Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
148 kcal / 618 Kj
Fedt::
11.1 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.4 g
Kulhydrat::
5.3 g
Heraf sukkerarter::
1.4 g
Kostfibre::
2.0 g
Protein::
6.5 g
Salt::
0.23 g

Coconut Tamarind Chicken in Gentofte

Bindias Coconut Tamarind Chicken er en ægte hjemmelavet kulinarisk opfindelse, som du kun finder hos Bindia. Coconut Tamarind Chicken er et eksperiment i indisk madlavning og en måde at fusionere nord og syd på. 100% Bindias egen, men vi synes at alle skal prøve den.

Nordlig sødme

At prøve at sige noget entydigt om indisk mad, er nærmest en umulig opgave. I Indien er der nemlig lige så mange køkkener og kulinariske traditioner, som der er regioner, hvilket skyldes landets store diversitet i klima, landbrug, lokale skikke og ingredienser.

I det nordlige Indien i de bjergrige områder ved Himalaya, hvor Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman selv er fra, er der fx tradition for at bruge et mix af nødder, frø og kerner som en central del af curry-tilberedningen. Dette gør både curryen cremet og sødlig og tilføjer en masse sunde og nærende kalorier, som er essentielle i disse koldere egne. Eksempler på ægte nøddefyldte, nordindske retter inkluderer vores anmelderroste Butter Chicken eller Bindias cremede Korma-curry

Sydlig inspiration

I Sydindien finder man derimod ofte meget stærke curries som den tomat-baserede Madras Curry, der er det stærkeste, vi har på menukortet hos Bindia. I flere sydindiske stater, er der mange religiøse og spirituelle fællesskaber, som ikke spiser kød. Den nok ’strengeste’ diæt finder man hos tilhørerne af Jain-religionen. Her forbydes ikke kun kød, fisk, æg samt andre animalske produkter, men også rodfrugter, hvilket derfor ekskluderer mange hyppigt anvendte ingredienser i det indiske køkken som gurkemeje, ingefær, hvidløg og løg. Sidstnævnte er noget nær et grundelement i det nordindiske køkken.

Selvom det langt fra er flertallet, der tilhører denne religiøse minoritet, har deres ældgamle forskrifter haft stor indflydelse på mange regionale køkkener. Derfor fokuserer det sydindiske køkken på ingredienser som tomater, kokos, tamarind, sennepsfrø, sennepsblade og karryblade.

”Jeg er meget inspireret af det Sydindiske køkken, særligt ingredienser som kokos og tamarind”, fortæller Amer Suleman. ”Smagen såvel som sundheden, der ligger i kokos og tamarind er virkeligt fascinerende for en nysgerrig kok. Så inspirationen til Coconut Tamarind var simpelthen tanken ”mon ikke jeg kan lave en god curry ud af de her?””

Coconut Tamarind Chicken på Bindia-måden

Med få simple og lækre ingredienser, er det kokos og tamarind, der er i fokus. De står for et spændende smagsspil, da tamarinden både har et surt og sødt spil i sig, mens kokos giver en fyldighed og rigdom i sin friske og fede smag.

På den ene side af Bindia-spektret finder man de milde nordindiske Korma- og Butter-curries, mens man i den anden ende af spektret, finder den stærke sydindiske Madras-curry.

Coconut Tamarind Chicken er mere balanceret. Den har samme smagsunivers som Madras-curryen, men uden samme intensitet eller mængde chili og sennepsfrø. Den kan måske endda ses som ”Sydindien for begyndere” - halvstærk men med søde indiske toner.

Kyllingen i vores Coconut Tamarind Chicken består inderfilet fra danske kyllinger, som vi først marinerer i vores helt egen marinade af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Velbekomme!

Smag vores Coconut Tamarind Chicken i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Gentofte - Bangan Burtha in Gentofte - Bombay Mix in Gentofte - Butter Cauliflower in Gentofte - Butter Chicken in Gentofte - Butter Lamb in Gentofte - Butter Paneer in Gentofte - Cauliflower Biryani in Gentofte - Cauliflower Jeera Masala in Gentofte - Cauliflower Korma in Gentofte - Cauliflower Madras in Gentofte - Cauliflower Platter in Gentofte - Cauliflower Spinach in Gentofte - Cauliflower Tikka Masala in Gentofte - Channa Masala in Gentofte - Chicken Biryani in Gentofte - Chicken Jeera Masala in Gentofte - Chicken Korma in Gentofte - Chicken Madras in Gentofte - Chicken Platter in Gentofte - Chicken Spinach in Gentofte - Chicken Tikka Masala in Gentofte - Chutneys in Gentofte - Coca-Cola in Gentofte - Coca-Cola Zero in Gentofte - Coconut Tamarind Cauliflower in Gentofte - Coconut Tamarind Chicken in Gentofte - Coconut Tamarind Lamb in Gentofte - Coconut Tamarind Paneer in Gentofte - Kale Salad in Gentofte - Kingfisher in Gentofte - Lamb Biryani in Gentofte - Lamb Jeera Masala in Gentofte - Lamb Korma in Gentofte - Lamb Madras in Gentofte - Lamb Platter in Gentofte - Lamb Spinach in Gentofte - Lamb Tikka Masala in Gentofte - Lemonade in Gentofte - Mango Chutney in Gentofte - Mango Lassi in Gentofte - Mattar Paneer in Gentofte - Nan in Gentofte - Paneer Biryani in Gentofte - Paneer Jeera Masala in Gentofte - Paneer Korma in Gentofte - Paneer Madras in Gentofte - Paneer Platter in Gentofte - Paneer Spinach in Gentofte - Paneer Tikka Masala in Gentofte - Papadums in Gentofte - Paratha in Gentofte - Pilaoo Rice in Gentofte - Raita in Gentofte - Sparkling Water in Gentofte - Spinach Bhaji in Gentofte - Spring Water in Gentofte - Yellow Dal in Gentofte