Lassi - eller Buttermilk, som inderne for det meste kalder det – er en læskende yoghurtdrik, som er meget udbredt i Inden og dets nabolande Pakistan og Nepal.
En Lassi består som udgangspunkt bare af yoghurt, vand og lidt krydderier. Den bliver enten serveret som en sød drink (”Sweet Lassi”) med sukker og/eller frugt eller som en som en saltet drink (”Salted Lassi”). Selvom vi ikke kender til så meget andet end Mango Lassi i Danmark, er det faktisk den saltede version, der er mest populær på det indiske subkontinent.
Oprindeligt kommer Buttermilk fra den væske, der bliver tilovers, når man kærner smør – og minder derfor en del om kærnemælk. Der findes derfor nogle versioner af Lassien, hvor man fokuserer på at holde drikken fed.
En iskold Lassi-drink er særdeles eftertragtet på varme dage, da den ikke kun er kølende og læskende, men samtidigt indeholder calcium og vigtige probiotika.
I Bindias Mango Lassi bruger hverken sødemidler eller fløde, som man ellers kan finde i nogle Mango Lassier. Vi bruger ikke andet end yoghurt, vand og mango. Det holder Lassien let og fremhæver den naturlige sødme, der i de indiske mangoer, som udgør 40% af vores Mango Lassi. Her har vi heller ikke sparet på noget, og bruger kun den eftertragtede Alphonso-mango, der er kendt for sin sødme og cremede tekstur.
Den syrlige yoghurt og den søde Alphonso-mango er virkeligt en undervurderet kombination!
Prøv selv vores Mango Lassi i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil her.