Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
291 kcal / 1216 Kj
Fedt::
20.2 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.5 g
Kulhydrat::
18.2 g
Heraf sukkerarter::
1.4 g
Kostfibre::
2.7 g
Protein::
8.1 g
Salt::
0.20 g

Chicken Biryani in Charlottenlund

Chicken Biryani er blot én ud af uendeligt mange måder at lave en lækker Biryani på.

Universel og aldrig den samme

Navnet “Biryani” stammer oprindeligt fra persisk, da dette sprog var det officielle sprog i flere muslimske dynastier rundt omkring i middelalderens Indien. Og selvom der ikke er 100% enighed om rettens oprindelse, peger alt derfor på at den har muslimske rødder.

En gængs teori er at den moderne Biryani opstod ved Mogulrigets hof-køkken i løbet af dette imperies regeringstid i Nordindien. Retten er senere blevet helt utroligt udbredt i resten af Indien, særligt i syd og blandt landets muslimske befolkning.

Retten er så kendt, at den selvfølgelig har sit eget lokale præg alt efter hvor i det enorme land, man får den. Alle Biryanies har dog det til fælles, at retten er en blanding af ris og krydderier med grøntsager, nødder og/eller kød. Kort sagt, alt kan blandes til en komplet Biryani ris-ret.

Den mest kendte Biryani kommer fra Hyderabad, der er hovedstaden i staten Telangana. I midten af det 19. århundrede, blev byen kulturelt omdrejningspunkt for Indien og dets nabolande, hvilket resulterede i en blanding af mange forskellige kulinariske indflydelser samt en popularisering af Hyderabads Biryani, som er bl.a. karakteriseret ved at blive tilberedt i flere lag.

Chicken Biryani på Bindia-måden

Hos Bindia laver vi vores Biryani med et fokus på frø og nødder. I Bjergrige nordindiske stater som fx Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra, bruges der ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne. I vores Biryani har vi derfor et særligt fokus på cashew samt den rette temperering.

Sidstnævnte er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges i brandende varm ghee (eller olier, der tåler så høje temperaturer). Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Sidst, men ikke mindst, bruger vi inderfilet fra danske kyllinger, som vi først marinerer i vores helt egen marinade af bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn, og herefter griller ved meget høje temperaturer, så kødet ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Biryani i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Charlottenlund - Bangan Burtha in Charlottenlund - Bombay Mix in Charlottenlund - Butter Cauliflower in Charlottenlund - Butter Chicken in Charlottenlund - Butter Lamb in Charlottenlund - Butter Paneer in Charlottenlund - Cauliflower Biryani in Charlottenlund - Cauliflower Jeera Masala in Charlottenlund - Cauliflower Korma in Charlottenlund - Cauliflower Madras in Charlottenlund - Cauliflower Platter in Charlottenlund - Cauliflower Spinach in Charlottenlund - Cauliflower Tikka Masala in Charlottenlund - Channa Masala in Charlottenlund - Chicken Biryani in Charlottenlund - Chicken Jeera Masala in Charlottenlund - Chicken Korma in Charlottenlund - Chicken Madras in Charlottenlund - Chicken Platter in Charlottenlund - Chicken Spinach in Charlottenlund - Chicken Tikka Masala in Charlottenlund - Chutneys in Charlottenlund - Coca-Cola in Charlottenlund - Coca-Cola Zero in Charlottenlund - Coconut Tamarind Cauliflower in Charlottenlund - Coconut Tamarind Chicken in Charlottenlund - Coconut Tamarind Lamb in Charlottenlund - Coconut Tamarind Paneer in Charlottenlund - Garlic Nan in Charlottenlund - Kale Salad in Charlottenlund - Kingfisher in Charlottenlund - Lamb Biryani in Charlottenlund - Lamb Jeera Masala in Charlottenlund - Lamb Korma in Charlottenlund - Lamb Madras in Charlottenlund - Lamb Platter in Charlottenlund - Lamb Spinach in Charlottenlund - Lamb Tikka Masala in Charlottenlund - Lemonade in Charlottenlund - Mango Chutney in Charlottenlund - Mango Lassi in Charlottenlund - Mattar Paneer in Charlottenlund - Nan in Charlottenlund - Paneer Biryani in Charlottenlund - Paneer Jeera Masala in Charlottenlund - Paneer Korma in Charlottenlund - Paneer Madras in Charlottenlund - Paneer Platter in Charlottenlund - Paneer Spinach in Charlottenlund - Paneer Tikka Masala in Charlottenlund - Papadums in Charlottenlund - Paratha in Charlottenlund - Pilaoo Rice in Charlottenlund - Raita in Charlottenlund - Sparkling Water in Charlottenlund - Spinach Bhaji in Charlottenlund - Spring Water in Charlottenlund - Yellow Dal in Charlottenlund