Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
230 kcal / 960 Kj
Fedt::
20.8 g
Heraf mættede fedtsyrer::
6.1 g
Kulhydrat::
5.0 g
Heraf sukkerarter::
2.7 g
Kostfibre::
1.9 g
Protein::
5.5 g
Salt::
0.29 g

Lamb Tikka Masala in Tårnby

Lamb Tikka Masala balancerer elegant mellem cremet og nøddeagtig med bid af ingefær og spidskommen samt lækkert og mørt newzealandsk lammekød.

Den migrerende Tikka Masala

”Tikka” er en madlavningstradition, der stammer helt tilbage fra Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. ”Tikka” referer til små stykker af kød eller grøntsager, som marineres, puttes på et spyd og grilles i en meget varm tandoor-ovn. ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som både sælges på markedet eller selv laves i de indiske hjem.

Den absolut mest kendte version af Tikka Masala er Chicken Tikka Masala med grillet kylling. I Vesten er det ikke atypisk at næsten sætte lighedstegn mellem denne ret og indisk mad generelt. Men selvom der ikke findes nogen entydig enighed om, hvor og hvordan retten er opstået, findes der noget nær en enstemmig konsensus om at retten er skabt i Storbritannien af emigranter fra Indien eller Bangladesh som et resultat af multikulturalisme og kulinarisk opfindsomhed. Selvom få mener at den stammer fra Indien, er én ting sikker: i modsætning til i Vesten, lever Tikka Masala en ganske ukendt tilværelse indenfor Indiens grænser.

Selvom retten, efter al sandsynlighed, er skabt på improvisation og held (som så meget andet), er den på få årtier blevet helt usandsynligt populær. I Storbritannien, hvor den opstod, er den så udbredt at landets daværende udenrigsminister Robin Cook i 2001 udnævnte Chicken Tikka Masala til en britisk nationalret. Cook begrundede denne uofficielle udnævnelse med at retten perfekt illustrerede, hvordan Storbritannien absorberer og tilpasser eksterne indflydelser.

Lamb Tikka Masala på Bindia-måden

Lamb Tikka Masala er derfor skabt til grillede ingredienser. Den har lidt mere bid af ingefær og spidskommen, men er samtidigt cremet og nødderig, for at tage toppen af den ellers dominerende ingefær og balancere den endelig ret. Her har vores chefkok perfekt blandet to verdener: bid og smørelse.

Vi bruger kun kød fra fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Tikka Masala, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedurer.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Tikka Masala i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Tårnby - Bangan Burtha in Tårnby - Bombay Mix in Tårnby - Butter Cauliflower in Tårnby - Butter Chicken in Tårnby - Butter Lamb in Tårnby - Butter Paneer in Tårnby - Cauliflower Biryani in Tårnby - Cauliflower Jeera Masala in Tårnby - Cauliflower Korma in Tårnby - Cauliflower Madras in Tårnby - Cauliflower Platter in Tårnby - Cauliflower Spinach in Tårnby - Cauliflower Tikka Masala in Tårnby - Channa Masala in Tårnby - Chicken Biryani in Tårnby - Chicken Jeera Masala in Tårnby - Chicken Korma in Tårnby - Chicken Madras in Tårnby - Chicken Platter in Tårnby - Chicken Spinach in Tårnby - Chicken Tikka Masala in Tårnby - Chutneys in Tårnby - Coca-Cola in Tårnby - Coca-Cola Zero in Tårnby - Coconut Tamarind Cauliflower in Tårnby - Coconut Tamarind Chicken in Tårnby - Coconut Tamarind Lamb in Tårnby - Coconut Tamarind Paneer in Tårnby - Garlic Nan in Tårnby - Kale Salad in Tårnby - Kingfisher in Tårnby - Lamb Biryani in Tårnby - Lamb Jeera Masala in Tårnby - Lamb Korma in Tårnby - Lamb Madras in Tårnby - Lamb Platter in Tårnby - Lamb Spinach in Tårnby - Lamb Tikka Masala in Tårnby - Lemonade in Tårnby - Mango Chutney in Tårnby - Mango Lassi in Tårnby - Mango Mint Smoothie in Tårnby - Mattar Paneer in Tårnby - Nan in Tårnby - Paneer Biryani in Tårnby - Paneer Jeera Masala in Tårnby - Paneer Korma in Tårnby - Paneer Madras in Tårnby - Paneer Platter in Tårnby - Paneer Spinach in Tårnby - Paneer Tikka Masala in Tårnby - Papadums in Tårnby - Paratha in Tårnby - Pilaoo Rice in Tårnby - Raita in Tårnby - Sparkling Water in Tårnby - Spinach Bhaji in Tårnby - Spring Water in Tårnby - Yellow Dal in Tårnby