Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
230 kcal / 960 Kj
Fedt::
20.8 g
Heraf mættede fedtsyrer::
6.1 g
Kulhydrat::
5.0 g
Heraf sukkerarter::
2.7 g
Kostfibre::
1.9 g
Protein::
5.5 g
Salt::
0.29 g

Lamb Tikka Masala in Sorgenfri

Lamb Tikka Masala balancerer elegant mellem cremet og nøddeagtig med bid af ingefær og spidskommen samt lækkert og mørt newzealandsk lammekød.

Den migrerende Tikka Masala

”Tikka” er en madlavningstradition, der stammer helt tilbage fra Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. ”Tikka” referer til små stykker af kød eller grøntsager, som marineres, puttes på et spyd og grilles i en meget varm tandoor-ovn. ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som både sælges på markedet eller selv laves i de indiske hjem.

Den absolut mest kendte version af Tikka Masala er Chicken Tikka Masala med grillet kylling. I Vesten er det ikke atypisk at næsten sætte lighedstegn mellem denne ret og indisk mad generelt. Men selvom der ikke findes nogen entydig enighed om, hvor og hvordan retten er opstået, findes der noget nær en enstemmig konsensus om at retten er skabt i Storbritannien af emigranter fra Indien eller Bangladesh som et resultat af multikulturalisme og kulinarisk opfindsomhed. Selvom få mener at den stammer fra Indien, er én ting sikker: i modsætning til i Vesten, lever Tikka Masala en ganske ukendt tilværelse indenfor Indiens grænser.

Selvom retten, efter al sandsynlighed, er skabt på improvisation og held (som så meget andet), er den på få årtier blevet helt usandsynligt populær. I Storbritannien, hvor den opstod, er den så udbredt at landets daværende udenrigsminister Robin Cook i 2001 udnævnte Chicken Tikka Masala til en britisk nationalret. Cook begrundede denne uofficielle udnævnelse med at retten perfekt illustrerede, hvordan Storbritannien absorberer og tilpasser eksterne indflydelser.

Lamb Tikka Masala på Bindia-måden

Lamb Tikka Masala er derfor skabt til grillede ingredienser. Den har lidt mere bid af ingefær og spidskommen, men er samtidigt cremet og nødderig, for at tage toppen af den ellers dominerende ingefær og balancere den endelig ret. Her har vores chefkok perfekt blandet to verdener: bid og smørelse.

Vi bruger kun kød fra fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Tikka Masala, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedurer.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Tikka Masala i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Sorgenfri - Bangan Burtha in Sorgenfri - Bombay Mix in Sorgenfri - Butter Cauliflower in Sorgenfri - Butter Chicken in Sorgenfri - Butter Lamb in Sorgenfri - Butter Paneer in Sorgenfri - Cauliflower Biryani in Sorgenfri - Cauliflower Jeera Masala in Sorgenfri - Cauliflower Korma in Sorgenfri - Cauliflower Madras in Sorgenfri - Cauliflower Platter in Sorgenfri - Cauliflower Spinach in Sorgenfri - Cauliflower Tikka Masala in Sorgenfri - Channa Masala in Sorgenfri - Chicken Biryani in Sorgenfri - Chicken Jeera Masala in Sorgenfri - Chicken Korma in Sorgenfri - Chicken Madras in Sorgenfri - Chicken Platter in Sorgenfri - Chicken Spinach in Sorgenfri - Chicken Tikka Masala in Sorgenfri - Chutneys in Sorgenfri - Coca-Cola in Sorgenfri - Coca-Cola Zero in Sorgenfri - Coconut Tamarind Cauliflower in Sorgenfri - Coconut Tamarind Chicken in Sorgenfri - Coconut Tamarind Lamb in Sorgenfri - Coconut Tamarind Paneer in Sorgenfri - Kale Salad in Sorgenfri - Kingfisher in Sorgenfri - Lamb Biryani in Sorgenfri - Lamb Jeera Masala in Sorgenfri - Lamb Korma in Sorgenfri - Lamb Madras in Sorgenfri - Lamb Platter in Sorgenfri - Lamb Spinach in Sorgenfri - Lamb Tikka Masala in Sorgenfri - Lemonade in Sorgenfri - Mango Chutney in Sorgenfri - Mango Lassi in Sorgenfri - Mattar Paneer in Sorgenfri - Nan in Sorgenfri - Paneer Biryani in Sorgenfri - Paneer Jeera Masala in Sorgenfri - Paneer Korma in Sorgenfri - Paneer Madras in Sorgenfri - Paneer Platter in Sorgenfri - Paneer Spinach in Sorgenfri - Paneer Tikka Masala in Sorgenfri - Papadums in Sorgenfri - Paratha in Sorgenfri - Pilaoo Rice in Sorgenfri - Raita in Sorgenfri - Sparkling Water in Sorgenfri - Spinach Bhaji in Sorgenfri - Spring Water in Sorgenfri - Yellow Dal in Sorgenfri