Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
291 kcal / 1216 Kj
Fedt::
20.2 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.5 g
Kulhydrat::
18.2 g
Heraf sukkerarter::
1.4 g
Kostfibre::
2.7 g
Protein::
8.1 g
Salt::
0.20 g

Chicken Biryani in Husum

Chicken Biryani er blot én ud af uendeligt mange måder at lave en lækker Biryani på.

Universel og aldrig den samme

Navnet “Biryani” stammer oprindeligt fra persisk, da dette sprog var det officielle sprog i flere muslimske dynastier rundt omkring i middelalderens Indien. Og selvom der ikke er 100% enighed om rettens oprindelse, peger alt derfor på at den har muslimske rødder.

En gængs teori er at den moderne Biryani opstod ved Mogulrigets hof-køkken i løbet af dette imperies regeringstid i Nordindien. Retten er senere blevet helt utroligt udbredt i resten af Indien, særligt i syd og blandt landets muslimske befolkning.

Retten er så kendt, at den selvfølgelig har sit eget lokale præg alt efter hvor i det enorme land, man får den. Alle Biryanies har dog det til fælles, at retten er en blanding af ris og krydderier med grøntsager, nødder og/eller kød. Kort sagt, alt kan blandes til en komplet Biryani ris-ret.

Den mest kendte Biryani kommer fra Hyderabad, der er hovedstaden i staten Telangana. I midten af det 19. århundrede, blev byen kulturelt omdrejningspunkt for Indien og dets nabolande, hvilket resulterede i en blanding af mange forskellige kulinariske indflydelser samt en popularisering af Hyderabads Biryani, som er bl.a. karakteriseret ved at blive tilberedt i flere lag.

Chicken Biryani på Bindia-måden

Hos Bindia laver vi vores Biryani med et fokus på frø og nødder. I Bjergrige nordindiske stater som fx Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra, bruges der ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne. I vores Biryani har vi derfor et særligt fokus på cashew samt den rette temperering.

Sidstnævnte er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges i brandende varm ghee (eller olier, der tåler så høje temperaturer). Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Sidst, men ikke mindst, bruger vi inderfilet fra danske kyllinger, som vi først marinerer i vores helt egen marinade af bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn, og herefter griller ved meget høje temperaturer, så kødet ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Biryani i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Husum - Bangan Burtha in Husum - Bombay Mix in Husum - Butter Cauliflower in Husum - Butter Chicken in Husum - Butter Lamb in Husum - Butter Paneer in Husum - Cauliflower Biryani in Husum - Cauliflower Jeera Masala in Husum - Cauliflower Korma in Husum - Cauliflower Madras in Husum - Cauliflower Platter in Husum - Cauliflower Spinach in Husum - Cauliflower Tikka Masala in Husum - Channa Masala in Husum - Chicken Biryani in Husum - Chicken Jeera Masala in Husum - Chicken Korma in Husum - Chicken Madras in Husum - Chicken Platter in Husum - Chicken Spinach in Husum - Chicken Tikka Masala in Husum - Chutneys in Husum - Coca-Cola in Husum - Coca-Cola Zero in Husum - Coconut Tamarind Cauliflower in Husum - Coconut Tamarind Chicken in Husum - Coconut Tamarind Lamb in Husum - Coconut Tamarind Paneer in Husum - Kale Salad in Husum - Kingfisher in Husum - Lamb Biryani in Husum - Lamb Jeera Masala in Husum - Lamb Korma in Husum - Lamb Madras in Husum - Lamb Platter in Husum - Lamb Spinach in Husum - Lamb Tikka Masala in Husum - Lemonade in Husum - Mango Chutney in Husum - Mango Lassi in Husum - Mattar Paneer in Husum - Nan in Husum - Paneer Biryani in Husum - Paneer Jeera Masala in Husum - Paneer Korma in Husum - Paneer Madras in Husum - Paneer Platter in Husum - Paneer Spinach in Husum - Paneer Tikka Masala in Husum - Papadums in Husum - Paratha in Husum - Pilaoo Rice in Husum - Raita in Husum - Sparkling Water in Husum - Spinach Bhaji in Husum - Spring Water in Husum - Yellow Dal in Husum