Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
221 kcal / 926 Kj
Fedt::
19.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
6.2 g
Kulhydrat::
4.9 g
Heraf sukkerarter::
2.6 g
Kostfibre::
1.8 g
Protein::
6.4 g
Salt::
0.31 g

Butter Lamb in Søborg

Lamb Kebab Tikka Masala balancerer elegant mellem cremet og nøddeagtig med et frisk bid af ingefær og spidskommen samt hjemmelavet lammekebab.

Den migrerende Tikka Masala

”Tikka” er en madlavningstradition, der stammer helt tilbage fra Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. ”Tikka” referer til små stykker af kød eller grøntsager, som marineres, puttes på et spyd og grilles i en meget varm tandoor-ovn. ”Lamb Kebab Tikka” hentyder derfor til små stykker af grillet lammekebab, mens ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som både sælges på markedet eller selv laves i de indiske hjem.

Den absolut mest kendte version af Tikka Masala er Chicken Tikka Masala med grillet kylling. I Vesten er det ikke atypisk at næsten sætte lighedstegn mellem denne ret og indisk mad generelt. Men selvom der ikke findes nogen entydig enighed om, hvor og hvordan retten er opstået, findes der noget nær en enstemmig konsensus om at retten er skabt i Storbritannien af emigranter fra Indien eller Bangladesh som et resultat af multikulturalisme og kulinarisk opfindsomhed. Selvom få mener at den stammer fra Indien, er én ting sikker: i modsætning til i Vesten, lever Tikka Masala en ganske ukendt tilværelse indenfor Indiens grænser.

Selvom retten, efter al sandsynlighed, er skabt på improvisation og held (som så meget andet), er den på få årtier blevet helt usandsynligt populær. I Storbritannien, hvor den opstod, er den så udbredt at landets daværende udenrigsminister Robin Cook i 2001 udnævnte Chicken Tikka Masala til en britisk nationalret. Cook begrundede denne uofficielle udnævnelse med at retten perfekt illustrerede, hvordan Storbritannien absorberer og tilpasser eksterne indflydelser.

Lamb Kebab Tikka Masala på Bindia-måden

Lamb Kebab Tikka Masala er derfor skabt til grillede ingredienser. Den har lidt mere bid af ingefær og spidskommen, men er samtidigt cremet og nødderig, for at tage toppen af den ellers dominerende ingefær og balancere den endelig ret. Her har vores chefkok perfekt blandet to verdener: bid og smørelse.

Vi bruger kun kød fra fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Kebab Tikka Masala, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter hakker vi kødet og ælter det sammen med krydderier som fx spidskommen, kardemommefrø og gurkemeje. Lidt i stil med den tyrkiske shish kebab, bliver den krydrerede lammefars til sidst grillet på spyd. Alt sammen gjort efter traditionelle procedurer.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Kebab Tikka Masala i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Søborg - Bangan Burtha in Søborg - Bombay Mix in Søborg - Butter Cauliflower in Søborg - Butter Cauliflower Platter in Søborg - Butter Chicken in Søborg - Butter Chicken Platter in Søborg - Butter Lamb in Søborg - Butter Lamb Platter in Søborg - Butter Paneer in Søborg - Butter Paneer Platter in Søborg - Cauliflower Biryani in Søborg - Cauliflower Jeera Masala in Søborg - Cauliflower Korma in Søborg - Cauliflower Madras in Søborg - Cauliflower Spinach in Søborg - Cauliflower Tikka Masala in Søborg - Channa Masala in Søborg - Chicken Biryani in Søborg - Chicken Jeera Masala in Søborg - Chicken Korma in Søborg - Chicken Madras in Søborg - Chicken Spinach in Søborg - Chicken Tikka Masala in Søborg - Chutneys in Søborg - Coca-Cola in Søborg - Coca-Cola Zero in Søborg - Coconut Tamarind Cauliflower in Søborg - Coconut Tamarind Chicken in Søborg - Coconut Tamarind Lamb in Søborg - Coconut Tamarind Paneer in Søborg - Garlic Nan in Søborg - Kale Salad in Søborg - Kingfisher in Søborg - Lamb Biryani in Søborg - Lamb Jeera Masala in Søborg - Lamb Korma in Søborg - Lamb Madras in Søborg - Lamb Spinach in Søborg - Lamb Tikka Masala in Søborg - Lemonade in Søborg - Mango Chutney in Søborg - Mango Lassi in Søborg - Mango Mint Smoothie in Søborg - Mattar Paneer in Søborg - Nan in Søborg - Paneer Biryani in Søborg - Paneer Jeera Masala in Søborg - Paneer Korma in Søborg - Paneer Madras in Søborg - Paneer Spinach in Søborg - Paneer Tikka Masala in Søborg - Papadums in Søborg - Paratha in Søborg - Pilaoo Rice in Søborg - Raita in Søborg - Sparkling Water in Søborg - Spinach Bhaji in Søborg - Spring Water in Søborg - Yellow Dal in Søborg