Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
203 kcal / 847 Kj
Fedt::
17.3 g
Heraf mættede fedtsyrer::
7.9 g
Kulhydrat::
5.5 g
Heraf sukkerarter::
4.0 g
Kostfibre::
1.4 g
Protein::
6.0 g
Salt::
0.18 g

Butter Paneer in Ørestad

Bindias Butter Paneer er en anmelderrost curry med populær frisk, umodnet ost.

Nordindiske nødder

Butter Paneer er en ret, der stammer fra Nordindien. Den anvendte curry er, som navnet indikerer, den famøse Butter-curry (eller Makhani), der efterhånden er blevet mere kendt i Vesten, end hvor den faktisk stammer fra.

I Bindia laver vi Makhanien, som man gør i de nordlige, bjergrige egne som Kashmir og Punjab, hvor Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman selv er fra.

Her spiser man typisk meget mildere mad end i Sydindien, og man bruger ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

I vores Butter Paneer har vi derfor et helt særligt fokus på nødder; især cashew.

Ligesom i vores Korma-curry, har vi udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø til vores Butter Paneer, som ikke kun tilføjer retten sunde kalorier, men samtidigt giver en lækker, cremet konsistens. Sammen med de syrlige tomater og honningen, er nøddemixet ydermere med til at give vores Butter Paneer den helt særlige sødme med de subtile nøddeagtige nuancer.

Butter Paneer på Bindia-måden

I tilberedningen af Bindias Butter Paneer findes der dog flere medvirkende faktorer til dens popularitet, bl.a. i den sofistikerede og opmærksomme tilgang til opvarmningen af Sulemans Butter-curry.

På den helt rigtige temperatur, sker der nemlig en kemisk reaktion mellem fedstoffet og tomaterne, der får smagen til at gå op i en højere enhed. Rammer man aldrig denne temperatur, opnår man slet ikke samme smag, mens man risikerer at ruinere retten totalt, hvis man går over, advarer Bindias chefkok.

Herudover skal den smages til på den helt rigtige måde. Dette sker via temperering, som er en særlig smags-manipulation, der er udbredt i Indien og dets nabolande Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka.

Ved temperering lynsteges knuste krydderier ved meget høje temperaturer. Når krydderierne rammer det brandvarme fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Bindias Butter Paneer gennemgår hele fire forskellige tempererings-faser i løbet af dens tilblivelse og vi bruger tilmed en masser krydderier, som man ikke finder i en Butter Paneer andre steder.

Mens ”Butter” er navnet på curryen, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk, som er hovedingrediensen i Butter Paneer. Denne ost er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Da paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med - som fx de syrlige tomater, den søde honning og den nøddeagtige Butter-curry.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Velbekomme!

Smag vores Butter Paneer i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Ørestad - Bangan Burtha in Ørestad - Bombay Mix in Ørestad - Butter Cauliflower in Ørestad - Butter Chicken in Ørestad - Butter Lamb in Ørestad - Butter Paneer in Ørestad - Cauliflower Biryani in Ørestad - Cauliflower Jeera Masala in Ørestad - Cauliflower Korma in Ørestad - Cauliflower Madras in Ørestad - Cauliflower Platter in Ørestad - Cauliflower Spinach in Ørestad - Cauliflower Tikka Masala in Ørestad - Channa Masala in Ørestad - Chicken Biryani in Ørestad - Chicken Jeera Masala in Ørestad - Chicken Korma in Ørestad - Chicken Madras in Ørestad - Chicken Platter in Ørestad - Chicken Spinach in Ørestad - Chicken Tikka Masala in Ørestad - Chutneys in Ørestad - Coca-Cola in Ørestad - Coca-Cola Zero in Ørestad - Coconut Tamarind Cauliflower in Ørestad - Coconut Tamarind Chicken in Ørestad - Coconut Tamarind Lamb in Ørestad - Coconut Tamarind Paneer in Ørestad - Kale Salad in Ørestad - Kingfisher in Ørestad - Lamb Biryani in Ørestad - Lamb Jeera Masala in Ørestad - Lamb Korma in Ørestad - Lamb Madras in Ørestad - Lamb Platter in Ørestad - Lamb Spinach in Ørestad - Lamb Tikka Masala in Ørestad - Lemonade in Ørestad - Mango Chutney in Ørestad - Mango Lassi in Ørestad - Mattar Paneer in Ørestad - Nan in Ørestad - Paneer Biryani in Ørestad - Paneer Jeera Masala in Ørestad - Paneer Korma in Ørestad - Paneer Madras in Ørestad - Paneer Platter in Ørestad - Paneer Spinach in Ørestad - Paneer Tikka Masala in Ørestad - Papadums in Ørestad - Paratha in Ørestad - Pilaoo Rice in Ørestad - Raita in Ørestad - Sparkling Water in Ørestad - Spinach Bhaji in Ørestad - Spring Water in Ørestad - Yellow Dal in Ørestad