Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
16.7 g
Heraf mættede fedtsyrer::
4.9 g
Kulhydrat::
4.5 g
Heraf sukkerarter::
2.6 g
Kostfibre::
1.7 g
Protein::
7.2 g
Salt::
0.22 g

Chicken Tikka Masala in Hjortekær

Bindias Chicken Tikka Masala balancerer elegant mellem cremet og nøddeagtig med et frisk bid af ingefær og spidskommen samt marineret og grillet inderfilet.

Den migrerende Tikka Masala

I Vesten er det ikke atypisk at næsten sætte lighedstegn mellem indisk mad og Chicken Tikka Masala. Men selvom der ikke findes nogen entydig enighed om, hvor og hvordan retten er opstået, findes der noget nær en enstemmig konsensus om at retten er skabt i Storbritannien af emigranter fra Indien eller Bangladesh som et resultat af multikulturalisme og kulinarisk opfindsomhed. Selvom få mener at den stammer fra Indien, er én ting sikker: i modsætning til i Vesten, lever Chicken Tikka Masala en ganske ukendt tilværelse indenfor Indiens grænser.

”Tikka” er en madlavningstradition, der stammer helt tilbage fra Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. ”Tikka” referer til små stykker af kød eller grøntsager, som marineres, puttes på et spyd og grilles i en meget varm tandoor-ovn.

”Chicken Tikka” hentyder derfor til små stykker af marineret og grillet kylling, mens ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som både sælges på markedet eller selv laves i de indiske hjem.

Selvom retten, efter al sandsynlighed, er skabt på improvisation og held (som så meget andet), er den på få årtier blevet helt usandsynligt populær. I Storbritannien, hvor den opstod, er den så udbredt at landets daværende udenrigsminister Robin Cook i 2001 udnævnte Chicken Tikka Masala til en britisk nationalret. Cook begrundede denne uofficielle udnævnelse med at retten perfekt illustrerede, hvordan Storbritannien absorberer og tilpasser eksterne indflydelser.

Chicken Tikka Masala på Bindia-måden

Hvordan den i sin tid er improviseret, virker i bagklogskabens lys lige til: man marinerer og griller noget kylling og putter det i en curry (sovs).

Bindias Chicken Tikka Masala virker, for det utrænede øje, da også næsten lige så enkel, som den er lækker: først marinerer vi kylllinge-inderfilet i vores helt egen marinade af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Den curry, der bruges til Bindias Chicken Tikka Masala, har lidt mere bid af ingefær og spidskommen, men er samtidigt cremet og nødderig, for at tage toppen af den ellers dominerende ingefær og balancere den endelig ret.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Tikka Masala i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Hjortekær - Bangan Burtha in Hjortekær - Bombay Mix in Hjortekær - Butter Cauliflower in Hjortekær - Butter Chicken in Hjortekær - Butter Lamb in Hjortekær - Butter Paneer in Hjortekær - Cauliflower Biryani in Hjortekær - Cauliflower Jeera Masala in Hjortekær - Cauliflower Korma in Hjortekær - Cauliflower Madras in Hjortekær - Cauliflower Platter in Hjortekær - Cauliflower Spinach in Hjortekær - Cauliflower Tikka Masala in Hjortekær - Channa Masala in Hjortekær - Chicken Biryani in Hjortekær - Chicken Jeera Masala in Hjortekær - Chicken Korma in Hjortekær - Chicken Madras in Hjortekær - Chicken Platter in Hjortekær - Chicken Spinach in Hjortekær - Chicken Tikka Masala in Hjortekær - Chutneys in Hjortekær - Coca-Cola in Hjortekær - Coca-Cola Zero in Hjortekær - Coconut Tamarind Cauliflower in Hjortekær - Coconut Tamarind Chicken in Hjortekær - Coconut Tamarind Lamb in Hjortekær - Coconut Tamarind Paneer in Hjortekær - Garlic Nan in Hjortekær - Kale Salad in Hjortekær - Kingfisher in Hjortekær - Lamb Biryani in Hjortekær - Lamb Jeera Masala in Hjortekær - Lamb Korma in Hjortekær - Lamb Madras in Hjortekær - Lamb Platter in Hjortekær - Lamb Spinach in Hjortekær - Lamb Tikka Masala in Hjortekær - Lemonade in Hjortekær - Mango Chutney in Hjortekær - Mango Lassi in Hjortekær - Mango Mint Smoothie in Hjortekær - Mattar Paneer in Hjortekær - Nan in Hjortekær - Paneer Biryani in Hjortekær - Paneer Jeera Masala in Hjortekær - Paneer Korma in Hjortekær - Paneer Madras in Hjortekær - Paneer Platter in Hjortekær - Paneer Spinach in Hjortekær - Paneer Tikka Masala in Hjortekær - Papadums in Hjortekær - Paratha in Hjortekær - Pilaoo Rice in Hjortekær - Raita in Hjortekær - Sparkling Water in Hjortekær - Spinach Bhaji in Hjortekær - Spring Water in Hjortekær - Yellow Dal in Hjortekær