Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
12.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.8 g
Kulhydrat::
16.2 g
Heraf sukkerarter::
2.2 g
Kostfibre::
0.9 g
Protein::
4.3 g
Salt::
0.22 g

Lamb Platter in Søllerød

”Lamb Platter” (groft sagt ”lamme-tallerken” på engelsk) er en reference til sydindisk madkultur, hvor en stor tallerken (en såkaldt ”thali”) med forskellige små retter er et udbredt fænomen. I Sydindien har man generelt et mere simpelt køkken og det er derfor normalt at servere en større tallerken med flere simple ting på. Bindias Platters er inspireret af denne sydindiske tradition.

I Nordindien, hvor Bindias grundlægger og chefkok Amer Suleman selv er fra, er det omvendt kutyme at invitere sine gæster på noget, der mere minder om en buffet, hvor alt maden ligger i midten af det opdækkede bord, og alle bare tager det, de har lyst til.

”Det er en luksus og en tradition, som godt kan overraske en del vesterlændinge”, siger Amer Suleman. Bindias Platters er derfor en måde at samle lidt forskelligt på én tallerken, for både at gøre det mere simpelt, billigt og forståeligt for især den vestlige gæst.

Lamb Platter på Bindia-måden

På vores Lamb Platter serveres vores famøse Butter curry med mørt new zealandsk lam og aromatiske basmatiris.

Bindias Butter-curry gennemgår hele fire forskellige tilsmagnings-faser (en indisk kogekunst kaldet temperering (eller tarka)) i løbet af dens tilblivelse, og vi bruger tilmed en masse krydderier, som man ikke finder i en Butter-curry andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Platter, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedure.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Platter i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Søllerød - Bangan Burtha in Søllerød - Bombay Mix in Søllerød - Butter Cauliflower in Søllerød - Butter Chicken in Søllerød - Butter Lamb in Søllerød - Butter Paneer in Søllerød - Cauliflower Biryani in Søllerød - Cauliflower Jeera Masala in Søllerød - Cauliflower Korma in Søllerød - Cauliflower Madras in Søllerød - Cauliflower Platter in Søllerød - Cauliflower Spinach in Søllerød - Cauliflower Tikka Masala in Søllerød - Channa Masala in Søllerød - Chicken Biryani in Søllerød - Chicken Jeera Masala in Søllerød - Chicken Korma in Søllerød - Chicken Madras in Søllerød - Chicken Platter in Søllerød - Chicken Spinach in Søllerød - Chicken Tikka Masala in Søllerød - Chutneys in Søllerød - Coca-Cola in Søllerød - Coca-Cola Zero in Søllerød - Coconut Tamarind Cauliflower in Søllerød - Coconut Tamarind Chicken in Søllerød - Coconut Tamarind Lamb in Søllerød - Coconut Tamarind Paneer in Søllerød - Garlic Nan in Søllerød - Kale Salad in Søllerød - Kingfisher in Søllerød - Lamb Biryani in Søllerød - Lamb Jeera Masala in Søllerød - Lamb Korma in Søllerød - Lamb Madras in Søllerød - Lamb Platter in Søllerød - Lamb Spinach in Søllerød - Lamb Tikka Masala in Søllerød - Lemonade in Søllerød - Mango Chutney in Søllerød - Mango Lassi in Søllerød - Mattar Paneer in Søllerød - Nan in Søllerød - Paneer Biryani in Søllerød - Paneer Jeera Masala in Søllerød - Paneer Korma in Søllerød - Paneer Madras in Søllerød - Paneer Platter in Søllerød - Paneer Spinach in Søllerød - Paneer Tikka Masala in Søllerød - Papadums in Søllerød - Paratha in Søllerød - Pilaoo Rice in Søllerød - Raita in Søllerød - Sparkling Water in Søllerød - Spinach Bhaji in Søllerød - Spring Water in Søllerød - Yellow Dal in Søllerød