Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
80 kcal / 334 Kj
Fedt::
5.8 g
Heraf mættede fedtsyrer::
0.8 g
Kulhydrat::
4.3 g
Heraf sukkerarter::
3.2 g
Kostfibre::
2.6 g
Protein::
1.4 g
Salt::
0.15 g

Bangan Burtha in Kongens Lyngby

Bindias Bangan Burtha er en indisk tandoor-klassiker lavet fra bunden og på traditionel vis.

En multi-ovn

”Bangan” betyder aubergine og ”Burtha” refererer til mad tilberedt i ovn - nærmere betegnet en tandoor-ovn.

En rigtig gammeldags tandoor-ovn er mere eller mindre et stort hul i jorden med vægge af ler og brændende kul eller træ i bunden, der kan skabe varmegrader på op til næsten 500°C.

En tandoor har flere funktioner til forskellige typer af mad: man kan fx grille kød eller grøntsager på syd (a la shish kebab) eller man kan presse en naan-dej fast til ovnenes brandvarme vægge, hvor den kan sidde og bage sig selv til man piller den af væggen igen.

Tandoor-mad tilberedes via eksponering for en række processer som fx den grillende varme fra den levende ild, varmluft-bagning og røgning. En tandoor giver derfor maden en helt særlig smag, som hverken er decideret bagt eller grillet.

Barndommens tandoor

Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman erindrer tandoorens helt centrale plads i sin barndom i Punjab - både som kulinarisk schweizerkniv og socialt omdrejningspunkt.

Man tog sin egen dej og anden tandoor-klar mad med ned til den lokale tandoor-ovn, hvor man betalte ovnens ejer for at tilberede det efter alle kunstens regler. Her mødtes man med familie, venner og andre lokale, mens børnene legede og tandooren bagte.

En gammeldags tandoor var derfor ofte tændt hele dagen og kunne være lidt af et tilløbsstykke.


”Bangan Burtha var især noget vi spiste meget om sommeren”, fortæller Amer Suleman. Ligesom andre madvarer, tager man sine auberginer med ned til den lokale tandoor, hvor de bliver gemt nede i asken ved siden af den brændende ild. Her ligger de i op til et par timer, mens auberginekødet nærmest koger inden bag ved den beskyttende skræl. Herefter tages de ud, den brændte skræl fjernes og indmaden moses; og så har man faktisk essensen af Bangan Burtha.

Det moste auberginekød kan bruges på mange måder, fx som hovedingrediensen i en curry (indisk sovs/gryderet) eller det kan blandes med bl.a. løg, peberfrugt, koriander og chili i en yoghurt som en sund, lækker og kølig sommer-salat.

Bangan Burtha på Bindia måden

Hos Bindia laver vi Bangan Burtha fra bunden: vi bruger vi friske auberginer, som vi varmer i ovnen, hvorefter vi fjerner den brændte skræl og moser det kogte auberginekød, som vi blander med en passende Jeera Masala-curry og masser af løg og ingefær.

Nærmest alle Indiens større religioner som Hinduismen, Buddhismen, Sikhismen og Jainismen samt verdens ældste medicinsystem Ayurveda enten advokerer for en kødfri kost eller direkte forbyder kødforbrug.

Hos Bindia er det derfor muligt at få samtlige af vores lækre curries i en vegetarisk version – i tillæg til vores 8 vegetariske og veganske retter som denne veganske Bangan Burtha.

Velbekomme!

Smag vores Bang Burtha i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og  Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Kongens Lyngby - Bangan Burtha in Kongens Lyngby - Bombay Mix in Kongens Lyngby - Butter Cauliflower in Kongens Lyngby - Butter Chicken in Kongens Lyngby - Butter Lamb in Kongens Lyngby - Butter Paneer in Kongens Lyngby - Cauliflower Biryani in Kongens Lyngby - Cauliflower Jeera Masala in Kongens Lyngby - Cauliflower Korma in Kongens Lyngby - Cauliflower Madras in Kongens Lyngby - Cauliflower Platter in Kongens Lyngby - Cauliflower Spinach in Kongens Lyngby - Cauliflower Tikka Masala in Kongens Lyngby - Channa Masala in Kongens Lyngby - Chicken Biryani in Kongens Lyngby - Chicken Jeera Masala in Kongens Lyngby - Chicken Korma in Kongens Lyngby - Chicken Madras in Kongens Lyngby - Chicken Platter in Kongens Lyngby - Chicken Spinach in Kongens Lyngby - Chicken Tikka Masala in Kongens Lyngby - Chutneys in Kongens Lyngby - Coca-Cola in Kongens Lyngby - Coca-Cola Zero in Kongens Lyngby - Coconut Tamarind Cauliflower in Kongens Lyngby - Coconut Tamarind Chicken in Kongens Lyngby - Coconut Tamarind Lamb in Kongens Lyngby - Coconut Tamarind Paneer in Kongens Lyngby - Kale Salad in Kongens Lyngby - Kingfisher in Kongens Lyngby - Lamb Biryani in Kongens Lyngby - Lamb Jeera Masala in Kongens Lyngby - Lamb Korma in Kongens Lyngby - Lamb Madras in Kongens Lyngby - Lamb Platter in Kongens Lyngby - Lamb Spinach in Kongens Lyngby - Lamb Tikka Masala in Kongens Lyngby - Lemonade in Kongens Lyngby - Mango Chutney in Kongens Lyngby - Mango Lassi in Kongens Lyngby - Mattar Paneer in Kongens Lyngby - Nan in Kongens Lyngby - Paneer Biryani in Kongens Lyngby - Paneer Jeera Masala in Kongens Lyngby - Paneer Korma in Kongens Lyngby - Paneer Madras in Kongens Lyngby - Paneer Platter in Kongens Lyngby - Paneer Spinach in Kongens Lyngby - Paneer Tikka Masala in Kongens Lyngby - Papadums in Kongens Lyngby - Paratha in Kongens Lyngby - Pilaoo Rice in Kongens Lyngby - Raita in Kongens Lyngby - Sparkling Water in Kongens Lyngby - Spinach Bhaji in Kongens Lyngby - Spring Water in Kongens Lyngby - Yellow Dal in Kongens Lyngby