Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
12.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.8 g
Kulhydrat::
16.2 g
Heraf sukkerarter::
2.2 g
Kostfibre::
0.9 g
Protein::
4.3 g
Salt::
0.22 g

Butter Lamb Platter in København K

”Lamb Platter” (groft sagt ”lamme-tallerken” på engelsk) er en reference til sydindisk madkultur, hvor en stor tallerken (en såkaldt ”thali”) med forskellige små retter er et udbredt fænomen. I Sydindien har man generelt et mere simpelt køkken og det er derfor normalt at servere en større tallerken med flere simple ting på. Bindias Platters er inspireret af denne sydindiske tradition.

I Nordindien, hvor Bindias grundlægger og chefkok Amer Suleman selv er fra, er det omvendt kutyme at invitere sine gæster på noget, der mere minder om en buffet, hvor alt maden ligger i midten af det opdækkede bord, og alle bare tager det, de har lyst til.

”Det er en luksus og en tradition, som godt kan overraske en del vesterlændinge”, siger Amer Suleman. Bindias Platters er derfor en måde at samle lidt forskelligt på én tallerken, for både at gøre det mere simpelt, billigt og forståeligt for især den vestlige gæst.

Lamb Platter på Bindia-måden

På vores Lamb Platter serveres vores famøse Butter curry med mørt new zealandsk lam og aromatiske basmatiris.

Bindias Butter-curry gennemgår hele fire forskellige tilsmagnings-faser (en indisk kogekunst kaldet temperering (eller tarka)) i løbet af dens tilblivelse, og vi bruger tilmed en masse krydderier, som man ikke finder i en Butter-curry andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Platter, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedure.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Platter i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in København K - Bangan Burtha in København K - Bombay Mix in København K - Butter Cauliflower in København K - Butter Cauliflower Platter in København K - Butter Chicken in København K - Butter Chicken Platter in København K - Butter Lamb in København K - Butter Lamb Platter in København K - Butter Paneer in København K - Butter Paneer Platter in København K - Cauliflower Biryani in København K - Cauliflower Jeera Masala in København K - Cauliflower Korma in København K - Cauliflower Madras in København K - Cauliflower Spinach in København K - Cauliflower Tikka Masala in København K - Channa Masala in København K - Chicken Biryani in København K - Chicken Jeera Masala in København K - Chicken Korma in København K - Chicken Madras in København K - Chicken Spinach in København K - Chicken Tikka Masala in København K - Chutneys in København K - Coca-Cola in København K - Coca-Cola Zero in København K - Coconut Tamarind Cauliflower in København K - Coconut Tamarind Chicken in København K - Coconut Tamarind Lamb in København K - Coconut Tamarind Paneer in København K - Garlic Nan in København K - Kale Salad in København K - Kingfisher in København K - Lamb Biryani in København K - Lamb Jeera Masala in København K - Lamb Korma in København K - Lamb Madras in København K - Lamb Spinach in København K - Lamb Tikka Masala in København K - Lemonade in København K - Mango Chutney in København K - Mango Lassi in København K - Mango Mint Smoothie in København K - Mattar Paneer in København K - Nan in København K - Paneer Biryani in København K - Paneer Jeera Masala in København K - Paneer Korma in København K - Paneer Madras in København K - Paneer Spinach in København K - Paneer Tikka Masala in København K - Papadums in København K - Paratha in København K - Pilaoo Rice in København K - Raita in København K - Sparkling Water in København K - Spinach Bhaji in København K - Spring Water in København K - Yellow Dal in København K