Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
313 kcal / 1310 Kj
Fedt::
22.9 g
Heraf mættede fedtsyrer::
4.3 g
Kulhydrat::
18.4 g
Heraf sukkerarter::
1.5 g
Kostfibre::
2.9 g
Protein::
7.2 g
Salt::
0.24 g

Lamb Biryani in Sundbyvester

Lamb Biryani er blot én ud af uendeligt mange måder at lave en lækker Biryani på.

Universal og aldrig den samme

Navnet “Biryani” stammer oprindeligt fra persisk, da dette sprog var det officielle sprog i flere muslimske dynastier rundt omkring i middelalderens Indien. Og selvom der ikke er 100% enighed om rettens oprindelse, peger alt derfor på at den har muslimske rødder.

En gængs teori er at den moderne Biryani opstod ved Mogulrigets hof-køkken i løbet af dette imperies regeringstid i Nordindien. Retten er senere blevet helt utroligt udbredt i resten af Indien, særligt i syd og blandt landets muslimske befolkning.

Retten er så kendt, at den selvfølgelig har sit eget lokale præg alt efter hvor i det enorme land, man får den. Alle Biryanies har dog det til fælles, at retten er en blanding af ris og krydderier med grøntsager, nødder og/eller kød. Kort sagt, alt kan blandes til en komplet Biryani ris-ret.

Den mest kendte Biryani kommer fra Hyderabad, der er hovedstaden i staten Telangana. I midten af det 19. århundrede, blev byen kulturelt omdrejningspunkt for Indien og dets nabolande, hvilket resulterede i en blanding af mange forskellige kulinariske indflydelser samt en popularisering af Hyderabads Biryani, som er bl.a. karakteriseret ved at blive tilberedt i flere lag.

Lamb Biryani på Bindia-måden

Hos Bindia laver vi vores Lamb Biryani med et fokus på frø og nødder. I Bjergrige nordindiske stater som fx Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra, bruges der ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne. I vores Lamb Biryani har vi derfor et særligt fokus på cashew samt den rette temperering.

Sidstnævnte er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges ved meget høje temperaturer. Når krydderierne rammer det brandvarme fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Biryani, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedure.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Biryani i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Sundbyvester - Bangan Burtha in Sundbyvester - Bombay Mix in Sundbyvester - Butter Cauliflower in Sundbyvester - Butter Chicken in Sundbyvester - Butter Lamb in Sundbyvester - Butter Paneer in Sundbyvester - Cauliflower Biryani in Sundbyvester - Cauliflower Jeera Masala in Sundbyvester - Cauliflower Korma in Sundbyvester - Cauliflower Madras in Sundbyvester - Cauliflower Platter in Sundbyvester - Cauliflower Spinach in Sundbyvester - Cauliflower Tikka Masala in Sundbyvester - Channa Masala in Sundbyvester - Chicken Biryani in Sundbyvester - Chicken Jeera Masala in Sundbyvester - Chicken Korma in Sundbyvester - Chicken Madras in Sundbyvester - Chicken Platter in Sundbyvester - Chicken Spinach in Sundbyvester - Chicken Tikka Masala in Sundbyvester - Chutneys in Sundbyvester - Coca-Cola in Sundbyvester - Coca-Cola Zero in Sundbyvester - Coconut Tamarind Cauliflower in Sundbyvester - Coconut Tamarind Chicken in Sundbyvester - Coconut Tamarind Lamb in Sundbyvester - Coconut Tamarind Paneer in Sundbyvester - Kale Salad in Sundbyvester - Kingfisher in Sundbyvester - Lamb Biryani in Sundbyvester - Lamb Jeera Masala in Sundbyvester - Lamb Korma in Sundbyvester - Lamb Madras in Sundbyvester - Lamb Platter in Sundbyvester - Lamb Spinach in Sundbyvester - Lamb Tikka Masala in Sundbyvester - Lemonade in Sundbyvester - Mango Chutney in Sundbyvester - Mango Lassi in Sundbyvester - Mattar Paneer in Sundbyvester - Nan in Sundbyvester - Paneer Biryani in Sundbyvester - Paneer Jeera Masala in Sundbyvester - Paneer Korma in Sundbyvester - Paneer Madras in Sundbyvester - Paneer Platter in Sundbyvester - Paneer Spinach in Sundbyvester - Paneer Tikka Masala in Sundbyvester - Papadums in Sundbyvester - Paratha in Sundbyvester - Pilaoo Rice in Sundbyvester - Raita in Sundbyvester - Sparkling Water in Sundbyvester - Spinach Bhaji in Sundbyvester - Spring Water in Sundbyvester - Yellow Dal in Sundbyvester