala in Hjortekær - Lamb Korma in Hjortekær - Lamb Madras in Hjortekær - Lamb Platter in Hjortekær - Lamb Spinach in Hjortekær - Lamb Tikka Masala in Hjortekær - Lemonade in Hjortekær - Mango Chutney in Hjortekær - Mango Lassi in Hjortekær - Mattar Paneer in Hjortekær - Nan in Hjortekær - Paneer Biryani in Hjortekær - Paneer Jeera Masala in Hjortekær - Paneer Korma in Hjortekær - Paneer Madras in Hjortekær - Paneer Platter in Hjortekær - Paneer Spinach in Hjortekær - Paneer Tikka Masala in Hjortekær - Papadums in Hjortekær - Paratha in Hjortekær - Pilaoo Rice in Hjortekær - Raita in Hjortekær - Sparkling Water in Hjortekær - Spinach Bhaji in Hjortekær - Spring Water in Hjortekær - Yellow Dal in Hjortekær