Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
12.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.8 g
Kulhydrat::
16.2 g
Heraf sukkerarter::
2.2 g
Kostfibre::
0.9 g
Protein::
4.3 g
Salt::
0.22 g

Lamb Platter in Amagerbro

”Lamb Platter” (groft sagt ”lamme-tallerken” på engelsk) er en reference til sydindisk madkultur, hvor en stor tallerken (en såkaldt ”thali”) med forskellige små retter er et udbredt fænomen. I Sydindien har man generelt et mere simpelt køkken og det er derfor normalt at servere en større tallerken med flere simple ting på. Bindias Platters er inspireret af denne sydindiske tradition.

I Nordindien, hvor Bindias grundlægger og chefkok Amer Suleman selv er fra, er det omvendt kutyme at invitere sine gæster på noget, der mere minder om en buffet, hvor alt maden ligger i midten af det opdækkede bord, og alle bare tager det, de har lyst til.

”Det er en luksus og en tradition, som godt kan overraske en del vesterlændinge”, siger Amer Suleman. Bindias Platters er derfor en måde at samle lidt forskelligt på én tallerken, for både at gøre det mere simpelt, billigt og forståeligt for især den vestlige gæst.

Lamb Platter på Bindia-måden

På vores Lamb Platter serveres vores famøse Butter curry med mørt new zealandsk lam og aromatiske basmatiris.

Bindias Butter-curry gennemgår hele fire forskellige tilsmagnings-faser (en indisk kogekunst kaldet temperering (eller tarka)) i løbet af dens tilblivelse, og vi bruger tilmed en masse krydderier, som man ikke finder i en Butter-curry andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Platter, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedure.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Platter i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Amagerbro - Bangan Burtha in Amagerbro - Bombay Mix in Amagerbro - Butter Cauliflower in Amagerbro - Butter Chicken in Amagerbro - Butter Lamb in Amagerbro - Butter Paneer in Amagerbro - Cauliflower Biryani in Amagerbro - Cauliflower Jeera Masala in Amagerbro - Cauliflower Korma in Amagerbro - Cauliflower Madras in Amagerbro - Cauliflower Platter in Amagerbro - Cauliflower Spinach in Amagerbro - Cauliflower Tikka Masala in Amagerbro - Channa Masala in Amagerbro - Chicken Biryani in Amagerbro - Chicken Jeera Masala in Amagerbro - Chicken Korma in Amagerbro - Chicken Madras in Amagerbro - Chicken Platter in Amagerbro - Chicken Spinach in Amagerbro - Chicken Tikka Masala in Amagerbro - Chutneys in Amagerbro - Coca-Cola in Amagerbro - Coca-Cola Zero in Amagerbro - Coconut Tamarind Cauliflower in Amagerbro - Coconut Tamarind Chicken in Amagerbro - Coconut Tamarind Lamb in Amagerbro - Coconut Tamarind Paneer in Amagerbro - Kale Salad in Amagerbro - Kingfisher in Amagerbro - Lamb Biryani in Amagerbro - Lamb Jeera Masala in Amagerbro - Lamb Korma in Amagerbro - Lamb Madras in Amagerbro - Lamb Platter in Amagerbro - Lamb Spinach in Amagerbro - Lamb Tikka Masala in Amagerbro - Lemonade in Amagerbro - Mango Chutney in Amagerbro - Mango Lassi in Amagerbro - Mattar Paneer in Amagerbro - Nan in Amagerbro - Paneer Biryani in Amagerbro - Paneer Jeera Masala in Amagerbro - Paneer Korma in Amagerbro - Paneer Madras in Amagerbro - Paneer Platter in Amagerbro - Paneer Spinach in Amagerbro - Paneer Tikka Masala in Amagerbro - Papadums in Amagerbro - Paratha in Amagerbro - Pilaoo Rice in Amagerbro - Raita in Amagerbro - Sparkling Water in Amagerbro - Spinach Bhaji in Amagerbro - Spring Water in Amagerbro - Yellow Dal in Amagerbro