Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
148 kcal / 618 Kj
Fedt::
11.1 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.4 g
Kulhydrat::
5.3 g
Heraf sukkerarter::
1.4 g
Kostfibre::
2.0 g
Protein::
6.5 g
Salt::
0.23 g

Coconut Tamarind Chicken in Hellerup

Bindias Coconut Tamarind Chicken er en ægte hjemmelavet kulinarisk opfindelse, som du kun finder hos Bindia. Coconut Tamarind Chicken er et eksperiment i indisk madlavning og en måde at fusionere nord og syd på. 100% Bindias egen, men vi synes at alle skal prøve den.

Nordlig sødme

At prøve at sige noget entydigt om indisk mad, er nærmest en umulig opgave. I Indien er der nemlig lige så mange køkkener og kulinariske traditioner, som der er regioner, hvilket skyldes landets store diversitet i klima, landbrug, lokale skikke og ingredienser.

I det nordlige Indien i de bjergrige områder ved Himalaya, hvor Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman selv er fra, er der fx tradition for at bruge et mix af nødder, frø og kerner som en central del af curry-tilberedningen. Dette gør både curryen cremet og sødlig og tilføjer en masse sunde og nærende kalorier, som er essentielle i disse koldere egne. Eksempler på ægte nøddefyldte, nordindske retter inkluderer vores anmelderroste Butter Chicken eller Bindias cremede Korma-curry

Sydlig inspiration

I Sydindien finder man derimod ofte meget stærke curries som den tomat-baserede Madras Curry, der er det stærkeste, vi har på menukortet hos Bindia. I flere sydindiske stater, er der mange religiøse og spirituelle fællesskaber, som ikke spiser kød. Den nok ’strengeste’ diæt finder man hos tilhørerne af Jain-religionen. Her forbydes ikke kun kød, fisk, æg samt andre animalske produkter, men også rodfrugter, hvilket derfor ekskluderer mange hyppigt anvendte ingredienser i det indiske køkken som gurkemeje, ingefær, hvidløg og løg. Sidstnævnte er noget nær et grundelement i det nordindiske køkken.

Selvom det langt fra er flertallet, der tilhører denne religiøse minoritet, har deres ældgamle forskrifter haft stor indflydelse på mange regionale køkkener. Derfor fokuserer det sydindiske køkken på ingredienser som tomater, kokos, tamarind, sennepsfrø, sennepsblade og karryblade.

”Jeg er meget inspireret af det Sydindiske køkken, særligt ingredienser som kokos og tamarind”, fortæller Amer Suleman. ”Smagen såvel som sundheden, der ligger i kokos og tamarind er virkeligt fascinerende for en nysgerrig kok. Så inspirationen til Coconut Tamarind var simpelthen tanken ”mon ikke jeg kan lave en god curry ud af de her?””

Coconut Tamarind Chicken på Bindia-måden

Med få simple og lækre ingredienser, er det kokos og tamarind, der er i fokus. De står for et spændende smagsspil, da tamarinden både har et surt og sødt spil i sig, mens kokos giver en fyldighed og rigdom i sin friske og fede smag.

På den ene side af Bindia-spektret finder man de milde nordindiske Korma- og Butter-curries, mens man i den anden ende af spektret, finder den stærke sydindiske Madras-curry.

Coconut Tamarind Chicken er mere balanceret. Den har samme smagsunivers som Madras-curryen, men uden samme intensitet eller mængde chili og sennepsfrø. Den kan måske endda ses som ”Sydindien for begyndere” - halvstærk men med søde indiske toner.

Kyllingen i vores Coconut Tamarind Chicken består inderfilet fra danske kyllinger, som vi først marinerer i vores helt egen marinade af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Velbekomme!

Smag vores Coconut Tamarind Chicken i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Hellerup - Bangan Burtha in Hellerup - Bombay Mix in Hellerup - Butter Cauliflower in Hellerup - Butter Chicken in Hellerup - Butter Lamb in Hellerup - Butter Paneer in Hellerup - Cauliflower Biryani in Hellerup - Cauliflower Jeera Masala in Hellerup - Cauliflower Korma in Hellerup - Cauliflower Madras in Hellerup - Cauliflower Platter in Hellerup - Cauliflower Spinach in Hellerup - Cauliflower Tikka Masala in Hellerup - Channa Masala in Hellerup - Chicken Biryani in Hellerup - Chicken Jeera Masala in Hellerup - Chicken Korma in Hellerup - Chicken Madras in Hellerup - Chicken Platter in Hellerup - Chicken Spinach in Hellerup - Chicken Tikka Masala in Hellerup - Chutneys in Hellerup - Coca-Cola in Hellerup - Coca-Cola Zero in Hellerup - Coconut Tamarind Cauliflower in Hellerup - Coconut Tamarind Chicken in Hellerup - Coconut Tamarind Lamb in Hellerup - Coconut Tamarind Paneer in Hellerup - Kale Salad in Hellerup - Kingfisher in Hellerup - Lamb Biryani in Hellerup - Lamb Jeera Masala in Hellerup - Lamb Korma in Hellerup - Lamb Madras in Hellerup - Lamb Platter in Hellerup - Lamb Spinach in Hellerup - Lamb Tikka Masala in Hellerup - Lemonade in Hellerup - Mango Chutney in Hellerup - Mango Lassi in Hellerup - Mattar Paneer in Hellerup - Nan in Hellerup - Paneer Biryani in Hellerup - Paneer Jeera Masala in Hellerup - Paneer Korma in Hellerup - Paneer Madras in Hellerup - Paneer Platter in Hellerup - Paneer Spinach in Hellerup - Paneer Tikka Masala in Hellerup - Papadums in Hellerup - Paratha in Hellerup - Pilaoo Rice in Hellerup - Raita in Hellerup - Sparkling Water in Hellerup - Spinach Bhaji in Hellerup - Spring Water in Hellerup - Yellow Dal in Hellerup