Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
12.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.8 g
Kulhydrat::
16.2 g
Heraf sukkerarter::
2.2 g
Kostfibre::
0.9 g
Protein::
4.3 g
Salt::
0.22 g

Lamb Platter in Christianshavn

”Lamb Platter” (groft sagt ”lamme-tallerken” på engelsk) er en reference til sydindisk madkultur, hvor en stor tallerken (en såkaldt ”thali”) med forskellige små retter er et udbredt fænomen. I Sydindien har man generelt et mere simpelt køkken og det er derfor normalt at servere en større tallerken med flere simple ting på. Bindias Platters er inspireret af denne sydindiske tradition.

I Nordindien, hvor Bindias grundlægger og chefkok Amer Suleman selv er fra, er det omvendt kutyme at invitere sine gæster på noget, der mere minder om en buffet, hvor alt maden ligger i midten af det opdækkede bord, og alle bare tager det, de har lyst til.

”Det er en luksus og en tradition, som godt kan overraske en del vesterlændinge”, siger Amer Suleman. Bindias Platters er derfor en måde at samle lidt forskelligt på én tallerken, for både at gøre det mere simpelt, billigt og forståeligt for især den vestlige gæst.

Lamb Platter på Bindia-måden

På vores Lamb Platter serveres vores famøse Butter curry med mørt new zealandsk lam og aromatiske basmatiris.

Bindias Butter-curry gennemgår hele fire forskellige tilsmagnings-faser (en indisk kogekunst kaldet temperering (eller tarka)) i løbet af dens tilblivelse, og vi bruger tilmed en masse krydderier, som man ikke finder i en Butter-curry andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Platter, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedure.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Platter i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Christianshavn - Bangan Burtha in Christianshavn - Bombay Mix in Christianshavn - Butter Cauliflower in Christianshavn - Butter Chicken in Christianshavn - Butter Lamb in Christianshavn - Butter Paneer in Christianshavn - Cauliflower Biryani in Christianshavn - Cauliflower Jeera Masala in Christianshavn - Cauliflower Korma in Christianshavn - Cauliflower Madras in Christianshavn - Cauliflower Platter in Christianshavn - Cauliflower Spinach in Christianshavn - Cauliflower Tikka Masala in Christianshavn - Channa Masala in Christianshavn - Chicken Biryani in Christianshavn - Chicken Jeera Masala in Christianshavn - Chicken Korma in Christianshavn - Chicken Madras in Christianshavn - Chicken Platter in Christianshavn - Chicken Spinach in Christianshavn - Chicken Tikka Masala in Christianshavn - Chutneys in Christianshavn - Coca-Cola in Christianshavn - Coca-Cola Zero in Christianshavn - Coconut Tamarind Cauliflower in Christianshavn - Coconut Tamarind Chicken in Christianshavn - Coconut Tamarind Lamb in Christianshavn - Coconut Tamarind Paneer in Christianshavn - Kale Salad in Christianshavn - Kingfisher in Christianshavn - Lamb Biryani in Christianshavn - Lamb Jeera Masala in Christianshavn - Lamb Korma in Christianshavn - Lamb Madras in Christianshavn - Lamb Platter in Christianshavn - Lamb Spinach in Christianshavn - Lamb Tikka Masala in Christianshavn - Lemonade in Christianshavn - Mango Chutney in Christianshavn - Mango Lassi in Christianshavn - Mattar Paneer in Christianshavn - Nan in Christianshavn - Paneer Biryani in Christianshavn - Paneer Jeera Masala in Christianshavn - Paneer Korma in Christianshavn - Paneer Madras in Christianshavn - Paneer Platter in Christianshavn - Paneer Spinach in Christianshavn - Paneer Tikka Masala in Christianshavn - Papadums in Christianshavn - Paratha in Christianshavn - Pilaoo Rice in Christianshavn - Raita in Christianshavn - Sparkling Water in Christianshavn - Spinach Bhaji in Christianshavn - Spring Water in Christianshavn - Yellow Dal in Christianshavn