Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
216 kcal / 902 Kj
Fedt::
18.3 g
Heraf mættede fedtsyrer::
5.5 g
Kulhydrat::
7.0 g
Heraf sukkerarter::
3.5 g
Kostfibre::
2.0 g
Protein::
5.6 g
Salt::
0.35 g

Lamb Korma in København S

Bindias Lamb Korma er en avanceret indisk ret, der kræver tid, talent og tålmodighed fra kokkens side. Til gengæld er den cremede Lamb Korma altid besværet og ventetiden værd!

Nordindiske nødder

Kormaen er en kendt indisk curry (gryderet/sovs), der kan spores helt tilbage til det 16. århundrede og Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. Denne curry var en yndet ret ved dynastiets hof og skulle efter sigende være serveret i en særlig hvid version ved indvielsen af Taj Mahal.

I Bindia laver vi Lamb Korma, som man gør i de bjergrige egne som Kashmir og Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra. Her spiser man typisk meget mildere mad end i Sydindien, og man bruger ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

I vores Lamb Korma har vi derfor et helt særligt fokus på nødder; især cashew.

Ligesom i vores Butter-curry, har vi også udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø til vores Korma, som ikke kun tilføjer retten nogle sunde kalorier, men samtidigt giver en lækker cremet konsistens og en helt speciel sødme med subtile nøddeagtige nuancer.

Lamb Korma er samlet set en ret kompleks ret, der både forlanger know-how og tålmodighed af kokken. Udover nødder og know-how, kræver denne curry også masser af løg, som både er centrale i opbygningen af curryens grundlæggende base og tilsættes gavmildt i løbet af tilberedningen.

Lamb Korma på Bindia-måden

I Bindias Korma er der meget duft og varme, som især kommer af flere tempereringer med ’varme’ krydderier som nellike og kardemomme.

Temperering er en særlig krydrings-teknik, udbredt i Indien og dets nabolande Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka. Ved temperering lynsteges knuste krydderier ved brandende varme temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan kødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun kød fra fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Korma, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi kødet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter - Alt sammen gjort efter traditionelle procedurer.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Korma i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in København S - Bangan Burtha in København S - Bombay Mix in København S - Butter Cauliflower in København S - Butter Cauliflower Platter in København S - Butter Chicken in København S - Butter Chicken Platter in København S - Butter Lamb in København S - Butter Lamb Platter in København S - Butter Paneer in København S - Butter Paneer Platter in København S - Cauliflower Biryani in København S - Cauliflower Jeera Masala in København S - Cauliflower Korma in København S - Cauliflower Madras in København S - Cauliflower Spinach in København S - Cauliflower Tikka Masala in København S - Channa Masala in København S - Chicken Biryani in København S - Chicken Jeera Masala in København S - Chicken Korma in København S - Chicken Madras in København S - Chicken Spinach in København S - Chicken Tikka Masala in København S - Chutneys in København S - Coca-Cola in København S - Coca-Cola Zero in København S - Coconut Tamarind Cauliflower in København S - Coconut Tamarind Chicken in København S - Coconut Tamarind Lamb in København S - Coconut Tamarind Paneer in København S - Garlic Nan in København S - Kale Salad in København S - Kingfisher in København S - Lamb Biryani in København S - Lamb Jeera Masala in København S - Lamb Korma in København S - Lamb Madras in København S - Lamb Spinach in København S - Lamb Tikka Masala in København S - Lemonade in København S - Mango Chutney in København S - Mango Lassi in København S - Mango Mint Smoothie in København S - Mattar Paneer in København S - Nan in København S - Paneer Biryani in København S - Paneer Jeera Masala in København S - Paneer Korma in København S - Paneer Madras in København S - Paneer Spinach in København S - Paneer Tikka Masala in København S - Papadums in København S - Paratha in København S - Pilaoo Rice in København S - Raita in København S - Sparkling Water in København S - Spinach Bhaji in København S - Spring Water in København S - Yellow Dal in København S