Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
230 kcal / 960 Kj
Fedt::
20.8 g
Heraf mættede fedtsyrer::
6.1 g
Kulhydrat::
5.0 g
Heraf sukkerarter::
2.7 g
Kostfibre::
1.9 g
Protein::
5.5 g
Salt::
0.29 g

Lamb Tikka Masala in Sydhavn

Lamb Tikka Masala balancerer elegant mellem cremet og nøddeagtig med bid af ingefær og spidskommen samt lækkert og mørt newzealandsk lammekød.

Den migrerende Tikka Masala

”Tikka” er en madlavningstradition, der stammer helt tilbage fra Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. ”Tikka” referer til små stykker af kød eller grøntsager, som marineres, puttes på et spyd og grilles i en meget varm tandoor-ovn. ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som både sælges på markedet eller selv laves i de indiske hjem.

Den absolut mest kendte version af Tikka Masala er Chicken Tikka Masala med grillet kylling. I Vesten er det ikke atypisk at næsten sætte lighedstegn mellem denne ret og indisk mad generelt. Men selvom der ikke findes nogen entydig enighed om, hvor og hvordan retten er opstået, findes der noget nær en enstemmig konsensus om at retten er skabt i Storbritannien af emigranter fra Indien eller Bangladesh som et resultat af multikulturalisme og kulinarisk opfindsomhed. Selvom få mener at den stammer fra Indien, er én ting sikker: i modsætning til i Vesten, lever Tikka Masala en ganske ukendt tilværelse indenfor Indiens grænser.

Selvom retten, efter al sandsynlighed, er skabt på improvisation og held (som så meget andet), er den på få årtier blevet helt usandsynligt populær. I Storbritannien, hvor den opstod, er den så udbredt at landets daværende udenrigsminister Robin Cook i 2001 udnævnte Chicken Tikka Masala til en britisk nationalret. Cook begrundede denne uofficielle udnævnelse med at retten perfekt illustrerede, hvordan Storbritannien absorberer og tilpasser eksterne indflydelser.

Lamb Tikka Masala på Bindia-måden

Lamb Tikka Masala er derfor skabt til grillede ingredienser. Den har lidt mere bid af ingefær og spidskommen, men er samtidigt cremet og nødderig, for at tage toppen af den ellers dominerende ingefær og balancere den endelig ret. Her har vores chefkok perfekt blandet to verdener: bid og smørelse.

Vi bruger kun kød fra fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Tikka Masala, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedurer.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Tikka Masala i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Sydhavn - Bangan Burtha in Sydhavn - Bombay Mix in Sydhavn - Butter Cauliflower in Sydhavn - Butter Chicken in Sydhavn - Butter Lamb in Sydhavn - Butter Paneer in Sydhavn - Cauliflower Biryani in Sydhavn - Cauliflower Jeera Masala in Sydhavn - Cauliflower Korma in Sydhavn - Cauliflower Madras in Sydhavn - Cauliflower Platter in Sydhavn - Cauliflower Spinach in Sydhavn - Cauliflower Tikka Masala in Sydhavn - Channa Masala in Sydhavn - Chicken Biryani in Sydhavn - Chicken Jeera Masala in Sydhavn - Chicken Korma in Sydhavn - Chicken Madras in Sydhavn - Chicken Platter in Sydhavn - Chicken Spinach in Sydhavn - Chicken Tikka Masala in Sydhavn - Chutneys in Sydhavn - Coca-Cola in Sydhavn - Coca-Cola Zero in Sydhavn - Coconut Tamarind Cauliflower in Sydhavn - Coconut Tamarind Chicken in Sydhavn - Coconut Tamarind Lamb in Sydhavn - Coconut Tamarind Paneer in Sydhavn - Kale Salad in Sydhavn - Kingfisher in Sydhavn - Lamb Biryani in Sydhavn - Lamb Jeera Masala in Sydhavn - Lamb Korma in Sydhavn - Lamb Madras in Sydhavn - Lamb Platter in Sydhavn - Lamb Spinach in Sydhavn - Lamb Tikka Masala in Sydhavn - Lemonade in Sydhavn - Mango Chutney in Sydhavn - Mango Lassi in Sydhavn - Mattar Paneer in Sydhavn - Nan in Sydhavn - Paneer Biryani in Sydhavn - Paneer Jeera Masala in Sydhavn - Paneer Korma in Sydhavn - Paneer Madras in Sydhavn - Paneer Platter in Sydhavn - Paneer Spinach in Sydhavn - Paneer Tikka Masala in Sydhavn - Papadums in Sydhavn - Paratha in Sydhavn - Pilaoo Rice in Sydhavn - Raita in Sydhavn - Sparkling Water in Sydhavn - Spinach Bhaji in Sydhavn - Spring Water in Sydhavn - Yellow Dal in Sydhavn