Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
176 kcal / 734 Kj
Fedt::
4.4 g
Heraf mættede fedtsyrer::
0.7 g
Kulhydrat::
29.8 g
Heraf sukkerarter::
0.0 g
Kostfibre::
0.0 g
Protein::
3.2 g
Salt::
0.20 g

Pilaoo Rice in Teglholmen

Der er ikke nogen entydighed enighed omkring præcist hvor Pilao (eller Pilav) opstod, selvom flere peger på enten Persien eller Indien. Det er en tilberedningsmetode, der har nået vidt omkring og kan ses steder som Balkan, Central- og Sydasien, Mellemøsten, Østafrika, Sydamerika til det Caribiske Øhav, men stadigvæk med meget ens-klingende navne som fx Pilao eller Pilaf. Denne tilberedningsmetode har inspireret retter som den spanske paella eller den sydasiatiske Biryani.

Selvom alle lande og egne har deres egen tilgang til Pilao, er det typisk en ret, hvor ris koges i en bouillon og blandes med kød eller grøntsager. Da vores Pilao fungerer som tilbehør til vores mad, har den hverken kød eller grøntsager, hvilket selvfølgelig er en anelse atypisk. Det der gør det til en Pilao ligger i vores tilberedning af risene.

Pilao på Bindia-måden

Til forberedelse af vores bouillon, laver vi først en temperering med ’varme’ krydderier som kanel, nelikke, spidskommen, stor kardemomme, stjerneanis og lauerbærblade. En temperering er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges separat ved brandvarme temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Ved at hælde vand i tempereringen, får vi den bouillon, som vi koger vores basmati-ris i. Til sidst giver vi, traditionen tro, vores Pilao lidt safran til at give risene det sidste touch og den klassiske Pilao-farve.

Velbekomme!

Smag vores Pilao i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Teglholmen - Bangan Burtha in Teglholmen - Bombay Mix in Teglholmen - Butter Cauliflower in Teglholmen - Butter Chicken in Teglholmen - Butter Lamb in Teglholmen - Butter Paneer in Teglholmen - Cauliflower Biryani in Teglholmen - Cauliflower Jeera Masala in Teglholmen - Cauliflower Korma in Teglholmen - Cauliflower Madras in Teglholmen - Cauliflower Platter in Teglholmen - Cauliflower Spinach in Teglholmen - Cauliflower Tikka Masala in Teglholmen - Channa Masala in Teglholmen - Chicken Biryani in Teglholmen - Chicken Jeera Masala in Teglholmen - Chicken Korma in Teglholmen - Chicken Madras in Teglholmen - Chicken Platter in Teglholmen - Chicken Spinach in Teglholmen - Chicken Tikka Masala in Teglholmen - Chutneys in Teglholmen - Coca-Cola in Teglholmen - Coca-Cola Zero in Teglholmen - Coconut Tamarind Cauliflower in Teglholmen - Coconut Tamarind Chicken in Teglholmen - Coconut Tamarind Lamb in Teglholmen - Coconut Tamarind Paneer in Teglholmen - Kale Salad in Teglholmen - Kingfisher in Teglholmen - Lamb Biryani in Teglholmen - Lamb Jeera Masala in Teglholmen - Lamb Korma in Teglholmen - Lamb Madras in Teglholmen - Lamb Platter in Teglholmen - Lamb Spinach in Teglholmen - Lamb Tikka Masala in Teglholmen - Lemonade in Teglholmen - Mango Chutney in Teglholmen - Mango Lassi in Teglholmen - Mattar Paneer in Teglholmen - Nan in Teglholmen - Paneer Biryani in Teglholmen - Paneer Jeera Masala in Teglholmen - Paneer Korma in Teglholmen - Paneer Madras in Teglholmen - Paneer Platter in Teglholmen - Paneer Spinach in Teglholmen - Paneer Tikka Masala in Teglholmen - Papadums in Teglholmen - Paratha in Teglholmen - Pilaoo Rice in Teglholmen - Raita in Teglholmen - Sparkling Water in Teglholmen - Spinach Bhaji in Teglholmen - Spring Water in Teglholmen - Yellow Dal in Teglholmen