Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
12.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.8 g
Kulhydrat::
16.2 g
Heraf sukkerarter::
2.2 g
Kostfibre::
0.9 g
Protein::
4.3 g
Salt::
0.22 g

Lamb Platter in Sundbyvester

”Lamb Platter” (groft sagt ”lamme-tallerken” på engelsk) er en reference til sydindisk madkultur, hvor en stor tallerken (en såkaldt ”thali”) med forskellige små retter er et udbredt fænomen. I Sydindien har man generelt et mere simpelt køkken og det er derfor normalt at servere en større tallerken med flere simple ting på. Bindias Platters er inspireret af denne sydindiske tradition.

I Nordindien, hvor Bindias grundlægger og chefkok Amer Suleman selv er fra, er det omvendt kutyme at invitere sine gæster på noget, der mere minder om en buffet, hvor alt maden ligger i midten af det opdækkede bord, og alle bare tager det, de har lyst til.

”Det er en luksus og en tradition, som godt kan overraske en del vesterlændinge”, siger Amer Suleman. Bindias Platters er derfor en måde at samle lidt forskelligt på én tallerken, for både at gøre det mere simpelt, billigt og forståeligt for især den vestlige gæst.

Lamb Platter på Bindia-måden

På vores Lamb Platter serveres vores famøse Butter curry med mørt new zealandsk lam og aromatiske basmatiris.

Bindias Butter-curry gennemgår hele fire forskellige tilsmagnings-faser (en indisk kogekunst kaldet temperering (eller tarka)) i løbet af dens tilblivelse, og vi bruger tilmed en masse krydderier, som man ikke finder i en Butter-curry andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Platter, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedure.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Platter i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Sundbyvester - Bangan Burtha in Sundbyvester - Bombay Mix in Sundbyvester - Butter Cauliflower in Sundbyvester - Butter Chicken in Sundbyvester - Butter Lamb in Sundbyvester - Butter Paneer in Sundbyvester - Cauliflower Biryani in Sundbyvester - Cauliflower Jeera Masala in Sundbyvester - Cauliflower Korma in Sundbyvester - Cauliflower Madras in Sundbyvester - Cauliflower Platter in Sundbyvester - Cauliflower Spinach in Sundbyvester - Cauliflower Tikka Masala in Sundbyvester - Channa Masala in Sundbyvester - Chicken Biryani in Sundbyvester - Chicken Jeera Masala in Sundbyvester - Chicken Korma in Sundbyvester - Chicken Madras in Sundbyvester - Chicken Platter in Sundbyvester - Chicken Spinach in Sundbyvester - Chicken Tikka Masala in Sundbyvester - Chutneys in Sundbyvester - Coca-Cola in Sundbyvester - Coca-Cola Zero in Sundbyvester - Coconut Tamarind Cauliflower in Sundbyvester - Coconut Tamarind Chicken in Sundbyvester - Coconut Tamarind Lamb in Sundbyvester - Coconut Tamarind Paneer in Sundbyvester - Garlic Nan in Sundbyvester - Kale Salad in Sundbyvester - Kingfisher in Sundbyvester - Lamb Biryani in Sundbyvester - Lamb Jeera Masala in Sundbyvester - Lamb Korma in Sundbyvester - Lamb Madras in Sundbyvester - Lamb Platter in Sundbyvester - Lamb Spinach in Sundbyvester - Lamb Tikka Masala in Sundbyvester - Lemonade in Sundbyvester - Mango Chutney in Sundbyvester - Mango Lassi in Sundbyvester - Mattar Paneer in Sundbyvester - Nan in Sundbyvester - Paneer Biryani in Sundbyvester - Paneer Jeera Masala in Sundbyvester - Paneer Korma in Sundbyvester - Paneer Madras in Sundbyvester - Paneer Platter in Sundbyvester - Paneer Spinach in Sundbyvester - Paneer Tikka Masala in Sundbyvester - Papadums in Sundbyvester - Paratha in Sundbyvester - Pilaoo Rice in Sundbyvester - Raita in Sundbyvester - Sparkling Water in Sundbyvester - Spinach Bhaji in Sundbyvester - Spring Water in Sundbyvester - Yellow Dal in Sundbyvester